Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Hoe duur is HR++ glas?

Zit er in uw woning nog enkel glas? Dan kan ik me voorstellen dat u wel eens zou willen weten hoe duur HR++ glas is in uw woning. Wij vertellen u er graag over in deze blog!

Hoe duur is HR++ glas en HR glas?

Vaak wanneer wij een offerteaanvraag krijgen van een klant, geeft de klant aan dat ze graag HR++ glas willen. Maar HR++ glas past niet in elk kozijn, tenzij u het glas laat vullen met speciaal Kryptongas. Dit leest u verderop in deze blog.

Isolatieglas, (ook wel dubbelglas genoemd) met een spouwdikte (dit is de ruimte tussen de 2 glasbladen) van 13 mm. wordt HR++ glas genoemd. Vaak is er bijvoorbeeld in een uitslaand raam geen ruimte om HR++ glas te plaatsen, in een vast raam is dit over het algemeen wel mogelijk.
Maar elke woning is anders.
De glaszetters van IJsselglas proberen altijd zo dik mogelijk dubbelglas te plaatsen in uw woning.

In onderstaande tabel kunt u de isolatiewaarden van zien:

15 mm. tot 18 mm. spouwU-waarde 1,1 W/m2 KHR++
20 mm. tot 24 mm. spouwU-waarde 1,2 W/m2 KHR++
13/14 mm. spouwU-waarde 1,2 W/m2 KHR++
12 mm. spouwU-waarde 1,3 W/m2 KHR+
10 mm. spouwU-waarde 1,5 W/m2 KHR+
  8 mm. spouwU-waarde 1,7 W/m2 KHR
  6 mm. spouwU-waarde 2,0 W/m2 KHR

Zit er prijsverschil tussen HR en HR++ glas?

Bij IJsselglas zit er geen prijsverschil tussen HR en HR++ glas! Wij hanteren voor argongas gevuld isolatieglas dezelfde m2 prijs. Al vanaf € 100,= per m2 kunnen wij HR++ glas bij u leveren en plaatsen!

Wij hanteren een vanaf prijs omdat de werkelijke prijs afhangt van uw situatie. Kunnen wij de bestaande glaslatten weer gebruiken, of moeten wij nieuwe glaslatten plaatsen? En is uw raam op de begane grond of moeten wij op de verdieping zijn en moet er eventueel een steiger geplaatst worden? Kunnen wij het glas met 1 man plaatsen, of is uw ruit zo groot of zwaar dat er twee of meer glaszetters nodig zijn om uw ruit te plaatsen? Al deze factoren bepalen de prijs.

Kan ik een richtprijs krijgen voor HR++ glas?

Uiteraard kunt u een richtprijs krijgen voor het leveren en plaatsen van isolatieglas in uw woning.
Dit kan al heel snel. Op onze website www.ijsselglas.nl/offerte-aanvragen kunt u uw gegevens noteren en eventueel een foto toevoegen van de huidige situatie. Op die manier kunnen wij al snel een richtprijs aan u doorgeven. Het is niet zo dat de werkelijke prijs honderden euro’s duurder is dan onze richtprijs.

Kunnen wij op basis van uw gegevens geen richtprijs geven, dan maken wij snel een afspraak met u om de situatie vrijblijvend te komen inmeten, dan weet u precies waar u aan toe bent.

Wat is U-waarde?

In het tabel hierboven heeft u in de kolom U-waarde zien staan, maar wat is U-waarde?

De U–waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m² en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van glas doorgelaten wordt. De U–waarde wordt ook warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd.

Hoeveel warmte het glas doorlaat, wordt uitgedrukt door de U-waarde. Glas met een lage U-waarde isoleert beter. HR++ glas met een spouwdike van 15 mm. heeft een U-waarde van 1,1, dit is behoorlijk lager van HR glas met een spouwdikte van 6 mm., want dit glas heeft een U-waarde van 2,0.

Met kryptongas toch HR++ glas in uw dunne ruit?

Ja dat kan! Want wij kunnen bijvoorbeeld een HR ruit met een spouwdikte van 8 mm. met kryptongas laten vullen, om zo de U-waarde van de isolatieruit te verbeteren!

Krypton is een stukje duurder dan argongas, maar daarentegen gaat u wel meer energie besparen en dat zult u terugverdienen in uw stookkosten.

In onderstaande tabel kunt u de U-waarde zien van kryptongas gevuld glas:

12 mm. tot 24 mm. spouw U-waarde 1,1 W/m2 K HR++
10 mm. spouw U-waarde 1,0 W/m2 K HR++
  8 mm. spouw U-waarde 1,2 W/m2 K HR++
  6 mm. spouw U-waarde 1,5 W/m2 K HR+
Precies weten wat HR++ glas kost in uw woning?

Wilt u precies weten wat HR++ glas in uw woning? Laat dan uw gegevens achter via deze LINK en wij nemen contact met u op voor een vrijblijvende en gratis offerte!