Menu
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Isolerend dubbel glas en HR++

Dubbel glas HR++ nodig?

IJsselglas maakt onderdeel uit van RoordaGroep Schilders, Glaszetters, Stukadoors en wonen. Wij zijn al meer dan 19 jaar actief in de in de regio Kampen en hebben een team van vakkundige glaszetters die enkelglas netjes en snel kunnen vervangen door (isolerend) dubbel glas (ook wel Thermopane glas genoemd) of HR++ glas. Vraag eenvoudig een offerte voor dubbel glas aanU kunt ook heel eenvoudig dubbel glas online bestellen via ons glasbestelformulier. 

Maar ook voor andere glaswensen kunt u bij ons terecht, denk aan een lekke isolatieruit of glazen keukenwanden.

In onze showroom en woonwinkel aan de Handelsstraat 4 in Kampen, kunt u terecht voor persoonlijk advies over alle soorten glas. Welke wensen heeft u op het gebied van glas? 

Wat is isolerend dubbel glas?

Dubbel glas, ook wel bekend als Thermopane, bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder van elkaar worden gehouden. De randen zijn voorzien van een speciale kit om het geheel luchtdicht te maken. 

De ruimten tussen het glas, ook wel spouw genoemd, zijn gevuld met droge lucht. Hoe dikker de spouwdikte (het gedeelte tussen de twee glasplaten), hoe meer de ruit isoleert.

Wat kost dubbel glas?

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de kosten voor dubbel glas, ook wel thermopane. De kosten voor dubbel glas kunnen heel erg uiteen lopen. Wij krijgen vaak telefonisch vragen over welke m2 prijs wij hanteren voor dubbel glas, zodat klanten aan de hand van deze prijs een goede inschatting kunnen maken van de kosten van het vervangen van dubbel glas.

Maar er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een m2 prijs. Bijvoorbeeld of de ruit op de verdieping zit? Of er een steiger gebouwd moet worden? Of de ruiten zware of grote ruiten zijn? En bijvoorbeeld of u ook ventilatieroosters wilt laten plaatsen voor betere ventilatie.

U kunt zich voorstellen dat het plaatsen van een nieuwe ruit in de schuurdeur een stuk goedkoper is dan het vervangen van alle ramen in uw woning door HR++ glas, Triple glas of thermopane. Vaak kunnen wij telefonisch een richtprijs geven voor 1 of 2 ruiten.

Weten wat dubbel glas kost voor uw situatie? Onze glaszetters komen graag vrijblijvend langs voor een offerte op maat. Onze inmeetafspraken kunnen vaak al op korte termijn ingepland worden. Uiteraard is dit kosteloos en geheel vrijblijvend.

Wilt u liever al een globale richtprijs ontvangen via mail of post? Dan ontvangen wij graag via onze offerteformulier foto’s van uw woning waar de ruit/ruiten gemonteerd moeten worden, de aantallen en grove afmetingen. Op basis daarvan kunnen wij u vaak al wel een richtprijs afgeven. Mocht de prijs u aanstaan, dan kunnen wij een definitieve inmeetafspraak met u maken en geven wij graag persoonlijk advies.

Hoog-Rendements glas (HR++ of HR+++)

Hoog Rendements beglazing, beter bekend als HR++ of HR+++ glas, zorgt voor nog betere warmte isolatie.

Dit komt doordat bij HR++ of HR+++ beglazing één zijde van het glas (aan de binnenkant) voorzien is van een heel dunne coating. 

Ook is de spouw niet met droge lucht, maar met een speciaal gas gevuld. Dit gas is in de meeste gevallen argon en krypton. 

Wij leveren o.a. Semco S Argon gas glas met de meldcode KA18529 (maar wij leveren ook Semco Energy glasSemco Klima zonwerend glas, Semco Phone geluidswerend glas, monumentaal HR++ glas zoals Monu Verre glas, Vacuglas etc. etc.)

Wat is het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas?

Het verschil zit in twee dingen:

Bij HR++ glas is de ruimte tussen de twee glasbladen niet gevuld met lucht, maar met speciale edelgassen. En deze gassen isoleren een stuk beter dan droge lucht. 

Daarnaast is bij HR++ beglazing één zijde van het glas (aan de binnenkant) voorzien van een heel dunne coating die warmte weerkaatst. 

Deze twee verschillen zorgen er voor dat HR++ glas nog beter warmte isoleert dan dubbel glas.

Voor uw beeldvorming: isolerend dubbel glas isoleert tot 2x beter dan enkelglas, HR++ zelfs tot 5x beter!

Subsidie aanvragen voor het plaatsen van
HR++ glas en Triple glas?!

Meer ruiten laten vervangen door dubbel glas?

Wilt u meer ruiten laten vervangen, dan is het voor ons lastig om hier telefonisch een richtprijs voor af te geven. Stuurt u ons in dat geval een foto van de huidige situatie met ruwe afmetingen.

Wij maken dan voor u een gespecificeerde offerte. Staat de prijs u aan? Dan komen wij graag langs om een definitieve offerte voor u te maken en adviseren wij u graag ter plekke naar de mogelijkheden.

Triple glas raam

Past HR++ beglazing in mijn kozijn?

Iedereen wil natuurlijk glas met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde, maar dat moet wel passen in het kozijn.

Soms zijn de sponningen zo dun dat wij geen glas met een spouwdikte van minimaal 13 (dan is het HR++) kwijt kunnen. Dan wordt het bijvoorbeeld een spouw 10 of 12 dan is het HR+ glas.

In deuren past bijvoorbeeld geen dikke HR++ ruit.

Onderstaand vindt u de gegevens van HR++ glas. Lees ook ons item: Wilt u enkelglas vervangen door isolerend dubbel glas of hr++ beglazing? 

Classificatie van de HR-categorie bij warmte-isolatieglas

Het bereiken van U-waarden is afhankelijk van de spouw en de gasvulling. De classificatie HR++ wordt alleen dan bereikt indien de U-waarde is < = 1,2 W/m2K.

De afstandhouder (spouw) wordt bedrukt met de HR-classificatie.

Wij leveren standaard “Semco Star S”-warmte-isolatieglas met argon-gasvulling (meldcode KA18529). Uiteraard kunnen wij ook Semco Star + HR++ glas met een 1.0 coating leveren.

Hieronder treft u een overzicht van de U-waardes van Semco Star S glas (zonder 1.0 coating):

20 mm. tot 24 mm. spouw

U-waarde 1,1 W/m2 K 

HR++

15 mm. tot 18 mm. spouw 

 U-waarde 1,1 W/m2 K 

 HR++

14 mm. spouw

U-waarde 1,2 W/m2 K 

 HR++

12 mm. spouw

U-waarde 1,3 W/m2 K

HR+

10 mm. spouw

U-waarde 1,4 W/m2 K

HR+

8 mm. spouw

U-waarde 1,7 W/m2 K

HR

6 mm. spouw

U-waarde 2,0 W/m2 K 

 HR++ 

Als alternatief hebben wij de mogelijkheid tegen een meerprijs de spouw met krypton-gas te vullen, om zo de U-waarde van de isolatieruit te verbeteren. 

Zie hiervoor de volgende waarden:

12 mm. tot 24 mm. spouw

U-waarde 1,1 W/m2 K 

HR++

10 mm. spouw

U-waarde 1,0 W/m2 K

 HR++

8 mm. spouw

U-waarde 1,2 W/m2 K

 HR++

6 mm. spouw

U-waarde 1,5 W/m2 K

HR+

Projecten (voor en na)
Vorige slide
Volgende slide

Dubbel glas vervangen door HR++ glas?

Gaat u het dubbel glas (thermopane) van uw woning vervangen? Bijvoorbeeld omdat u beter wilt isoleren? Of omdat een ruit kapot is? Laat uw dubbel glas dan vervangen door HR++ glas. Dit brengt namelijk een groot aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel zit hem in de isolatiewaarde van HR++ glas.

Betere isolatie met HR++ glas!

HR++ glas isoleert namelijk nog beter dan ‘standaard’ dubbel glas of thermopane. Dit komt door de coating aan de binnenkant van het glas die de warmte terugkaatst in de woning. Zo gaat de warmte nooit verloren. En dat in combinatie met de spouwen die gevuld zijn met edelgassen, maken dat dit glas uitstekend isoleert.

Hoe hoog de isolatiewaarde van HR++ glas is hangt af van de spouwdikte. Een spouw van 16 en 15 mm hebben bijvoorbeeld een U-waarde van 1,1 en een spouw van 14 mm heeft een U-waarde van 1,2. Het plaatsen van isolatieglas is niet overal mogelijk. Dit moet qua dikte namelijk wel in uw kozijn passen. Het is pas mogelijk om HR++ glas te plaatsen als uw kozijn 13 mm of breder is.

Van dubbel glas naar HR++ glas.

Wilt u uw dubbel glas of thermopane vervangen door HR++ glas? De glaszetters van IJsselglas kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. En wist u dat ‘standaard’ luchtgevuld dubbel glas bij ons dezelfde m2-prijs heeft als HR++ glas? Dat betekent beter isoleren én dus stukken meer comfort voor dezelfde prijs als dubbel glas! 

Subsidiebedragen en isolatiewaardes

Subsidiebedrag per m²
Minimaal vereiste m²
Maximale oppervlakte m²
Maximale U-waarde [W/m²K]
HR++-glas
€ 23
8
45
≤ 1,2
Kozijnpanelen
€ 10
8
45
≤ 1,2 en > 0,7
Isolerende deuren
€ 23
8
45
≤ 1,5 en > 1,0
Triple-glas
€ 65,50
8
45
≤ 0,7
Kozijnpanelen
€ 45
8
45
≤ 0,7
Isolerende deuren
€ 65,50
8
45
≤ 1,0

Subsidie op HR++ glas

U kunt als woningeigenaar subsidie aanvragen voor HR++ glas. Sinds 1 januari 2023 is het niet meer nodig om dit te combineren met een andere isolatiemaatregel of bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp. Goed nieuws dus!

Wilt u alles weten over de subsidie op HR++ glas? Wij vertellen u er meer over in onze blog!

Verhoog uw energielabel met isolatieglas

Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen.
Dit label is gebaseerd op onder meer bouwjaar en is bedoeld als stimulans om na te denken over kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning. Bij verkoop of nieuwe verhuur moet u het voorlopige label definitief gemaakt hebben.

Viel uw voorlopige energielabel u tegen? Met HR isolatiebeglazing kunt u uw energielabel verhogen, maar dat is niet het enige voordeel van isolatieglas!
Wat dacht u van een besparing op uw stookkosten en een fijner wooncomfort in uw woning!

Energielabel
Veelgestelde vragen over HR++ glas

Thermopane is een andere benaming voor isolatieglas: dit kan HR, HR+ HR++ of HR+++ (tripleglas) zijn.

Bent u benieuwd wat thermopane glas per m2 kost? Vul snel ons offerteformulier in en wij kunnen u binnen enkele dagen al een offerte mailen met een richtprijs. Wilt u dat één van onze glasexperts bij u langs komt om direct alles goed in te meten, neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch goed bereikbaar, kunnen snel offertes aanleveren en hebben veel tevreden klanten. Wij plannen graag een afspraak met u voor een vrijblijvende offerte.

Wat thermopane per m2 kost is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • Hoe dik moet de ruit zijn? Kan er een binnenblad van 4 mm. en een buitenblad van 5 mm. toegepast worden? Of moet er een dikke ruit komen gezien de grootte van de ruit.
  • Zit de ruit lager dan 80 cm. vanaf de grond, dan zijn wij volgens de NEN-norm verplicht om een letselveilige ruit hier toe te passen, wat een meerprijs geeft op een gewone HR++ of thermopane ruit.
  • Wilt u een matte ruit in bijvoorbeeld uw badkamer of voordeur? Ook dit geeft een meerprijs op een gewone thermopane ruit.
  • Kunnen de bestaande glaslatten hergebruikt worden of moeten er nieuwe glaslatten komen?

Dus op algemene vragen over de prijs, kunnen wij geen m2 prijs afgeven en doen wij ook niet. Wij geven liever direct een reële prijs, waar klanten ook wat aan hebben. Wij zitten met een groot team op kantoor, dus kunnen we snel offertes aanleveren!

Een veel voorkomende glasopbouw voor thermopane glas is 4 – spouw – 5. Met een opbouw van 4-15-5 is het glaspakket 24 mm. dik, maar wij kunnen ook 4-spouw – 4 glas leveren).

Hoe duur is HR++ glas?

De kosten voor HR++ glas zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de hoeveelheid glas. Wilt u één ruit laten vervangen of meerdere? Dat kan een groot verschil maken in de totaalprijs. 

En daarnaast speelt de locatie ook een rol. Gaat het om het plaatsen van een nieuwe ruit op de benedenverdieping of op de eerste of tweede etage? In dat laatste geval wordt de opdracht door meerdere glaszetters uitgevoerd en is een hoogwerker of steiger nodig om het glas te plaatsen. 

De investering voor het plaatsen van HR++ glas kan soms best in de papieren lopen en het terugverdienen hiervan kost meestal jaren. Uiteindelijk zult u het merken aan de energierekening, maar dit is vaak niet direct!

Maar daartegenover staat wel dat u direct verschil zult merken ten opzichte van het oude glastype. Met HR++ glas heeft u minder last van koudeval in huis, waardoor het binnenklimaat wordt verbeterd. U kunt dus van een stuk meer comfort genieten. Zowel in de winter als in de zomer! 

Stijging van de gasprijzen

De komende tijd zullen de gasprijzen flink gaan toenemen. Om de hoge energiekosten te beperken kunt u er natuurlijk voor kiezen om minder lang onder de douche te staan, een extra warme trui aan te trekken of toch de kachel wat lager te laten staan. 

Maar er zijn ook andere mogelijkheden om de stijging van de gasprijzen te beperken.

Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van enkelglas ruiten of oudere dubbelglas ruiten. Het vervangen van enkel-of dubbelglas door bijvoorbeeld HR++ glas zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken. Bij HR++ glas gaat namelijk minder warmte verloren. En bovendien zult u merken dat het comfort in de woning zal toenemen.

Wilt u meer weten over de stijging van de gasprijzen en welke maatregelen u kunt treffen om hoge energiekosten te voorkomen? U leest het in onze blog!

Wienersprossen en Kruisroeden

Kruisroeden in het glas

Een ruit die goed isoleert en ook een mooie vakverdelingen heeft? Kies voor kruisroeden! Kruisroeden worden tussen de glasplaten van bijvoorbeeld het dubbelglas geplaatst. Kruisroeden laat u dus al direct in het glas verwerken.

Kruisroeden zijn al te plaatsen vanaf ruiten met een spouw van 12 mm. Vanaf een spouw van 15 mm wordt er fabrieksgarantie afgegeven. Onze kruisroeden zijn te bestellen in verschillende diktes: 18 mm, 26 mm en 45 mm. Wilt u een andere dikte? Dan bestellen wij dit graag voor u op aanvraag.

De aluminium kruisroeden die tussen de spouw van het glas worden geplaatst zijn leverbaar in verschillende RAL-kleuren. Welke kleur mogelijk is, is afhankelijk van de dikte van de roeden. De meest gangbare kleuren zijn: RAL9001, RAL9010, RAL9016, RAL6009, RAL7016 en RAL8019.

Wienersprossen

Wienersprossen (alu-roeden tussen het glas) zijn een goed alternatief voor kruisroeden. Het verschil met kruisroeden is dat bij Wienersprossen een lichtmetalen vakverdeling tussen de glasplaten wordt geplaatst en aan de buitenzijde van het glas de roeden.

