Menu
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Triple glas - HR+++ glas

Uw glasspecialist in de regio Kampen voor Triple glas!

Al meer dan 19 jaar is IJsselglas uw glasspecialist in de regio Kampen. Samen met ons vakkundige team van glaszetters kunnen wij een kapotte ruit snel repareren of glas vervangen voor Semco Energy Triple glas.

Van glazen keukenwanden tot spiegels tot voorzetramen; IJsselglas kan u helpen met uw wensen op het gebied van glas. U kunt eenvoudig en snel Triple glas online bestellen of vraag een offerte bij ons op.

Waarmee mogen wij u van dienst zijn?

Wat is Triple glas?

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Dan zijn nieuwe kozijnen met Triple glas de beste keuze.

Triplebeglazing, ook wel drievoudig glas of driedubbel glas (HR+++) genoemd, isoleert nog beter dan HR++ glas. Het glas bestaat uit drie bladen floatglas met daartussen twee afstandhouders.

Deze afstandhouders zijn gevuld met gas en en rondom hermetisch afgesloten.

Op 2 van de 3 bladen is een warmtereflecterende coating aangebracht. Hierdoor ontstaat er een isolatieglas dat net zo duurzaam is als dubbel glas, maar met een verbeterde isolatiewaarde en een hoger comfort.

Triple glas IJsselglas

Wat kost Triple glas?

Bent u van plan om uw ramen te voorzien van Triple glas? Dan wilt u natuurlijk weten wat Triple glas u gaat kosten. Het verschilt per situatie wat de kosten zijn voor Triple glas.

Dit heeft vooral te maken met de opbouw van het glaspakket van Triple glas. Worden er 4mm ruiten gebruikt in de glasopbouw? Of moet een van de ruiten 33.1/ 33.2 of 44.2 gelaagd zijn? Daarnaast spelen het gewicht en de grootte van het glas ook een belangrijke rol bij de prijsbepaling. Zware en grote ruiten moeten met 2 of soms 3 glaszetters geplaatst worden en dan gaat de montageprijs omhoog, gezien het extra aantal manuren.

Bij het maken van een offerte voor Triple glas bij bestaande woningen is het belangrijk dat wij langskomen. Zo kunnen wij kijken hoeveel ruimte er zit in de spouw en welke glasopbouw van het glaspakket in uw geval de beste isolatiewaarden zullen geven.

Het beoordelen van de huidige kozijnen kan in sommige gevallen leiden tot het advies om HR++ glas te plaatsen in plaats van Triple glas, omdat het glas niet past. Bij nieuwbouwwoningen is het niet noodzakelijk om vooraf te kijken en kunnen wij in de meeste gevallen vanaf de tekening rekenen.

Voordelen van Triple glas?

Doordat Triple glas nog beter isoleert dan HR++ glas, zorgt het voor een comfortabelere leefomgeving en bespaart u op het energieverbruik. 

Triple glas heeft ook als voordeel dat de oppervlaktetemperatuur van de binnenruit hoger is, ook zal de ruit minder afkoelen bij extreme weersomstandigheden ten opzicht van dubbel glas.

Hierdoor is het in de zomer lekker koel en gaat in de winter geen onnodige warmte verloren.

Energielabel

Energie besparen

Wilt u precies weten wat u gaat besparen in als u kiest voor Triple glas? Hieronder leggen wij het u uit!

De isolatiewaarde (Ug) van glas uitgedrukt in W/m²K geeft eigenlijk weer wat het energieverlies is per m² glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen buiten en binnen. Hoe lager dit getal hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden.

Uitgaande van standaard HR++ dubbel glas met een Ug-waarde van 1,2 W/m²K kan gesteld worden dat tijdens een koude nacht met een buitentemperatuur van 0 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, er bij een gemiddelde woning (20 m² glas) continu 480 Watt (1,2 × 20 × 20) aan warmte-energie verloren gaat. Bij wijze van spreken laat men de hele nacht 8 gloeilampen van 60 Watt onnodig branden.

Ter vergelijking, bij eenzelfde woning zal met Triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6 W/m²K dit warmteverlies gehalveerd worden tot 240 Watt. Met Triple glas gaat er dus minder warmte verloren en kunt u profiteren van enorm veel comfort! 

Subsidie aanvragen voor het plaatsen van
HR++ glas en Triple glas?!

De dikte van Triple glas

Triple glas is leverbaar in verschillende diktes. Het glas bestaat uit drie glasbladen, waardoor er meerdere mogelijkheden zijn om de juiste glasdikte en isolatiewaarde te realiseren.

Er bestaat bijvoorbeeld Triple glas met een dikte van 28 mm, maar ook met 40 mm. Wilt u alles weten over de dikte van Triple glas en de mogelijkheden in uw woning? Lees dan ook eens onze blog ‘Hoe dik is Triple glas?‘. 

Kan Triple glas in iedere woning?

