Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Ga voor onderhoudsvrije ramen!
klepramen in de showroom

Hardglazen klepramen, valramen of draairamen

De ramen van uw woning hebben veel onderhoud nodig. Eens per zoveel jaar dient u de kozijnen te schilderen. Soms kunnen de onderhoudskosten hoog oplopen. Maar, wist u dat er onderhoudsvrije ramen bestaan?

Hardglazen klepramen, valramen of draairamen zijn volledig van glas gemaakt en hebben daardoor geen onderhoud nodig. Onze hardglazen ramen worden standaard geleverd met voorgemonteerd RVS hang-en-sluitwerk. 

Hierdoor zijn hardglazen klep-, val- en draairamen eenvoudig zelf te plaatsen! Afhankelijk van het type raam worden deze met 2 of 3 scharnieren en/of 1 of 2 raamuitzetters gemaakt. Daarnaast hebben ze geen omkadering nodig om bevestigd te worden in het kozijn. En doordat het raam volledig van glas gemaakt is, profiteert u van extreem veel lichtinval.

Benieuwd naar de verschillende soorten hardglazen klep-, val- en draairamen? Kom langs in onze showroom in Kampen om diverse modellen te bekijken. 

Hardglazen ramen zijn te verkrijgen in verschillende soorten

Klepraam enkel

Klepraam enkel

Hardglazen valraam

Hardglazen valraam dubbelglas

Klepraam dubbel

Klepraam dubbel

Hardglazen draairaam

Onderhoudsvrije ramen die eenvoudig te plaatsen zijn?

Wij adviseren u graag over klepramen, valramen of draairamen

De bedieningsmogelijkheden

Klepramen, draairamen en valramen zijn verkrijgbaar met verschillende bedieningsmogelijkheden. 

Onze klepramen zijn met de hand te bedienen, op afstand of volledig automatisch. Valramen zijn met de hand te bedienen of op afstand en draairamen zijn enkel met de hand te bedienen.

Voordelen van een klepraam, valraam of draairaam
Draairaam

Ramen gemaakt van hardglas

Onze klep-, val- en draairamen zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Veiligheidsglas heeft een speciale behandeling ondergaan, waardoor het glas tot wel 5x sterker is dan standaard enkelglas van dezelfde dikte. 

Breekt dit glas? Geen paniek. Gehard veiligheidsglas valt uiteen in kleine stukken die ongevaarlijk voor u zijn en minder snel verwondingen veroorzaken. 

Klep-, val- of draairamen van dubbelglas

U kunt bij ons terecht voor hardglazen klep-, val- of draairamen van enkelglas, maar ook van isolatieglas. U heeft binnen alle varianten keuze uit standaard glas of glas dat inbraakwerend werkt.

Kiest u voor klep-, val- of draairamen van isolatieglas, dan kunt u kiezen uit verschillende isolatiewaarden namelijk: dubbelglas, HR++ glas of HR+++ (Triple glas). Alle hardglazen ramen uit ons assortiment hebben geslepen randen en een afwerkingsprofiel in wit of zwart.

Wat zijn de verschillen tussen klepramen, valramen en draairamen?

Draairamen

Een draairaam kan open met duimen of scharnieren. Een draairaam gaat naar binnen of naar buiten open. Een groot voordeel van een naar binnendraaiend raam is dat het raam open kan blijven als u bijvoorbeeld een rolluik naar beneden doet. Ook zijn ze gemakkelijk zelf van binnenuit aan de buitenkant schoon te maken. Kiest u voor draairamen die naar buitendraaiend zijn? Dan is een groot voordeel dat u accessoires in de vensterbank kunt laten staan.

Klepramen

Klepramen zien we vaak boven achterdeuren of in wc’s. Klepramen zijn ideaal om ruimtes te ventileren. Ze kunnen met een regenbui namelijk gewoon open blijven zonder dat alles binnen nat wordt. Aan de bovenkant van een klepraam zitten scharnieren, waardoor het raam naar buitendraaiend open en dicht kan.

Valramen

Valramen kunnen met een hendel aan de bovenkant van het raam bediend worden en vallen naar binnen open. We zien dat valramen vaak worden toegepast in kleine raampjes in ruimtes waar ventilatie belangrijk is. Valramen hebben aan de onderkant van het glas twee scharnieren die ervoor zorgen dat het raam middels een knipsluiting kan worden opengezet. Valramen lijken wel wat op klapramen, maar er zijn wel degelijk verschillen. Klepramen zijn naar buitendraaiend en valramen naar binnendraaiend.

Zowel klep-, val- als draairamen zijn volledig gemaakt van glas. Ze hebben allemaal geen houten omkadering nodig en kunnen worden geplaatst in houten, kunststof of aluminium kozijnen. Alle varianten zijn geschikt voor nieuwbouw, maar ook renovatieprojecten. Doordat een houten omkadering niet nodig is, is de lichtinval bij al deze hardglazen ramen maximaal. Hardglazen ramen beschikken over een een rubberen profiel wat zorgt dat deze ramen wind-, water- en geluiddicht zijn.

Zelf aan de slag met de montage?

Wist u dat hardglazen klep-, val- en draairamen vrij eenvoudig door u zelf te monteren zijn? Wilt u dit klusje zelf klaren? Dan kunnen wij u voorzien van het juiste raam. 

Vul het bestelformulier in en wij maken een offerte op maat. Deze offerte is inclusief bezorgkosten (indien van toepassing). En indien gewenst, wordt het glas rechtstreeks door de glasfabriek bij u afgeleverd. 

Op het formulier vult u de gewenste afmeting in en geeft u ook aan of u een witte of zwarte omranding wenst. 

U kunt uw bestelling afhalen in onze showroom of laten bezorgen. 

Een kleine impressie van onze luxe overkappingen
terrasoverkapping
Wat klanten over ons zeggen
UitstekendIJsselglas BV4.8 Gebaseerd op 145 recensies vanBekijk alle recensies beoordeel ons opMartijntje Verbrugge ★★★★★ Zeer tevreden over IJsselglas! Professionele vakmensen die netjes en snel werken. Hele 1e verdieping HR** glas en twee nieuwe kozijnen aangebracht. Ook hulp gekregen bij de aanvraag van de subsidie. Top!piotr drielos ★★★★★ netjes, snel, vakkundig, bezoek showroom, meenemen proefexemplarenHenk Nieuwenhuijsen ★★★★★ Goed bedrijf om glas te laten zetten,vlot geleverd en geplaatst door goede vakmensen,zeer tevredenMarcel de Groot ★★★★★ Snelle offerte, goed nakomen van afspraken. En uitstekende montage en afwerking door Alexander en z'n collega. Volgende keer kiezen wij weer voor IJsselglas.js_loader
Ga voor uitermate veel gemak én lichtinval
Het kan met onze met klep-, val- of draairamen