Wienersprossen is dubbele beglazing met daartussen afstandhouders en aan de buitenkant een houten of kunstof roeden of glaslatten. De roeden of glaslatten worden met speciaal dubbelzijdig plakband op het glas geplakt, zodat ze de wienersprossen (metalen afstandhouders) afdekken.

Ze kunnen alleen bij ruiten vanaf een spouw van 12 mm worden geplaatst. En vanaf een spouw van meer dan 15 mm wordt fabrieksgarantie gegeven. Wienersprossen zijn standaard te leveren in de diktes : 20 mm, 24 mn en 30 mm. Zoekt u een andere dikte? Dan bestellen wij dit graag voor u op aanvraag.

Op deze manier kan het uiterlijk van meerdere ruiten in één kozijn worden gecreëerd. Bij wienersprossen denkt u namelijk dat u ruitjes ziet, maar in werkelijkheid zijn het gewoon twee glasplaten waarop een vakverdeling is geplakt. Met wienersprossen behoudt het raam zijn authentieke of traditionele uitstraling en isoleert het tevens toch goed.

Klik op de foto voor een grote weergave

Dubbel glas of HR++ glas op maat bestellen

Dubbelglas of HR++ glas op maat bestellen? U kunt bij ons als particuliere- en als zakelijke klant glas op maat bestellen. Direct glas op maat bestellen voor uw project? Vul ons offerte formulier in en wij voorzien u graag van een vrijblijvende offerte.

Wilt u het glas liever eerst in het echt komen bekijken? Of persoonlijk advies van één van onze glasspecialisten? Neem dan contact met ons op via 038 333 2005 of stuur een mail naar glas@ijsselglas.nl voor het maken van een afspraak of loop binnen in onze showroom in Kampen. 

Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over het gebruik van ventilatieroosters bij uw glasbestelling. Wij kunnen u diverse ventilatieroosters laten zien en adviseren u graag!

Besparen op stookkosten

Verlaging van uw energieverbruik door isolatie is goed voor het milieu: door isolatieglas gaat minder warmte verloren, waardoor de verwarmingsketel minder hard hoeft te stoken.

Een beter milieu begint bij jezelf!

Bestel eenvoudig online glas bij IJsselglas

Bij ons kunt u via het bestelformulier eenvoudig en snel online glas bestellen. Of u nu dubbelglas, HR++ glas, monumentenglas of een nieuwe ruit nodig heeft, wij bieden een breed assortiment glasproducten aan, zodat u altijd vindt wat u zoekt. 

Voer gewoon de benodigde afmetingen in, geef uw voorkeuren op en ontvang een vrijblijvende offerte op maat. Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie ontvangen? Ons team van ervaren glasspecialisten staat altijd klaar om u te adviseren voor persoonlijk advies of neem telefonisch contact met ons op via 038 333 2005.

ijsselglas bus
Door ons uitgevoerde projecten
Dakraam monteren
dubbelglas_huis_ijsselglas
deur_dubbelglas_ijsselglas
Kozijnen met nieuw HR++ glas basisschool de Horizon
basisschool de Horizon
Wat klanten over ons zeggen
Uitstekend
4.8
Gebaseerd op 152 recensies
review us on
Heel betrouwbare en betrokken firma. De afspraken worden stipt nagekomen. De service is heel goed. Er komen vakmensen om de ruiten op te meten, er wordt precies gewerkt en het huis wordt opgeruimd achtergelaten.Bij vragen komen professionele oplossingen en hulp is persoonlijk en betrokken.
Alleen maar positieve opmerkingen, van opmeting tot en met plaatsing. Alles precies volgens afspraak en op tijd.
Ruitschade. Door bedrijf snelle reactie voor noodreparatie, en nieuwe ruit snel geleverd. Alles netjes opgeruimd, en vriendelijk personeel. Petje af voor dit bedrijf.
Goede offerte, juiste informatie, goede prijs , goede kwaliteit.Naar volle tevredenheid geplaatst.
js_loader
Begint u met kosten besparen met HR++ glas?
Kom een kijkje nemen in onze winkel aan de Handelsstraat 4,
waarin wij u HR++ glas kunnen laten zien en u vrijblijvend adviseren.