Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren

Veiligheidsglas; gehard of gelaagd glas

Vorige slide
Volgende slide

Wat is veiligheidsglas?

Letselwerende beglazing: ook wel veiligheidsglas genoemd, is glas met een letselwerend breukgedrag. Gewoon ‘floatglas’ valt bij breuk uiteen in grote gevaarlijke scherven die kunnen leiden tot ernstige snijwonden. 

Maar,  bij veiligheidsglas is bij breuk geen risico op letsel, doordat deze glassoort beschikt over extra veiligheidsvoorzieningen waardoor het minder snel zal breken.

Soorten veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is onder te verdelen in verschillende soorten, de belangrijkste twee worden hieronder toegelicht.

Gehard glas

Gehard glas is door een thermische behandeling sterker gemaakt. Bij een breuk valt gehard glas in kleine, onscherpe stukjes uit elkaar.
Het is geschikt voor glazen deuren, scheidingswanden, tafelbladen, keukenwanden. 

Gehard glas kan tot 5 maal sterker zijn dan gewoon glas en is ook nog eens hittebestendig!

Gelaagd glas

Gelaagd glas noemen we wel eens ‘sandwichglas’ omdat het bestaat uit twee glasbladen met daartussen een doorzichtige PVB-folie (voluit: polyvinylbutyral). 

Hoe meer PVB tussenlagen, hoe ondoordringbaarder de beglazing. En als deze breekt, blijven de scherven aan de supersterke kunststof kleven. Daarom is dit glas geschikt voor balustrades en daken.

Vorige slide
Volgende slide
Offerte op maat voor veiligheidsglas?

Onze vakmensen laten u graag de mogelijkheden zien voor uw project.

Welke veiligheid kan veiligheidsglas u bieden?

Veiligheidsglas heeft verschillende eigenschappen, namelijk:

Letselveilig en doorvalveilig glas

Letselveilig glas, ook wel letselbeperkend glas is tegenwoordig de norm bij beglazing die tot aan de grond toe reikt. Op die manier wordt er persoonlijk letsel voorkomen. 

Dit doorvalveilige glas is PVB gelaagd glas met meerdere folies. Als het glas breekt, dan blijft het glas plakken in de folies en valt het gelaagde glas niet in scherpe scherven uit elkaar.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het erg belangrijk om letselveilig glas te laten plaatsen bij kinderdagverblijven, openbare ruimtes en alle ramen die tot aan de grond komen (denk aan schuifpuien of glas in tussendeuren). 

Begint het raam vanaf 85 cm. vanaf de grond, dan hoeft u geen letselveilig glas te laten plaatsen.

Inbraakwerend glas

Om uw waardevolle spullen te beschermen kunt u inbraakwerend glas laten plaatsen. Inbraakwerend glas is verkrijgbaar in verschillende klassen. 

Het aantal en de dikte van de glasplaten en PVB-folies geeft de verschillende klassen en beschermingsniveaus aan.

Het is voor een inbreker moeilijk om binnen te komen, omdat ze door meerdere lagen folie en glas heen moeten.

Veiligheidsglas en isolatieglas

Veiligheidsglas is goed te combineren met isolatieglas als bijvoorbeeld dubbel- of Triple glas. Ook kunnen er andere functies aan toe worden gevoegd, zoals zonwering of geluidwering. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij adviseren u graag.

Beloopbaar glas 3x gehard/gelaagd veiligheidsglas

Dat veiligheidsglas heel veilig is, laat wel zien dat het zelfs in beloopbaar glas te leveren is.
Beloopbaar glas is glas met 3 lagen gehard glas met daartussen meerdere PVB-folies.
De toplaag van beloopbaar glas is voorzien van hardglas. 

Als hardglas breekt, dan valt dit uiteen in duizenden stukjes, waar u zich niet aan kunt bezeren. De sterke PVB lagen zorgen ervoor dat u niet door het glas heen kunt zakken. Zij kunnen namelijk veel gewicht dragen.

Beloopbaar glas vindt u terug in moderne interieurs en/of kantoorgebouwen. Het geeft een prachtig ruimtelijk effect en geeft extra licht in donkere ruimtes. Beloopbaar glas is verkrijgbaar in diverse diktes, afhankelijk van uw situatie.

Wat klanten over ons zeggen

UitstekendIJsselglas BV4.8 Gebaseerd op 145 recensies vanBekijk alle recensies beoordeel ons opMartijntje Verbrugge ★★★★★ Zeer tevreden over IJsselglas! Professionele vakmensen die netjes en snel werken. Hele 1e verdieping HR** glas en twee nieuwe kozijnen aangebracht. Ook hulp gekregen bij de aanvraag van de subsidie. Top!piotr drielos ★★★★★ netjes, snel, vakkundig, bezoek showroom, meenemen proefexemplarenHenk Nieuwenhuijsen ★★★★★ Goed bedrijf om glas te laten zetten,vlot geleverd en geplaatst door goede vakmensen,zeer tevredenMarcel de Groot ★★★★★ Snelle offerte, goed nakomen van afspraken. En uitstekende montage en afwerking door Alexander en z'n collega. Volgende keer kiezen wij weer voor IJsselglas.js_loader
Bent u opzoek naar veiligheidsglas?

Laat onze vakmensen een vrijblijvende offerte opstellen!