Triple glas past niet in iedere woning, omdat er een extra glasplaat tussen zit, waardoor het glaspakket ervan heel dik is. Hierdoor is het glas ook een stuk zwaarder en het huidige kozijn moet daar wel op berekend zijn. 

En het kozijn waar Triple glas in gaat is dikker dan een kozijn van bijvoorbeeld dubbel glas. Dit betekend dat de sponning waarin wij uw kozijn plaatsen een stuk dieper moet zijn. Bij een nieuwbouwwoning is dit in de meeste gevallen geen probleem.

Maar, heeft u een woning met een vrij oud kozijn, dan is de kans erg groot dat deze niet geschikt is voor triple glas. Wij kijken graag ter plekke voor u of uw sponning een Triple glas kan dragen .

Besparen met triple glas

Wat kost Triple glas?

Als u overweegt om Triple glas te laten plaatsen, dan wilt u natuurlijk graag weten wat de kosten zijn. In onze blog ‘Hoe dik is Triple glas?’ geven wij u een schatting van de kosten voor het plaatsen van Triple glas. 

Voor een exacte berekening kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze glaszetters komen graag bij u langs voor het maken van een offerte op maat. 

Subsidie op Triple glas

Profiteren van meer comfort in uw woning? En wilt u de huidige ramen laten vervangen door Triple glas? Dan is het raadzaam om eerst meer informatie op te vragen over mogelijke subsidies.

U heeft namelijk de mogelijkheid om subsidie aan te vragen op Triple glas. En wist u dat deze regel niet alleen geldt voor glas, maar ook voor bijvoorbeeld kozijnen en deuren? Wilt u alles lezen over de subsidie op Triple glas. Wij vertellen u graag alles over de ISDE subsidieregeling.

Veelgestelde vragen over Triple glas

Triple glas is in verschillende diktes leverbaar. Omdat het glas uit drie glasbladen wordt opgebouwd zijn er verschillende mogelijkheden om de tot de juiste glasdikte en isolatiewaarde te komen.

  • Glasdikte 24 mm. opbouw 4*-6-4-6-*4     U -waarde 1.2
  • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4     U -waarde 1.0
  • Glasdikte 32 mm. opbouw 4*-10-4-10-*4 U -waarde 0,8
  • Glasdikte 36 mm. opbouw 4*-12-4-12-*4 U -waarde 0,7
  • Glasdikte 40 mm. opbouw 4*-14-4-14-*4 U -waarde 0,6
    *= gecoate ruit


Dit glas kan ook voorzien worden van Krypton gas. Met krypton gas worden er nog betere isolatiewaarden gehaald, wat vooral gunstig is bij dunnere glasdiktes.

  • Glasdikte 24 mm. opbouw 4*-6-4-6-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,8
  • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,7

Onze glaszetters kunnen samen met u kijken welke dikte het beste toegepast kan worden in uw kozijnen, om op die manier de beste isolatiewaarde te behalen.

Het is inderdaad zo dat Triple glas dikker is dan gewoon HR++ glas. Als het hang- en sluitwerk van de nieuwe (openslaande) kozijnen berekend is om meer gewicht te kunnen dragen, moet dat niet uitmaken.

Daarentegen zult u met Triple glas veel meer energie gaan besparen dan met HR++ glas. Wij zouden in uw situatie Triple glas zeer zeker in overweging meenemen, vooral met een nieuwe woning heeft u nu de kans om Triple glas te plaatsen, in bestaande woningen wil dit nog wel eens lastiger zijn.

De dunste variant van Triple glas is 28 mm dik. HR++ glas is 24 mm. dik en heeft een U-waarde (isolatiewaarde) van 1.1.

Met de dunste variant van Triple glas heeft u een U-waarde van 1.0. Dit scheelt dat praktisch niks met een HR++ ruit qua isolatiewaarde.

Als u een ruimere spouw heeft en dikker Triple glas kwijt kunt, dan heeft Triple glas wel zeker zin, maar het is de vraag of dat te plaatsen is in bestaande kunststofkozijnen.

Ja, Semco Energy is een andere benaming voor Triple glas. 

Geluidsisolatie Triple glas

Wist u dat Triple glas ook kan zorgen voor extra geluidsisolatie? Triple glas geeft een stuk meer geluidsisolatie dan HR++ glas. Hoe dikker het glaspakket, hoe meer het glas isoleert en hoe meer geluidsisolatie het heeft.

Woont u aan een spoorlijn of bijvoorbeeld dicht bij de snelweg? Triple glas kan dan voldoende geluidsisolatie geven, maar wij adviseren vaak een glas met akoestische folie. 

Deze folie werkt geluidswerend en kan als glasblad in HR, HR+, HR++ en HR+++ glas worden geplaatst.

Glas op maat bestellen

Wilt u Triple glas op maat bestellen? Dat kan! Bij ons kunt u terecht voor glas op maat als particuliere, maar ook zakelijke klant. Triple glas op maat bestellen voor uw project? Vul direct ons offerte formulier in en wij voorzien u van een vrijblijvende offerte op maat.

