Menu
Gunstig: meetmethode voor ISDE subsidie 2023 versoepeld

Wilt u ISDE subsidie aanvragen voor isolerend glas?

Ontdek hoe u het juiste aantal m2 opmeet.
Want wist u dat u sinds 1 januari 2023 ook de kozijnen mee mag rekenen?

Wanneer u uw glas laat vervangen voor isolerend glas (HR++ of Triple glas) is het natuurlijk fijn voor uw portemonnee als u gebruik kunt maken van een subsidieregeling. Dat is nu voor meer huiseigenaren mogelijk, want door een aanpassing in de meetmethode kunt u nu subsidie aanvragen voor kleinere oppervlakten.
Wanneer u voorheen bijvoorbeeld niet aan de minimale 8m2 kwam, kan dat nu wel het geval zijn; de kozijnen mogen namelijk meegerekend worden! Dit geldt voor al het isolerend glas, aangebracht na 1 januari 2023.

Meer m2 = meer subsidie

Deze versoepeling is niet alleen interessant wanneer het gaat om die drempel van 8m2. Doordat u de kozijnen mee mag rekenen, komt u op meer m2 uit waarover u subsidie mag aanvragen.

Meetmethode en afronding

Sinds 1 januari 2023 mag u dus uitgaan van de binnenwerkse maat. Is er geen kozijn? Dan kunt u de oppervlakte van het isolerend glas aanhouden.

Glas aangebracht in 2022 > meet de netto glasmaat (de kozijnen tellen niet mee)
Glas aangebracht in 2023 > meet de binnenwerkse maat (de kozijnen tellen mee)

Tel de oppervlakte van alle te isoleren ramen bij elkaar op in m2. De uitkomst mag u afronden. Eindigt het totaal op 0,50 of meer, dan mag u dit naar boven afronden. Eindigt het getal op 0,49 of minder, dan moet u dit naar beneden toe afronden.

Wilt u meer weten over de subsidieregeling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *