Triple glas - HR+++ glas

Glaszetter van IJsselglas

Uw glasspecialist in de regio Kampen

Al meer dan 15 jaar is IJsselglas uw glasspecialist in de regio Kampen. Samen met ons vakkundige team van glaszetters kunnen wij een kapotte ruit snel repareren of glas vervangen voor triple glas.

Van glazen keukenwanden tot spiegels tot voorzetramen; IJsselglas kan u helpen met uw wensen op het gebied van glas.

Waarmee mogen wij u van dienst zijn?

Wat vinden anderen van IJsselglas?

Wat is Triple glas?

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Dan zijn nieuwe kozijnen met Triple glas de beste keuze.

Triplebeglazing, ook wel drievoudig glas of driedubbel glas (HR+++) genoemd, isoleert nog beter dan HR++ glas. Het glas bestaat uit drie bladen floatglas met daartussen twee afstandhouders.

Deze afstandhouders zijn gevuld met gas en en rondom hermetisch afgesloten.

Op 2 van de 3 bladen is een warmtereflecterende coating aangebracht. Hierdoor ontstaat er een isolatieglas dat net zo duurzaam is als dubbelglas, maar met een verbeterde isolatiewaarde en een hoger comfort.

Weten hoe dik triple glas is? Lees ons blogitem over triple glas!

Triple glas IJsselglas
  • Geen koudeval meer langs de ramen
  • Zeer hoge isolatiewaarde
  • Ideaal voor woningen met alleen vloerverwarming
  • Energie besparen

Voordelen van Triple glas?

Doordat Triple glas nog beter isoleert dan HR++ glas, zorgt het voor een comfortabelere leefomgeving en bespaart u aanzienlijk op het energieverbruik. 

Triple glas heeft ook als voordeel dat de oppervlaktetemperatuur van de binnenruit hoger is, ook zal de ruit minder afkoelen bij extreme weersomstandigheden ten opzicht van dubbelglas.

Hierdoor is het in de zomer lekker koel en gaat in de winter geen onnodige warmte verloren.

Energie besparen triple glas

Energie besparen

Wilt u precies weten wat u gaat besparen in als u kiest voor Triple glas? Hieronder leggen wij het u uit!

De isolatiewaarde (Ug) van glas uitgedrukt in W/m²K geeft eigenlijk weer wat het energieverlies is per m² glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen buiten en binnen. Hoe lager dit getal hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden.

Uitgaande van standaard HR++ dubbelglas met een Ug-waarde van 1,2 W/m²K kan gesteld worden dat tijdens een koude nacht met een buitentemperatuur van 0 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, er bij een gemiddelde woning (20 m² glas) continu 480 Watt (1,2 × 20 × 20) aan warmte-energie verloren gaat. Bij wijze van spreken laat men de hele nacht 8 gloeilampen van 60 Watt onnodig branden.

Ter vergelijking, bij eenzelfde woning zal met Triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6 W/m²K dit warmteverlies gehalveerd worden tot 240 Watt.

Kan Triple glas in iedere woning?

Triple glas past niet in iedere woning, omdat er een extra glasplaat tussen zit, waardoor het glaspakket ervan heel dik is. Hierdoor is het glas ook een stuk zwaarder en het huidige kozijn moet daar wel op berekend zijn. 

En het kozijn waar Triple glas in gaat is dikker dan een kozijn van bijvoorbeeld dubbel glas. Dit betekend dat de sponning waarin wij uw kozijn plaatsen een stuk dieper moet zijn. Bij een nieuwbouwwoning is dit in de meeste gevallen geen probleem.

Maar, heeft u een woning met een vrij oud kozijn, dan is de kans erg groot dat deze niet geschikt is voor triple glas. Wij kijken graag ter plekke voor u of uw sponning een Triple glas kan dragen .

triple glas raam
De dikte van Triple glas

Triple glas is leverbaar in verschillende diktes. Het glas bestaat uit drie glasbladen, waardoor er meerdere mogelijkheden zijn om de juiste glasdikte en isolatiewaarde te realiseren.

Er bestaat bijvoorbeeld Triple glas met een dikte van 28 cm, maar ook met 40 cm. Wilt u alles weten over de dikte van Triple glas en de mogelijkheden in uw woning? Lees dan ook eens onze blog ‘Hoe dik is Triple glas?‘. 

Wilt u er ook warm bij zitten in de winter?