Triple glas - HR+++ glas

Glaszetter van IJsselglas

Uw glasspecialist in de regio Kampen

Al meer dan 15 jaar is IJsselglas uw glasspecialist in de regio Kampen. Samen met ons vakkundige team van glaszetters kunnen wij een kapotte ruit snel repareren of glas vervangen voor triple glas.

Van glazen keukenwanden tot spiegels tot voorzetramen; IJsselglas kan u helpen met uw wensen op het gebied van glas. U kunt eenvoudig en snel Triple glas online bestellen of vraag een offerte bij ons op

Waarmee mogen wij u van dienst zijn?

Wat vinden anderen van IJsselglas?

Wat is Triple glas?

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Dan zijn nieuwe kozijnen met Triple glas de beste keuze.

Triplebeglazing, ook wel drievoudig glas of driedubbel glas (HR+++) genoemd, isoleert nog beter dan HR++ glas. Het glas bestaat uit drie bladen floatglas met daartussen twee afstandhouders.

Deze afstandhouders zijn gevuld met gas en en rondom hermetisch afgesloten.

Op 2 van de 3 bladen is een warmtereflecterende coating aangebracht. Hierdoor ontstaat er een isolatieglas dat net zo duurzaam is als dubbelglas, maar met een verbeterde isolatiewaarde en een hoger comfort.

Triple glas IJsselglas

Voordelen van Triple glas?

Doordat Triple glas nog beter isoleert dan HR++ glas, zorgt het voor een comfortabelere leefomgeving en bespaart u aanzienlijk op het energieverbruik. 

Triple glas heeft ook als voordeel dat de oppervlaktetemperatuur van de binnenruit hoger is, ook zal de ruit minder afkoelen bij extreme weersomstandigheden ten opzicht van dubbelglas.

Hierdoor is het in de zomer lekker koel en gaat in de winter geen onnodige warmte verloren.

Energie besparen triple glas
Energie besparen

Wilt u precies weten wat u gaat besparen in als u kiest voor Triple glas? Hieronder leggen wij het u uit!

De isolatiewaarde (Ug) van glas uitgedrukt in W/m²K geeft eigenlijk weer wat het energieverlies is per m² glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen buiten en binnen. Hoe lager dit getal hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden.

Uitgaande van standaard HR++ dubbelglas met een Ug-waarde van 1,2 W/m²K kan gesteld worden dat tijdens een koude nacht met een buitentemperatuur van 0 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, er bij een gemiddelde woning (20 m² glas) continu 480 Watt (1,2 × 20 × 20) aan warmte-energie verloren gaat. Bij wijze van spreken laat men de hele nacht 8 gloeilampen van 60 Watt onnodig branden.

Ter vergelijking, bij eenzelfde woning zal met Triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6 W/m²K dit warmteverlies gehalveerd worden tot 240 Watt.

Subsidie aanvragen voor het plaatsen van
HR++ glas en Triple glas?!

De dikte van Triple glas

Triple glas is leverbaar in verschillende diktes. Het glas bestaat uit drie glasbladen, waardoor er meerdere mogelijkheden zijn om de juiste glasdikte en isolatiewaarde te realiseren.

Er bestaat bijvoorbeeld Triple glas met een dikte van 28 cm, maar ook met 40 cm. Wilt u alles weten over de dikte van Triple glas en de mogelijkheden in uw woning? Lees dan ook eens onze blog ‘Hoe dik is Triple glas?‘. 

Kan Triple glas in iedere woning?

Triple glas past niet in iedere woning, omdat er een extra glasplaat tussen zit, waardoor het glaspakket ervan heel dik is. Hierdoor is het glas ook een stuk zwaarder en het huidige kozijn moet daar wel op berekend zijn. 

En het kozijn waar Triple glas in gaat is dikker dan een kozijn van bijvoorbeeld dubbel glas. Dit betekend dat de sponning waarin wij uw kozijn plaatsen een stuk dieper moet zijn. Bij een nieuwbouwwoning is dit in de meeste gevallen geen probleem.

Maar, heeft u een woning met een vrij oud kozijn, dan is de kans erg groot dat deze niet geschikt is voor triple glas. Wij kijken graag ter plekke voor u of uw sponning een Triple glas kan dragen .

triple glas raam
Besparen met triple glas

Wat kost Triple glas?

Als u overweegt om Triple glas te laten plaatsen, dan wilt u natuurlijk graag weten wat de kosten zijn. In onze blog ‘Hoe dik is Triple glas?’ geven wij u een schatting van de kosten voor het plaatsen van Triple glas. 

Voor een exacte berekening kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze glaszetters komen graag bij u langs voor het maken van een offerte op maat. 

Veelgestelde vragen over Triple glas

Triple glas is in verschillende diktes leverbaar. Omdat het glas uit drie glasbladen wordt opgebouwd zijn er verschillende mogelijkheden om de tot de juiste glasdikte en isolatiewaarde te komen.

  • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 U -waarde 1.0
  • Glasdikte 32 mm. opbouw 4*-10-4-10-*4 U -waarde 0,8
  • Glasdikte 36 mm. opbouw 4*-12-4-12-*4 U -waarde 0,7
  • Glasdikte 40 mm. opbouw 4*-14-4-14-*4 U -waarde 0,6
    *= gecoate ruit

Dit glas kan ook voorzien worden van Krypton gas. Met krypton gas worden er nog betere isolatiewaarden gehaald, wat vooral gunstig is bij dunnere glasdiktes.

  • Glasdikte 24 mm. opbouw 4*-6-4-6-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,8
  • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,7

Onze glaszetters kunnen samen met u kijken welke dikte het beste toegepast kan worden in uw kozijnen, om op die manier de beste isolatiewaarde te behalen.

Het is inderdaad zo dat Triple glas dikker is dan gewoon HR++ glas. Als het hang- en sluitwerk van de nieuwe (openslaande) kozijnen berekend is om meer gewicht te kunnen dragen, moet dat niet uitmaken.

Daarentegen zult u met Triple glas veel meer energie gaan besparen dan met HR++ glas. Wij zouden in uw situatie Triple glas zeer zeker in overweging meenemen, vooral met een nieuwe woning heeft u nu de kans om Triple glas te plaatsen, in bestaande woningen wil dit nog wel eens lastiger zijn.

De dunste variant van Triple glas is 28 mm dik. HR++ glas is 24 mm. dik en heeft een U-waarde (isolatiewaarde) van 1.1.

Met de dunste variant van Triple glas heeft u een U-waarde van 1.0. Dit scheelt dat praktisch niks met een HR++ ruit qua isolatiewaarde.

Als u een ruimere spouw heeft en dikker Triple glas kwijt kunt, dan heeft Triple glas wel zeker zin, maar het is de vraag of dat te plaatsen is in bestaande kunststofkozijnen.

Door ons uitgevoerde projecten

Plaatsing Tripe HR 4*-16-4-16-*4

Bij deze woning aan de Van Hemertmarke in Zwolle hebben wij in de achterpui twee ruiten geplaatst met Triple glas. Hier is Triple glas geplaatst met de volgende samenstelling Triple HR 4*-16-4-16-*4. Deze ruiten hebben een U-waarde van 0,7 W/m2 K, dat is aanzienlijk betere isolatiewaarde dan een “gewone“ HR++ ruit, die een U-waarde heeft van 1,0.

Plaatsing Triple glas met zwarte kaderrand

Bij deze woning in Dronten hebben wij Triple glas geplaatst voorzien van een zwarte kaderrand.

Wilt u er ook warm bij zitten in de winter?