Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren

Glazen keukenwanden

hardglas keuken

Glazen keukenwand

Glas is een goed alternatief voor tegels als achterwand in de keuken. Een glazen keukenwand zorgt voor een mooie, moderne uitstraling, door de strakke afwerking. En een glazen achterwand in de keuken is verder uit praktisch oogpunt ook zeer aantrekkelijk: het is eenvoudig schoon te houden, echt goed schoon, en daardoor erg hygiënisch!

Kan een glaswand in de keuken tegen hitte?

Ja! Wij gebruiken namelijk een speciaal soort glas voor keukenwanden. Colorbel glas. En dat type glas is uitermate geschikt als keukenwand, want Colorbel heeft een hittebestendigheid tot 200 graden en is ook nog eens in veel mooie kleuren leverbaar!

Colorbel glas leveren wij over het algemeen als 6 mm. dik glas voor keuken achterwanden. Colorbel glas wordt gehard en is daarom zo stevig dat het gewoon achter de kookplaat gebruikt kan worden. Er is eventueel ook 8 mm. dik colorbelglas leverbaar mocht dat uw voorkeur hebben. Uiteraard is dit prijziger.

Ruime kleurkeuze achterwanden

Het kiezen van de juiste kleur achterwand is een hele opgave. Kleuren roepen verschillende emoties op en het is belangrijk hier goed over na te denken. Uw type keuken en interieur zijn tevens mede bepalend voor de kleurkeuze van de achterwand.

Wij leveren uw glazen wand in de keuken in alle RAL-kleuren. In onze showroom hebben wij ook diverse monsterstukken van glas liggen. Neem gerust een monsterstukje mee naar huis! Zo kunt u bepalen of het bij uw keuken en interieur past! En komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Glazen keukenwand op maat

Een glaswand of spatscherm achter het fornuis plaatsen? Of de gehele achterwand bekleden met glas? Het is mogelijk! Naast dat het erg praktisch is geeft een glazen keukenwand op maat ook een mooie uitstraling aan de keuken.

IJsselglas heeft een ruim assortiment glas. Voor een glazen keukenwand adviseren wij Colorbel of Lacobel-T glas. Dit is veiligheidsglas en hittebestendig. Het is belangrijk dat er hard- en hittebestendig glas wordt gebruikt bij de plek waar je kookt. Anders bestaat de mogelijkheid dat het glas knapt, zodra je gaat koken.

Een glaswand in de keuken op maat maken? In kleur of gewoon transparant? De breedte en hoogte is aan u. Wij komen graag bij u inmeten. Onze specialisten weten waar zij op moeten letten, zodat er bij het plaatsen geen verrassingen zijn. De maten verwerken we in een tekening en daarna wordt het glas besteld.

Wilt u ook nog een mooie rand of stopcontacten verwerkt in de wand? Geef dit dan aan bij het inmeten. De glasplaat wordt op maat gemaakt. Er zit ongeveer 5 tot 8 weken levertijd op de glasplaat. Daarna maken wij een afspraak om de glasplaat te bevestigen in de keuken.

Dat klinkt aantrekkelijk!

Kiest u voor gemakkelijk schoonhouden van de glazen wand in uw keuken? Wilt u een glazen keukenwand?

foto hardglas keuken

Achterwand keuken

U heeft veel zorg besteedt aan het uitzoeken van een nieuwe keuken? Of uw huidige keuken helemaal opgeknapt? Een andere optie is om de huidige keuken te voorzien van een frisse achterwand. Al eens gedacht aan glas als achterwand keuken?

Er is tegenwoordig veel mogelijk met glas. Een achterwand van glas, in een kleur of transparant. Of glas met een print of foto.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Laat u informeren door onze specialisten bij IJsselglas.

Prijs keuken glaswand

Wilt u graag een indicatie van de prijs of een offerte opvragen voor een glaswand in de keuken?

Prijs glaswand keuken

Bent u enthousiast geworden over een glaswand in de keuken? En ziet u deze al in uw eigen keuken terugkomen? Maar wat kost een glaswand? Waar is de prijs op gebaseerd?

Over het algemeen zijn alle keuken glaswanden op maat gemaakt. En daar hoort ook een op maat gemaakte prijs bij. Bij het opmaken van een offerte nemen we naast de afmeting de volgende zaken mee:

  • Kleurkeuze
  • Eventueel slijpwerk van de randen.
  • Situatie van de ondergrond wordt besproken. (Is deze vlak genoeg.)
  • Zijn er stopcontacten of andere zaken waar we rekening mee moeten houden bij het maken van het glas. Denk hierbij aan gaten in de glaswand.
triple glas raam

Geemailleerd glas, colorbel, gekleurd hardglas

Geëmailleerd glas wordt ook wel colorbel genoemd. Of gewoon gekleurd hardglas. Geëmailleerd glas is gehard glas afgewerkt met een speciale harde verflaag. De kleur (RAL kleuren) kan naar eigen smaak gekozen worden.

De kleur zorgt voor een mooi effect op de glasplaat. Een gekleurde gehard glasplaat wordt vaak gebruikt in het interieur, puur decoratief. Bijvoorbeeld als achterwand bij balie in een bedrijfspand of in huis als achterwand in de keuken of verwerkt in de badkamer.

Zoals gezegd is colorbel hetzelfde als geëmailleerd glas. Het email is tijdens een thermische behandeling op hoge temperatuur gebracht. Hierdoor blijft de kleur gegarandeerd. Dus geen verkleuring in de glasplaat.

Colorbel glas bij IJsselglas

Colorbel is verkrijgbaar is alle standaard RAL-kleuren en is zelfs verkrijgbaar in metallic kleuren. Een glasplaat is van zichzelf een beetje groen. Dus een lichte kleur die achter glas wordt gespoten, zal aan de voorzijde iets afwijken. Dit kan erg storend zijn. Houd daar rekening mee, een neem desnoods een kleurmonster van ons mee om de juiste kleur te bepalen. Wanneer u kiest voor een witte glasplaat adviseren wij u om extra helder glas te kiezen met een extra laklaag. Op die manier voorkomt u dat u straks oneffenheden door de glasplaat heen ziet en/of de glasplaat groen uitvalt tegen uw muur.

De colorbelpanelen worden standaard ongeslepen geleverd. Dit betekent dat de randen nog ruw zijn aan de zijkant. Een mooier resultaat geeft het als de randen poli geslepen worden. Dat wil zeggen dat de zijkant van het glas glanzend machinaal is geslepen, en de randen onder een verstek van 45 graden staat, die ook weer hoogglans zijn afgewerkt. Als de zijkanten tegen de kastjes aanvallen kan er eventueel gekozen worden om alleen de bovenzijde van de glasplaat te laten slijpen.

Wij adviseren altijd om de muur te sausen voordat u het glas laat plaatsen. De glasplaat wordt met de gecoate kant naar achter geplaatst en dan heeft u een prachtig egaal geheel, bijna een spiegel in de kleur die u wilt! Bovendien zijn alle oneffenheden in de muur weggewerkt. U kunt veilig een dergelijke geverfde wand met bijvoorbeeld een neutrale transparante siliconenkit of spiegellijm tegen de wand kitten. De verf voorkomt dat de kit zichtbaar wordt. U heeft dan ook geen last meer van het feit dat een kitrandje aan de zijkant van de keukenwand achter het glas komt, wat bij een blanke plaat erg storend is.

De glaszetters van IJsselglas kunnen voor u de glasplaat nauwkeurig inmeten en voor u plaatsen. Ook wanneer u stopcontacten verwerkt wilt hebben in uw glasplaat kunnen wij dit voor u inmeten.
Uiteraard kunt u de glasplaat ook zelf plaatsen, nadat u een gedetailleerde tekening met afmetingen aan ons heeft doorgegeven, kunnen wij dit voor u gaan bestellen. De levertijd van colorbelpanelen ligt gewoonlijk tussen de 3 – 4 weken.

colorbel
Uitsparing glazen keukenwand
Door ons uitgevoerde projecten

Wat klanten over ons zeggen

Uitstekend
4.8
Gebaseerd op 148 recensies
review us on
Beleefd, professioneel en vakkundig.
prima werk ... snel geplaats en zelfs gevonden hoe de breuk kon ontstaan en dat verholpen ''''tot de volgende klus .
Zeer tevreden over IJsselglas! Professionele vakmensen die netjes en snel werken. Hele 1e verdieping HR** glas en twee nieuwe kozijnen aangebracht. Ook hulp gekregen bij de aanvraag van de subsidie. Top!
netjes, snel, vakkundig, bezoek showroom, meenemen proefexemplaren
js_loader
Advies nodig over een glazen keukenwand?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een glazen wand in de keuken? Neem dan contact met ons op.

Uiteraard bent u ook van harte welkom om een kijkje te nemen in onze winkel aan de Handelsstraat 4 in Kampen om de verschillende kleuren te komen bekijken!