Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Hoe kunt u besparen op uw energiekosten?

Met subsidies voor hoogrendementsglas

Besparen op energiekosten met subsidie voor hoogrendementsglas. In de zoektocht naar een slimme manier om uw huis comfortabeler te maken, uw energieverbruik te verlagen en bij te dragen aan een beter milieu, staan veel huiseigenaren en bedrijven voor de uitdaging hoe ze hun panden beter kunnen isoleren, terwijl ze de kosten beheersbaar houden. Eén van de meest effectieve maatregelen is om te investeren in hoogrendementsglas, oftewel HR++ glas. Dankzij de verschillende subsidies en financiële regelingen is overstappen op hoogrendementsglas makkelijker en voordeliger dan ooit.

Wat zijn die glassubsidies eigenlijk en hoe werken ze?

Simpel gezegd, zijn de subsidies cadeautjes van de overheid om je aan te moedigen je ramen te vervangen, zodat de isolatiewaarde toeneemt. Glassubsidies zijn er in de vorm van directe korting op je aankoop, belastingvoordeel of een vergoeding na installatie. Ze maken de eerste stap naar een duurzamer huis een stukje makkelijker en betaalbaarder. Zo kunt u de investering in energiebesparende maatregelen, zoals de installatie van HR++ of zelfs triple glas, verlagen

Wie komt in aanmerking voor hoogrendementsglas subsidies?

Voor bijna iedereen is er wel een subsidiepotje. Of u nu een trotse huiseigenaar bent, deel uitmaakt van een VvE of een klein bedrijf runt, de kans is groot dat er een subsidiepotje is voor uw investering. 

Er zijn een aantal punten van belang, zoals de leeftijd van het pand, of u de eigenaar van een pand bent en dat het vervangen van het glas wordt uitgevoerd door een erkende installateur. 

De spelregels verschillen per regio, dus check altijd de kleine lettertjes om erachter te komen of u in aanmerking komt.

Hoe kunt u een subsidie voor glas aanvragen?

1. Onderzoek de beschikbare subsidies voor glas

Begin met het onderzoeken welke subsidies voor hoogrendementsglas beschikbaar zijn in uw gemeente of regio. De Nederlandse overheidssite voor energiebesparing is een goed startpunt. 

2. Check de regels

Past uw situatie binnen de lijntjes? Zo niet, geen paniek, er zijn vaak meerdere wegen.

3. Verzamel de nodige documentatie

Verzamel offertes, bewijs van eigendom en misschien wat foto’s van uw huidige ramen.

4. Dien uw aanvraag in:

Dien een aanvraag in volgens de instructies en wacht af. De aanvraag indienen kan vaak online. 

Wat levert de investering in hoogrendementsglas op

Hoogrendementsglas kan uw energierekening aanzienlijk verlagen door warmteverlies in de winter te verminderen en oververhitting in de zomer te voorkomen.

Verbeterde isolatie betekent een stabielere binnentemperatuur en minder tocht.

Uw huis wordt over het algemeen meer waard.

Hoogrendementsglas bestellen bij IJsselglas

Investeren in HR++ glas is een win-win-win: uw huis wordt er beter van en daarnaast uw portemonnee ook. Ook draagt u bij aan een gezondere planeet. Met de subsidies binnen handbereik is er geen beter moment om de stap te zetten. Ga het gesprek met ons aan en maak van uw huis een groene oase. Neem snel contact met ons op!

Veelgestelde Vragen

In sommige gevallen kunt u profiteren van meerdere subsidies of combinaties van subsidies en leningen. Controleer altijd de voorwaarden.

De verwerkingstijd kan variëren, dus het is raadzaam om uw aanvraag zo vroeg mogelijk in te dienen.