Menu
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
IJsselglas herstelt voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten

IJsselglas zet zich in voor herstel van gedenkplaten KWF in Wilhelminabos

In een hartverwarmende daad van solidariteit en gemeenschapszin gaan wij in samenwerking met NISSINK BUSINESS GLASS BV en Steinfort Glas, eind mei kosteloos de vernielde gedenkplaten van KWF in het Wilhelminabos in Dronten herstellen. Op de glaspanelen stonden de namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden. Er stonden duizenden namen op de monumenten. De emotionele schade is groot.

Vorig jaar juni ontdekte de boswachter van het Wilhelminabos een tragische aanblik: 65 van de 67 gedenkplaten waren beschadigd. De vernieling heeft diepe wonden geslagen bij de nabestaanden en de gemeenschap. En daarom gaan wij samen met Nissink Business Glass en Steinfort Glas, de glaspanelen volledig kosteloos herstellen. Deze actie wordt breed ondersteund binnen de betrokken bedrijven, waar veel medewerkers persoonlijk zijn getroffen door de ziekte.

Robert Nissink van Nissink Business Glass verwoordde de gemeenschappelijke motivatie helder: “De vernieling van de monumenten in het Wilhelminabos heeft niet alleen materiële, maar ook immense emotionele schade aangericht.” Dit sentiment wordt gedeeld door IJsselglas (onderdeel van de RoordaGroep). Ook Ronald Roorda, directeur van IJsselglas en de RoordaGroep, verloor een dierbare aan kanker.

De ziekte kanker treft veel gezinnen, ook van onze medewerkers.
Het glas voor de panelen wordt met korting geleverd door AGC Glass, waarna het bewerkt wordt door Nissink Business Glass. Steinfort Glas verzorgt de bedrukking en het thermisch voorspannen van de panelen. Uiteindelijk worden ze vakkundig geïnstalleerd door medewerkers van IJsselglas in samenwerking met een aantal vrijwilligers.

Een mooi initiatief van bedrijfsmatige samenwerking en van persoonlijke betrokkenheid. De medewerkers van de betrokken bedrijven, van wie velen zelf persoonlijk geraakt zijn door kanker, zien dit als een kans om iets terug te doen voor de gemeenschap. Zo laten wij samen met onze partners zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen diep verankerd is in onze bedrijfsfilosofie.