Isolerend dubbelglas en HR++
Bus IJsselglas

Dubbelglas HR++ nodig?

IJsselglas maakt onderdeel uit van RoordaGroep Schilders, Glaszetters, Stukadoors en wonen. Wij zijn al meer dan 19 jaar actief in de in de regio Kampen en hebben een team van vakkundige glaszetters die enkelglas netjes en snel kunnen vervangen door (isolerend) dubbelglas. Vraag eenvoudig een offerte voor dubbel glas aanU kunt ook heel eenvoudig dubbel glas online bestellen via ons glasbestelformulier. 

Maar ook voor andere glaswensen kunt u bij ons terecht, denk aan een lekke isolatieruit of glazen keukenwanden.

In onze showroom en woonwinkel aan de Handelsstraat 4 in Kampen, kunt u terecht voor persoonlijk advies over alle soorten glas. Welke wensen heeft u op het gebied van glas?

Wat is isolerend dubbelglas?

De naam zegt het eigenlijk al: dubbel glas. Het bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder van elkaar worden gehouden. De randen zijn voorzien van een speciale kit die er voor zorgt dat het geheel is afgesloten. 

De ruimten tussen het glas, ook wel spouw genoemd, zijn gevuld met droge lucht. Hoe dikker de spouwdikte (het gedeelte tussen de twee glasplaten), hoe meer de ruit isoleert.

Dubbelglas

Wat kost dubbelglas?

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de kosten voor dubbelglas. De kosten voor dubbelglas kunnen heel erg uiteen lopen. Wij krijgen vaak telefonische vragen over welke m2 prijs wij hanteren voor dubbelglas, zodat klanten aan de hand van deze prijs een goede inschatting kunnen maken van de kosten van het vervangen van dubbelglas.

Maar er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een m2 prijs. Bijvoorbeeld of de ruit op de verdieping zit? Of er een steiger gebouwd moet worden? Of de ruiten zware of grote ruiten zijn? En bijvoorbeeld of u ook ventilatieroosters wilt laten plaatsen voor betere ventilatie.

U kunt zich voorstellen dat het plaatsen van een nieuwe ruit in de schuurdeur een stuk goedkoper is dan het vervangen van alle ramen in uw woning door HR++ glas of Triple glas.
Vaak kunnen wij telefonisch een richtprijs geven voor 1 of 2 ruiten.

Weten wat dubbelglas kost voor uw situatie? Onze glaszetters komen graag vrijblijvend langs voor een offerte op maat.

Hoog-Rendements glas (HR++ of HR+++)

Hoog Rendements beglazing, beter bekend als HR++ of HR+++ glas, zorgt voor nog betere warmte isolatie.

Dit komt doordat bij HR++ of HR+++ beglazing één zijde van het glas (aan de binnenkant) voorzien is van een heel dunne coating. 

Ook is de spouw niet met droge lucht, maar met een speciaal gas gevuld. Dit gas is in de meeste gevallen argon en krypton. 

Dubbelglas Zwolle

Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas?

Het verschil zit in twee dingen:

Bij HR++ glas is de ruimte tussen de twee glasbladen niet gevuld met lucht, maar met speciale edelgassen. En deze gassen isoleren een stuk beter dan droge lucht. 

Daarnaast is bij HR++ beglazing één zijde van het glas (aan de binnenkant) voorzien van een heel dunne coating die warmte weerkaatst. 

Deze twee verschillen zorgen er voor dat HR++ glas nog beter warmte isoleert dan dubbelglas.

Voor uw beeldvorming: isolerend dubbelglas isoleert tot 2x beter dan enkelglas, HR++ zelfs tot 5x beter!

Subsidie aanvragen voor het plaatsen van
HR++ glas en Triple glas?!

Meer ruiten laten vervangen door dubbelglas?

Wilt u meer ruiten laten vervangen, dan is het voor ons lastig om hier telefonisch een richtprijs voor af te geven. Stuurt u ons in dat geval een foto van de huidige situatie met ruwe afmetingen.

Wij maken dan voor u een gespecificeerde offerte. Staat de prijs u aan? Dan komen wij graag langs om een definitieve offerte voor u te maken en adviseren wij u graag ter plekke naar de mogelijkheden.

Triple glas raam

Past HR++ beglazing in mijn kozijn?

Iedereen wil natuurlijk glas met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde, maar dat moet wel passen in het kozijn.

Soms zijn de sponningen zo dun dat wij geen glas met een spouwdikte van minimaal 13 (dan is het HR++) kwijt kunnen. Dan wordt het bijvoorbeeld een spouw 10 of 12 dan is het HR+ glas.

In deuren past bijvoorbeeld geen dikke HR++ ruit.

Onderstaand vindt u de gegevens van HR++ glas. Lees ook ons item: Wilt u enkelglas vervangen door isolerend dubbelglas of hr++ beglazing? 

Classificatie van de HR-categorie bij warmte-isolatieglas

Het bereiken van U-waarden is afhankelijk van de spouw en de gasvulling. De classificatie HR++ wordt alleen dan bereikt indien de U-waarde is < = 1,2 W/m2K.

De afstandhouder (spouw) wordt bedrukt met de HR-classificatie.

Wij leveren standaard “Semco Star S”-warmte-isolatieglas met argon-gasvulling en bereiken daarmee de volgende waarden:

triple glas raam

20 mm. tot 24 mm. spouw

U-waarde 1,1 W/m2 K 

HR++

15 mm. tot 18 mm. spouw 

 U-waarde 1,1 W/m2 K 

 HR++

14 mm. spouw

U-waarde 1,2 W/m2 K 

 HR++

12 mm. spouw

U-waarde 1,3 W/m2 K

HR+

10 mm. spouw

U-waarde 1,4 W/m2 K

HR+

8 mm. spouw

U-waarde 1,7 W/m2 K

HR

6 mm. spouw

U-waarde 2,0 W/m2 K 

 HR++ 

Als alternatief hebben wij de mogelijkheid tegen een meerprijs de spouw met krypton-gas te vullen, om zo de U-waarde van de isolatieruit te verbeteren. 

Zie hiervoor de volgende waarden:

12 mm. tot 24 mm. spouw

U-waarde 1,1 W/m2 K 

HR++

10 mm. spouw

U-waarde 1,0 W/m2 K

 HR++

8 mm. spouw

U-waarde 1,2 W/m2 K

 HR++

6 mm. spouw

U-waarde 1,5 W/m2 K

HR+

Projecten (voor en na)
Previous
Next

Dubbelglas vervangen door HR++ glas?

Gaat u het dubbelglas van uw woning vervangen? Bijvoorbeeld omdat u beter wilt isoleren? Of omdat een ruit kapot is? Laat uw dubbelglas dan vervangen door HR++ glas. Dit brengt namelijk een groot aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel zit hem in de isolatiewaarde van HR++ glas.

Betere isolatie met HR++ glas!

HR++ glas isoleert namelijk nog beter dan ‘standaard’ dubbelglas. Dit komt door de coating aan de binnenkant van het glas die de warmte terugkaatst in de woning. Zo gaat de warmte nooit verloren. En dat in combinatie met de spouwen die gevuld zijn met edelgassen, maken dat dit glas uitstekend isoleert.

Hoe hoog de isolatiewaarde van HR++ glas is hangt af van de spouwdikte. Een spouw van 16 en 15 mm hebben bijvoorbeeld een U-waarde van 1,1 en een spouw van 14 mm heeft een U-waarde van 1,2. Het plaatsen van isolatieglas is niet overal mogelijk. Dit moet qua dikte namelijk wel in uw kozijn passen. Het is pas mogelijk om HR++ glas te plaatsen als uw kozijn 13 mm of breder is.

Van dubbelglas naar HR++ glas.

Wilt u uw dubbelglas vervangen door HR++ glas? De glaszetters van IJsselglas kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. En wist u dat ‘standaard’ luchtgevuld dubbelglas bij ons dezelfde m2-prijs heeft als HR++ glas? Dat betekent beter isoleren én dus stukken meer comfort voor dezelfde prijs als dubbelglas! 

Subsidiebedragen en isolatiewaardes

Subsidiebedrag per m²
Minimaal vereiste m²
Maximale oppervlakte m²
Maximale U-waarde [W/m²K]
HR++-glas
€ 35
10
45
1,2
Kozijnpanelen
€ 15
1,2
Isolerende deuren
€ 35
1,5
Triple-glas
€ 100
10
45
0,7
Kozijnpanelen
€ 75
0,7
Isolerende deuren
€ 100
1,0

Subsidie op HR++ glas

U kunt als woningeigenaar subsidie aanvragen voor HR++ glas. Als u isolatieglas wilt laten plaatsen en hiervoor subsidie wilt aanvragen, is het belangrijk om te weten dat de voorwaarde is dat u isolatieglas combineert met een andere isolatiemaatregel of bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp.

Wilt u alles weten over de subsidie op HR++ glas? Wij vertellen u er alles over in onze blog!

Veelgestelde vragen over HR++ glas

Triple glas is in verschillende diktes leverbaar. Omdat het glas uit drie glasbladen wordt opgebouwd zijn er verschillende mogelijkheden om de tot de juiste glasdikte en isolatiewaarde te komen.

  • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 U -waarde 1.0
  • Glasdikte 32 mm. opbouw 4*-10-4-10-*4 U -waarde 0,8
  • Glasdikte 36 mm. opbouw 4*-12-4-12-*4 U -waarde 0,7
  • Glasdikte 40 mm. opbouw 4*-14-4-14-*4 U -waarde 0,6
    *= gecoate ruit

Dit glas kan ook voorzien worden van Krypton gas. Met krypton gas worden er nog betere isolatiewaarden gehaald, wat vooral gunstig is bij dunnere glasdiktes.

  • Glasdikte 24 mm. opbouw 4*-6-4-6-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,8
  • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,7

Onze glaszetters kunnen samen met u kijken welke dikte het beste toegepast kan worden in uw kozijnen, om op die manier de beste isolatiewaarde te behalen.

Het is inderdaad zo dat Triple glas dikker is dan gewoon HR++ glas. Als het hang- en sluitwerk van de nieuwe (openslaande) kozijnen berekend is om meer gewicht te kunnen dragen, moet dat niet uitmaken.

Daarentegen zult u met Triple glas veel meer energie gaan besparen dan met HR++ glas. Wij zouden in uw situatie Triple glas zeer zeker in overweging meenemen, vooral met een nieuwe woning heeft u nu de kans om Triple glas te plaatsen, in bestaande woningen wil dit nog wel eens lastiger zijn.

De dunste variant van Triple glas is 28 mm dik. HR++ glas is 24 mm. dik en heeft een U-waarde (isolatiewaarde) van 1.1.

Met de dunste variant van Triple glas heeft u een U-waarde van 1.0. Dit scheelt dat praktisch niks met een HR++ ruit qua isolatiewaarde.

Als u een ruimere spouw heeft en dikker Triple glas kwijt kunt, dan heeft Triple glas wel zeker zin, maar het is de vraag of dat te plaatsen is in bestaande kunststofkozijnen.

Hoe duur is HR++ glas?

De kosten voor HR++ glas zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de hoeveelheid glas. Wilt u één ruit laten vervangen of meerdere? Dat kan een groot verschil maken in de totaalprijs. 

En daarnaast speelt de locatie ook een rol. Gaat het om het plaatsen van een nieuwe ruit op de benedenverdieping of op de eerste of tweede etage? In dat laatste geval wordt de opdracht door meerdere glaszetters uitgevoerd en is een hoogwerker of steiger nodig om het glas te plaatsen. 

De investering voor het plaatsen van HR++ glas kan soms best in de papieren lopen en het terugverdienen hiervan kost meestal jaren. Uiteindelijk zult u het merken aan de energierekening, maar dit is vaak niet direct!

Maar daartegenover staat wel dat u direct verschil zult merken ten opzichte van het oude glastype. Met HR++ glas heeft u minder last van koudeval in huis, waardoor het binnenklimaat wordt verbeterd. U kunt dus van een stuk meer comfort genieten. Zowel in de winter als in de zomer! 

Dubbelglas Zwolle
Door ons uitgevoerde projecten
Dakraam_monteren
dubbelglas_huis_ijsselglas
deur_dubbelglas_ijsselglas
Kozijnen met nieuw HR++ glas basisschool de Horizon
Glas wordt geplaatst in kozijn basisschool de Horizon
Wat klanten over ons zeggen
Miranda Hooisma
Miranda Hooisma
18:00 07 Oct 21
Heel mooi werk geleverd. Complimenten aan de mannen die bij ons aan het werk zijn geweest. Blij met het resultaat!
Ronald Zeilstra
Ronald Zeilstra
10:13 19 Sep 21
Goed contact met snelle service en zorgvuldige afhandeling. Top!
menno de Jong
menno de Jong
11:22 08 Sep 21
Vriendelijk en zeer kundig personeel. Na het geven van een verwachting over de levertermijn op tijd geleverd.
Familie van der Weij
Familie van der Weij
11:38 31 Aug 21
Snelle service, goede kwaliteit.
js_loader
Begint u met kosten besparen met HR++ glas?
Kom een kijkje nemen in onze winkel aan de Handelsstraat 4,
waarin wij u HR++ glas kunnen laten zien en u vrijblijvend adviseren.