Menu
Search
Close this search box.
Beter isoleren zonder het vervangen van glas?
ijsselglas - voorzetramen prinsengracht

Voorzetramen, de oplossing voor betere isolatie!

Heeft u ramen waarbij het niet mogelijk is om bijvoorbeeld dubbelglas te plaatsen? Denk aan monumentale panden of andere historische panden die nog voorzien zijn van kozijnen met enkelglas.

Voorzetramen bieden in dat geval uitkomst. Voorzetramen kunnen voor bestaand glas geplaatst worden, waardoor de oorspronkelijke situatie intact blijft en de isolatiewaarde en geluidsisolatie worden verbetert. Het verlies van warmte en binnendringen van tocht worden namelijk aanzienlijk verminderd. Voorzetramen zijn prima toe te passen als een gebouw ‘oude’ kozijnen heeft met lage en ondiepe sponningen.

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van voorzetramen of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De voordelen van voorzetramen

Wilt u de oorspronkelijke situatie en het aanzicht blijven behouden?

Maar wel profiteren van verbeterde geluid- en warmte-isolatie?

Wij leveren voorzetramen in floatglas en gelaagd glas

U kunt bij ons terecht voor aluminium voorzetramen van enkelglas of gelaagd veiligheidsglas. Enkelglas voorzetramen zijn leverbaar in 4mm of 6mm floatglas.

Voorzetramen van gelaagd veiligheidsglas zijn leverbaar in 33.2 gelaagd glas of 44.2 gelaagd glas. Dit is een goede oplossing voor extra inbraakvertraging. De maximale breedte van voorzetramen zijn 1500 mm en de maximale hoogte 2200mm.

Onze voorzetramen kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. U heeft bij ons de keuze uit montage met of zonder scharnieren, met of zonder knevels of vastgeschroefd op het bestaande kozijn.

Voorzetramen geen optie? Kies voor achterzetramen!

Bij sommige monumentale panden of kerken is het niet toegestaan om iets te veranderen aan het aangezicht van het pand. Dit maakt dat het niet mogelijk is om voorzetramen te plaatsen aan de buitenkant.

Wilt u toch graag beter isoleren? Achterzetramen zijn dan zeer geschikt. Achterzetramen hebben dezelfde werking als voorzetramen. Het verschil zit hem alleen in de kant van plaatsing. 

Met achterzetramen wordt er toch een betere isolatiewaarde gecreëerd zonder het aangezicht van het pand te veranderen! Zo blijft u altijd binnen de bepalingen van de Monumentenwet.

voorzetraam

Veelgestelde vragen over voorzetramen

Voorzetramen zorgen voor hetzelfde comfort als dubbelglas of HR++ glas. Ze reduceren het warmteverlies met ongeveer 50% en tocht wordt geweerd. Voorzetramen zijn dus een goed alternatief om beter te isoleren als plaatsing van ander glas geen optie is.

De prijs van een voorzetraam is afhankelijk van de gekozen afmetingen. U kunt zich voorstellen dat een groot raam kostbaarder is dan een klein raampje. Tevens speelt de glasdikte ook een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs van een voorzetraam.

Ja, er zit wel degelijk verschil in voorzetramen van floatglas en voorzetramen van gelaagd veiligheidsglas. Floatglas, ook wel bekend als enkelglas is glas dat bestaat uit eenzelfde dikte. Wij leveren voorzetramen van floatglas in 4mm en 6mm. Voorzetramen van gelaagd veiligheidsglas bestaan uit twee glasplaten met daartussen een speciale folie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bij breuk niet uiteen valt in scherven waaraan u zich kunt verwonden.

Het beste resultaat met monumentenglas

Voorzetramen kunnen een goede oplossing zijn, maar er kan vocht ophopen tussen het raam en het enkelglas en dat wordt vaak als groot nadeel gezien. Het glas beslaat bij koude weersomstandigheden waardoor de binnenkant beslaat en nat wordt. 

Het water sijpelt dan langs het glas naar beneden en maakt de kozijnen nat. Indien kozijnen een langere tijd nat blijven, is er kans op vochtschade met houtrot als gevolg.

Wij adviseren daarom in veel gevallen om te kiezen voor monumentenglas of glas in lood isolatieglas. Bovendien is de isolatiewaarde van deze oplossingen ook beter dan een voorzetraam. 

Daarnaast is er geen kans op vochtschade. Wilt u meer informatie over monumentenglas of glas in lood isolatieglas? Onze glasspecialisten adviseren u graag.

monumentenglas
Een kleine impressie van onze voorzetramen
voorzetraam
Wat klanten over ons zeggen
Marcel de Groot
Marcel de Groot
1707846537
Snelle offerte, goed nakomen van afspraken. En uitstekende montage en afwerking door Alexander en z'n collega. Volgende keer kiezen wij weer voor IJsselglas.
Wij zijn er goed geholpen en voor een goede prijs. De installateurs waren erg vriendelijk en vakbekwaam, na de instalatie is alles netjes opgeruimd.
Uitstekende service, afspraken worden nagekomen.
Goede service en fijn personeel en wat een begrip hebben ze voor mensen op een woongroepAlexander en Chris bedankt voor plaatsen van het raam
js_loader
De isolatiewaarde verhogen zonder plaatsing van dubbelglas?
Het kan met voorzetramen van IJsselglas!