Triple glas - HR+++ glas

Glaszetter van IJsselglas

Uw glasspecialist in de regio Kampen

Al meer dan 15 jaar is IJsselglas uw glasspecialist in de regio Kampen. Samen met ons vakkundige team van glaszetters kunnen wij een kapotte ruit snel repareren of glas vervangen voor triple glas.

Van glazen keukenwanden tot spiegels tot voorzetramen; IJsselglas kan u helpen met uw wensen op het gebied van glas.

Waarmee mogen wij u van dienst zijn?

Wat vinden anderen van IJsselglas?

Wat is Triple glas?

Triple glas isoleert nog beter dan HR++ glas. U woont comfortabeler en bespaart op het energieverbruik.
Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Dan zijn nieuwe kozijnen met Triple glas de beste keuze.

Het glas bestaat uit drie bladen floatglas met daartussen twee afstandhouders. Deze afstandhouders zijn gevuld met gas en en rondom hermetisch afgesloten.

Op 2 van de 3 bladen is een warmtereflecterende coating aangebracht. Hierdoor ontstaat er een isolatieglas dat net zo duurzaam is als dubbelglas, maar met een verbeterde isolatiewaarde en een hoger comfort.

Vooral woningbezitters met alleen vloerverwarming zullen met Triple glas duidelijk verschil merken, doordat er minder koudeval lang het raam komt.

Triple glas heeft als voordeel dat de oppervlaktetemperatuur van de binnenruit hoger is, ook zal de ruit minder afkoelen bij extreme weersomstandigheden ten opzicht van dubbelglas. Dit zorgt niet alleen voor een energiebesparing maar ook een comfortabelere leefomgeving.

Weten hoe dik triple glas is? Lees ons blogitem over triple glas!

  • Geen koudeval meer langs de ramen
  • Zeer hoge isolatiewaarde
  • Ideaal voor woningen met alleen vloerverwarming
  • Energie besparen
Energie besparen triple glas

Energie besparen

Wilt u precies weten wat u gaat besparen in als u kiest voor Triple glas? Hieronder leggen wij het u uit!

De isolatiewaarde (Ug) van glas uitgedrukt in W/m²K geeft eigenlijk weer wat het energieverlies is per m² glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen buiten en binnen. Hoe lager dit getal hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden.

Uitgaande van standaard HR++ dubbelglas met een Ug-waarde van 1,2 W/m²K kan gesteld worden dat tijdens een koude nacht met een buitentemperatuur van 0 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, er bij een gemiddelde woning (20 m² glas) continu 480 Watt (1,2 × 20 × 20) aan warmte-energie verloren gaat. Bij wijze van spreken laat men de hele nacht 8 gloeilampen van 60 Watt onnodig branden.

Ter vergelijking, bij eenzelfde woning zal met Triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6 W/m²K dit warmteverlies gehalveerd worden tot 240 Watt.

Wilt u er ook warm bij zitten in de winter?