Glazen keukenwanden

Glas is een goed alternatief voor tegels als achterwand in de keuken. Een glazen keukenwand zorgt voor een mooie, moderne uitstraling, door de strakke afwerking. En een glazen keukenwand is verder uit praktisch oogpunt ook zeer aantrekkelijk: het is eenvoudig schoon te houden, echt goed schoon, en daardoor erg hygiënisch!

Kan een glazen keukenwand wel tegen hitte?
Ja! Wij gebruiken namelijk een speciaal soort glas voor keukenwanden. Colorbel glas. En dat type glas is uitermate geschikt als keukenwand, want Colorbel heeft een hittebestendigheid tot 200 graden en is ook nog eens in veel mooie kleuren leverbaar!

Colorbelglas leveren wij over het algemeen als 6 mm. dik glas voor keuken achterwanden. Colorbel glas wordt gehard en is daarom zo stevig dat het gewoon achter de kookplaat gebruikt kan worden. Er is eventueel ook 8 mm. dik colorbelglas leverbaar mocht dat uw voorkeur hebben, uiteraard is dit prijziger.

Glazen keukenwand colorbel
Glazen keukenwand colorbel

Dat klinkt aantrekkelijk!

Kiest u voor gemakkelijk schoonhouden van de wand in uw keuken? Wilt u een glazen keukenwand?
Glazen keukenwand colorbel
Uitsparing glazen keukenwand

Colorbel glas bij IJsselglas

Colorbel is verkrijgbaar is alle standaard RAL-kleuren en is zelfs verkrijgbaar in metallic kleuren. Een glasplaat is van zichzelf een beetje groen. Dus een lichte kleur die achter glas wordt gespoten, zal aan de voorzijde iets afwijken. Dit kan erg storend zijn. Houd daar rekening mee, een neem desnoods een kleurmonster van ons mee om de juiste kleur te bepalen. Wanneer u kiest voor een witte glasplaat adviseren wij u om extra helder glas te kiezen met een extra laklaag. Op die manier voorkomt u dat u straks oneffenheden door de glasplaat heen ziet en/of de glasplaat groen uitvalt tegen uw muur.
De colorbelpanelen worden standaard ongeslepen geleverd. Dit betekent dat de randen nog ruw zijn aan de zijkant. Een mooier resultaat geeft het als de randen poli geslepen worden. Dat wil zeggen dat de zijkant van het glas glanzend machinaal is geslepen, en de randen onder een verstek van 45 graden staat, die ook weer hoogglans zijn afgewerkt. Als de zijkanten tegen de kastjes aanvallen kan er eventueel gekozen worden om alleen de bovenzijde van de glasplaat te laten slijpen.
Wij adviseren altijd om de muur te sausen voordat u het glas laat plaatsen. De glasplaat wordt met de gecoate kant naar achter geplaatst en dan heeft u een prachtig egaal geheel, bijna een spiegel in de kleur die u wilt! Bovendien zijn alle oneffenheden in de muur weggewerkt. U kunt veilig een dergelijke geverfde wand met bijvoorbeeld een neutrale transparante siliconenkit of spiegellijm tegen de wand kitten. De verf voorkomt dat de kit zichtbaar wordt. U heeft dan ook geen last meer van het feit dat een kitrandje aan de zijkant van de keukenwand achter het glas komt, wat bij een blanke plaat erg storend is.
De glaszetters van IJsselglas kunnen voor u de glasplaat nauwkeurig inmeten en voor u plaatsen. Ook wanneer u stopcontacten verwerkt wilt hebben in uw glasplaat kunnen wij dit voor u inmeten.
Uiteraard kunt u de glasplaat ook zelf plaatsen, nadat u een gedetailleerde tekening met afmetingen aan ons heeft doorgegeven, kunnen wij dit voor u gaan bestellen. De levertijd van colorbelpanelen ligt gewoonlijk tussen de 3 – 4 weken.

Advies nodig?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.
Uiteraard bent u ook van harte welkom om een kijkje te nemen in onze winkel aan de Handelsstraat 4 in Kampen om de verschillende kleuren te komen bekijken!