Menu
Ga voor onderhoudsvrije ramen!
Klepraam dubbel

Hardglazen klepramen, valramen of draairamen

De ramen van uw woning hebben veel onderhoud nodig. Eens per zoveel jaar dient u de kozijnen te schilderen. Soms kunnen de onderhoudskosten hoog oplopen. Maar wist u dat er onderhoudsvrije ramen bestaan?

Hardglazen klepramen, valramen of draairamen zijn volledig van glas gemaakt en hebben daardoor geen onderhoud nodig. Onze hardglazen ramen worden standaard geleverd met voorgemonteerd RVS hang-en-sluitwerk. 

Hierdoor zijn hardglazen klep,- val- en draairamen eenvoudig zelf te plaatsen! Afhankelijk van het type raam worden deze met 2 of 3 scharnieren en/of 1 of 2 raamuitzetters gemaakt.

Hardglazen klep,-val of draairamen hebben geen omkadering nodig om bevestigd te worden in het kozijn. En doordat het raam volledig van glas gemaakt is profiteert u van extreem veel lichtinval.

Hardglazen ramen zijn te verkrijgen in verschillende soorten

Klepraam enkel

Klepraam enkel

Hardglazen valraam

Hardglazen valraam dubbelglas

Klepraam dubbel

Klepraam dubbel

Hardglazen draairaam

Onderhoudsvrije ramen die eenvoudig te plaatsen zijn?

Wij adviseren u graag over klepramen, valramen of draairamen

De bedieningsmogelijkheden

Klepramen, draairamen en valramen zijn verkrijgbaar in verschillende bedieningsmogelijkheden. 

Onze klepramen zijn met de hand te bedienen, op afstand of volledig automatisch. Valramen zijn met de hand te bedienen of op afstand en draairamen zijn enkel met de hand te bedienen.

Voordelen van een klepraam, valraam of draairaam
Draairaam

Ramen gemaakt van hardglas

Onze klep-val- en draairamen zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Veiligheidsglas heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het glas tot wel 5x sterker is dan standaard enkelglas van dezelfde dikte. 

Breekt dit glas? Geen paniek. Gehard veiligheidsglas valt uiteen in kleine stukken die ongevaarlijk voor u zijn. Ze kunnen namelijk geen verwondingen veroorzaken.

Klep-, val- of draairamen van dubbelglas

U kunt bij ons terecht voor hardglazen klep-,val-, of draairamen van enkelglas, maar ook van isolatieglas. U heeft binnen alle varianten keuze uit standaard glas of glas dat inbraakwerend werkt.

Kiest u voor klep-, val-, of draairamen van isolatieglas, dan kunt u kiezen uit verschillende isolatiewaarden namelijk: dubbelglas, HR++ glas of HR+++ (Triple glas). Alle hardglazen ramen uit ons assortiment hebben geslepen randen en een afwerkingsprofiel in wit of zwart.

Wat zijn de verschillen tussen klepramen, valramen en draairamen Draairamen

Draairamen

Een draairaam kan open met duimen of scharnieren. Een draairaam gaat naar binnen of naar buiten open. Een groot voordeel van een naar binnendraaiend draairaam is dat het raam open kan blijven als u bijvoorbeeld een rolluik naar beneden doet. 

Ook zijn ze gemakkelijk zelf van binnenuit aan de buitenkant schoon te maken. Kiest u voor draairamen die naar buitendraaiend zijn? Dan is een groot voordeel dat u accessoires gewoon in de vensterbank kunt laten staan.

Klepramen

Klepramen zien we vaak boven achterdeuren of in wc’s. Klapramen zijn ideaal om ruimtes te ventileren. Ze kunnen met een regenbui namelijk gewoon open blijven zonder dat alles binnen nat wordt. 

Aan de bovenkant van een klapraam zitten scharnieren waardoor het raam naar buitendraaiend open en dicht kan.

Valramen

Valramen kunnen met een hendel aan de bovenkant van het raam bediend worden en vallen naar binnen open. We zien dat valramen vaak worden toegepast in kleine raampjes in ruimtes waar ventilatie belangrijk is. V

alramen hebben aan de onderkant van het glas twee scharnieren die ervoor zorgen dat het raam middels een knipsluiting kan worden opengezet. 

Valramen lijken wel wat op klapramen, maar er zijn wel degelijk verschillen. Klapramen zijn naar buitendraaiend en klepramen zijn naar binnendraaiend.

Zowel klep-, val- als draairamen zijn volledig gemaakt van glas. Ze hebben allemaal geen houten omkadering nodig en kunnen worden geplaatst in houten, kunststof of aluminium kozijnen. Alle varianten zijn geschikt voor nieuwbouw, maar ook renovatieprojecten. Doordat een houten omkadering niet nodig is, is de lichtinval bij al deze hardglazen ramen maximaal. Hardglazen ramen beschikken over een een rubberen profiel wat zorgt dat deze ramen wind-, water- en geluiddicht zijn.

Een kleine impressie van onze luxe overkappingen
terrasoverkapping
Wat klanten over ons zeggen
henk Gerrits
henk Gerrits
1681930720
Vriendelijk personeel en de service is top.
Eva Geelen-Bal
Eva Geelen-Bal
1681231333
Een raam werd er vervangen voor mijn yoga studio. Alles had ik aan de kant gezet maar dit was niet nodig, zo keurig en schoon ging hij te werk. In een rap tempo zat het raam erin en alles keurig achtergelaten. Beleeft, vriendelijk en keurig en ook betaalbaar. De glaszetter legde uit wat hij ging doen. Ook een compliment aan de dame van de planning, ze was vriendelijk en meedenkend. Erg fijn! Toppers
Annemiek Jonker
Annemiek Jonker
1674803873
Nieuw monumentenglas gezet, snel, professioneel en kwalitatief goed!
Goede zaak voor al je glas
js_loader
Ga voor uitermate veel gemak én lichtinval
Het kan met onze met klep-, val- of draairamen