Persoonlijk advies? Of het glas eerst even in het echt komen bekijken? Of wilt u advies over het gebruik van ventilatieroosters bij uw glasbestelling? Wij kunnen u diverse ventilatieroosters laten zien en adviseren u graag! 

Neem contact met ons op via 038 333 2005 of stuur een mail naar glas@ijsselglas.nl voor het maken van een afspraak. En u kunt natuurlijk ook altijd even binnen komen lopen in onze showroom aan de Handelsstraat 4 in Kampen!

Besparen op stookkosten

Verlaging van uw energieverbruik door isolatie is goed voor het milieu: door isolatieglas gaat minder warmte verloren, waardoor de verwarmingsketel minder hard hoeft te stoken.

Een beter milieu begint bij jezelf!

Vloerverwarming of mechanische ventilatie? Goede optie met Triple glas!

Triple glas komt het beste tot zijn recht als er in een woning vloerverwarming en/of mechanische ventilatie aanwezig is. Het wordt sterk afgeraden om ventilatieroosters in combinatie met Triple glas te plaatsen. Het Triple glas zal dan namelijk zijn isolatiewaarde verliezen. 

Triple glas wordt geplaatst met kunststof spacers (verkrijgbaar in wit of zwart). Dit zorgt voor minder koudeval en minder kans op beslagen glas. Deze warmte-edge afstandhouders hebben een grotere isolerende werking, in tegenstelling tot de normale aluminium afstandhouder, die meer condens geeft.  

De randen van het isolatieglas en het kozijn zijn de zwakke schakels in de totale prestatie. Dit is ook de reden dat Triple glas alleen in combinatie met het plaatsen van isolerende kozijnen wordt toegekend voor de ISDE-subsidie. Met andere woorden, gaat u Triple glas plaatsen in bestaande kozijnen? Dan kunt u geen subsidie hiervoor aanvragen. Als prijsindicatie is Triple glas ongeveer een keer zo duur als HR++ glas.

Vaak geeft het vervangen van uw oudere isolatiebeglazing naar HR++ glas met een U-waarde van 1,1 al heel veel wooncomfort en zult u zeker merken in uw energierekening.

Online glas bestellen: Snel, eenvoudig & op maat

Bij IJsselglas kunt u eenvoudig en snel online Triple glas bestellen. Kies eenvoudig het juiste glas voor uw project of woning en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.
Wij bieden een uitgebreide selectie van topkwaliteit glasproducten, waaronder energie-efficiënt triple glas. 

Blader eenvoudig door ons assortiment, van hoogwaardig triple glas tot stijlvolle glazen keukenwanden.

Om te bestellen vult u het eenvoudige bestelformulier in. Voer de benodigde afmetingen in, geef uw voorkeuren op en ontvang een vrijblijvende offerte op maat. Heeft u nog vragen of heeft u hulp nodig? Kom langs voor een persoonlijk advies in Kampen of bel ons op 038 333 2005.

ijsselglas bus
Door ons uitgevoerde projecten
triple glas in ruit zwolle

Plaatsing Tripe HR 4*-16-4-16-*4

Bij deze woning aan de Van Hemertmarke in Zwolle hebben wij in de achterpui twee ruiten geplaatst met Triple glas. Hier is Triple glas geplaatst met de volgende samenstelling Triple HR 4*-16-4-16-*4. Deze ruiten hebben een U-waarde van 0,7 W/m2 K, dat is aanzienlijk betere isolatiewaarde dan een “gewone“ HR++ ruit, die een U-waarde heeft van 1,0.

Plaatsing Triple glas met zwarte kaderrand

Bij deze woning in Dronten hebben wij Triple glas geplaatst voorzien van een zwarte kaderrand.

Wat klanten over ons zeggen

Uitstekend
4.7
Gebaseerd op 153 recensies
review us on
Heel betrouwbare en betrokken firma. De afspraken worden stipt nagekomen. De service is heel goed. Er komen vakmensen om de ruiten op te meten, er wordt precies gewerkt en het huis wordt opgeruimd achtergelaten.Bij vragen komen professionele oplossingen en hulp is persoonlijk en betrokken.
Alleen maar positieve opmerkingen, van opmeting tot en met plaatsing. Alles precies volgens afspraak en op tijd.
Ruitschade. Door bedrijf snelle reactie voor noodreparatie, en nieuwe ruit snel geleverd. Alles netjes opgeruimd, en vriendelijk personeel. Petje af voor dit bedrijf.
Goede offerte, juiste informatie, goede prijs , goede kwaliteit.Naar volle tevredenheid geplaatst.
js_loader
Wilt u er ook warm bij zitten in de winter?

Kom een kijkje nemen in onze winkel aan de Handelsstraat 4,
waarin wij u Triple glas kunnen laten zien en u vrijblijvend adviseren.