Donderdag 22 juli t/m vrijdag 13 augustus zijn wij gesloten i.v.m. vakantie

Isolerend dubbelglas en HR++
Bus IJsselglas

IJsselglas; glas specialist in de regio Kampen voor dubbelglas HR++

IJsselglas maakt onderdeel uit van RoordaGroep Schilders, Glaszetters, Stukadoors en wonen. Wij zijn al meer dan 19 jaar actief in de in de regio Kampen. Wij hebben een team van vakkundige glaszetters die enkelglas netjes en snel kunnen vervangen door (isolerend) dubbelglas. Vraag eenvoudig een offerte voor dubbel glas aanU kunt ook heel eenvoudig dubbel glas online bestellen via ons glasbestelformulier. 

Maar ook voor andere glaswensen kunt u bij ons terecht, denk aan een lekke isolatieruit of glazen keukenwanden.

In onze showroom en woonwinkel aan de Handelsstraat 4 in Kampen, kunt u terecht voor persoonlijk advies over alle soorten glas. Welke wensen heeft u op het gebied van glas?

Wat is isolerend dubbelglas?

De naam zegt het eigenlijk al: dubbel glas. Het bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder van elkaar worden gehouden. De randen zijn voorzien van een speciale kit die er voor zorgt dat het geheel is afgesloten. 

De ruimten tussen het glas, ook wel spouw genoemd, zijn gevuld met droge lucht. Hoe dikker de spouwdikte (het gedeelte tussen de twee glasplaten), hoe meer de ruit isoleert.

Dubbelglas

Hoog-Rendements glas (HR++ of HR+++)

Hoog Rendements beglazing, beter bekend als HR++ of HR+++ glas, zorgt voor nog betere warmte isolatie.

Dit komt doordat bij HR++ of HR+++ beglazing één zijde van het glas (aan de binnenkant) voorzien is van een heel dunne coating. 

Ook is de spouw niet met droge lucht, maar met een speciaal gas gevuld. Dit gas is in de meeste gevallen argon en krypton. 

Dubbelglas Zwolle

Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas?

Het verschil zit in twee dingen:

Bij HR++ glas is de ruimte tussen de twee glasbladen niet gevuld met lucht, maar met speciale edelgassen. En deze gassen isoleren een stuk beter dan droge lucht. 

Daarnaast is bij HR++ beglazing één zijde van het glas (aan de binnenkant) voorzien van een heel dunne coating die warmte weerkaatst. 

Deze twee verschillen zorgen er voor dat HR++ glas nog beter warmte isoleert dan dubbelglas.

Voor uw beeldvorming: isolerend dubbelglas isoleert tot 2x beter dan enkelglas, HR++ zelfs tot 5x beter!

Subsidie aanvragen voor het plaatsen van
HR++ glas en Triple glas?!

Triple glas raam

Past HR++ beglazing in mijn kozijn?

Iedereen wil natuurlijk glas met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde, maar dat moet wel passen in het kozijn.

Soms zijn de sponningen zo dun dat wij geen glas met een spouwdikte van minimaal 13 (dan is het HR++) kwijt kunnen. Dan wordt het bijvoorbeeld een spouw 10 of 12 dan is het HR+ glas.

In deuren past bijvoorbeeld geen dikke HR++ ruit.

Onderstaand vindt u de gegevens van HR++ glas. Lees ook ons item: Wilt u enkelglas vervangen door isolerend dubbelglas of hr++ beglazing? 

Classificatie van de HR-categorie bij warmte-isolatieglas

Het bereiken van U-waarden is afhankelijk van de spouw en de gasvulling. De classificatie HR++ wordt alleen dan bereikt indien de U-waarde is < = 1,2 W/m2K.

De afstandhouder (spouw) wordt bedrukt met de HR-classificatie.

Wij leveren standaard “Semco Star S”-warmte-isolatieglas met argon-gasvulling en bereiken daarmee de volgende waarden:

triple glas raam

20 mm. tot 24 mm. spouw

U-waarde 1,1 W/m2 K 

HR++

15 mm. tot 18 mm. spouw 

 U-waarde 1,1 W/m2 K 

 HR++

14 mm. spouw

U-waarde 1,2 W/m2 K 

 HR++

12 mm. spouw

U-waarde 1,3 W/m2 K

HR+

10 mm. spouw

U-waarde 1,4 W/m2 K

HR+

8 mm. spouw

U-waarde 1,7 W/m2 K

HR

6 mm. spouw

U-waarde 2,0 W/m2 K 

 HR++ 

Als alternatief hebben wij de mogelijkheid tegen een meerprijs de spouw met krypton-gas te vullen, om zo de U-waarde van de isolatieruit te verbeteren. 

Zie hiervoor de volgende waarden:

12 mm. tot 24 mm. spouw

U-waarde 1,1 W/m2 K 

HR++

10 mm. spouw

U-waarde 1,0 W/m2 K

 HR++

8 mm. spouw

U-waarde 1,2 W/m2 K

 HR++

6 mm. spouw

U-waarde 1,5 W/m2 K

HR+

Projecten (voor en na)
Previous
Next

Dubbelglas vervangen door HR++ glas?

Gaat u het dubbelglas van uw woning vervangen? Bijvoorbeeld omdat u beter wilt isoleren? Of omdat een ruit kapot is? Laat uw dubbelglas dan vervangen door HR++ glas. Dit brengt namelijk een groot aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel zit hem in de isolatiewaarde van HR++ glas.

HR++ glas isoleert namelijk nog beter dan ‘standaard’ dubbelglas. Dit komt door de coating aan de binnenkant van het glas die de warmte terugkaatst in de woning. Zo gaat de warmte nooit verloren. En dat in combinatie met de spouwen die gevuld zijn met edelgassen, maken dat dit glas uitstekend isoleert.

Hoe hoog de isolatiewaarde van HR++ glas is, hangt af van de spouwdikte. Een spouw van 16 en 15 mm hebben bijvoorbeeld een U-waarde van 1,1 en een spouw van 14 mm heeft een U-waarde van 1,2. Het plaatsen van isolatieglas is niet overal mogelijk. Dit moet qua dikte namelijk wel in uw kozijn passen. Het is pas mogelijk om HR++ glas te plaatsen als uw kozijn 13 mm of breder is.

Wilt u uw dubbelglas vervangen door HR++ glas. De glaszetters van IJsselglas kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. En wist u dat ‘standaard’ luchtgevuld dubbelglas bij ons dezelfde m2-prijs heeft als HR++ glas? Dat betekent beter isoleren én dus stukken meer comfort voor dezelfde prijs als dubbelglas!

Subsidiebedragen en isolatiewaardes

Subsidiebedrag per m²
Minimaal vereiste m²
Maximale oppervlakte m²
Maximale U-waarde [W/m²K]
HR++-glas
€ 35
10
45
1,2
Kozijnpanelen
€ 15
1,2
Isolerende deuren
€ 35
1,5
Triple-glas
€ 100
10
45
0,7
Kozijnpanelen
€ 75
0,7
Isolerende deuren
€ 100
1,0

Subsidie op HR++ glas

U kunt als woningeigenaar subsidie aanvragen voor HR++ glas. Als u isolatieglas wilt laten plaatsen en hiervoor subsidie wilt aanvragen, is het belangrijk om te weten dat de voorwaarde is dat u isolatieglas combineert met een andere isolatiemaatregel of bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp.

Wilt u alles weten over de subsidie op HR++ glas? Wij vertellen u er alles over in onze blog!

Veelgestelde vragen over HR++ glas

Triple glas is in verschillende diktes leverbaar. Omdat het glas uit drie glasbladen wordt opgebouwd zijn er verschillende mogelijkheden om de tot de juiste glasdikte en isolatiewaarde te komen.

  • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 U -waarde 1.0
  • Glasdikte 32 mm. opbouw 4*-10-4-10-*4 U -waarde 0,8
  • Glasdikte 36 mm. opbouw 4*-12-4-12-*4 U -waarde 0,7
  • Glasdikte 40 mm. opbouw 4*-14-4-14-*4 U -waarde 0,6
    *= gecoate ruit

Dit glas kan ook voorzien worden van Krypton gas. Met krypton gas worden er nog betere isolatiewaarden gehaald, wat vooral gunstig is bij dunnere glasdiktes.

  • Glasdikte 24 mm. opbouw 4*-6-4-6-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,8
  • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,7

Onze glaszetters kunnen samen met u kijken welke dikte het beste toegepast kan worden in uw kozijnen, om op die manier de beste isolatiewaarde te behalen.

Het is inderdaad zo dat Triple glas dikker is dan gewoon HR++ glas. Als het hang- en sluitwerk van de nieuwe (openslaande) kozijnen berekend is om meer gewicht te kunnen dragen, moet dat niet uitmaken.

Daarentegen zult u met Triple glas veel meer energie gaan besparen dan met HR++ glas. Wij zouden in uw situatie Triple glas zeer zeker in overweging meenemen, vooral met een nieuwe woning heeft u nu de kans om Triple glas te plaatsen, in bestaande woningen wil dit nog wel eens lastiger zijn.

De dunste variant van Triple glas is 28 mm dik. HR++ glas is 24 mm. dik en heeft een U-waarde (isolatiewaarde) van 1.1.

Met de dunste variant van Triple glas heeft u een U-waarde van 1.0. Dit scheelt dat praktisch niks met een HR++ ruit qua isolatiewaarde.

Als u een ruimere spouw heeft en dikker Triple glas kwijt kunt, dan heeft Triple glas wel zeker zin, maar het is de vraag of dat te plaatsen is in bestaande kunststofkozijnen.

Hoe duur is HR++ glas?

De kosten voor HR++ glas zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de hoeveelheid glas. Wilt u één ruit laten vervangen of meerdere? Dat kan een groot verschil maken in de totaalprijs. 

En daarnaast speelt de locatie ook een rol. Gaat het om het plaatsen van een nieuwe ruit op de benedenverdieping of op de eerste of tweede etage? In dat laatste geval wordt de opdracht door meerdere glaszetters uitgevoerd en is een hoogwerker of steiger nodig om het glas te plaatsen. 

De investering voor het plaatsen van HR++ glas kan soms best in de papieren lopen en het terugverdienen hiervan kost meestal jaren. Uiteindelijk zult u het merken aan de energierekening, maar dit is vaak niet direct!

Maar daartegenover staat wel dat u direct verschil zult merken ten opzichte van het oude glastype. Met HR++ glas heeft u minder last van koudeval in huis, waardoor het binnenklimaat wordt verbeterd. U kunt dus van een stuk meer comfort genieten. Zowel in de winter als in de zomer! 

Dubbelglas Zwolle
Door ons uitgevoerde projecten
Dakraam_monteren
dubbelglas_huis_ijsselglas
deur_dubbelglas_ijsselglas
Kozijnen met nieuw HR++ glas basisschool de Horizon
Glas wordt geplaatst in kozijn basisschool de Horizon

Wat klanten over ons zeggen

Thijs Vaandering
Thijs Vaandering
09:11 04 Jun 21
Keurig bedrijf, komt zijn afspraken na.Maar liefst 10 ramen vervangen in allerlei vormen en er is met hout gewerkt. Glas eruit plaat erin en andersom.erg blij mee.
Tim Veldhuis
Tim Veldhuis
19:02 30 Apr 21
Fantastisch bedrijf met fantastische medewerkers. Die al vele ruiten voor mij hebben vervangen. Dik tevreden!
Derk T. Bos
Derk T. Bos
12:31 15 Apr 21
Prima bedrijf!
t.m
t.m
15:04 24 Feb 21
Wij zijn zeer tevreden over ijsselglas.Ze hebben al meerdere oude ramen vervangen bij ons thuis voor isolatieglas.Ze werken netjes en snel.En de prijs is ook altijd netjes.Als wij weer glas nodig hebben dan vragen wij zeker IJsselglas weer.
Begint u met kosten besparen met HR++ glas?

Kom een kijkje nemen in onze winkel aan de Handelsstraat 4,
waarin wij u HR++ glas kunnen laten zien en u vrijblijvend adviseren.