Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Kattenluik in uw isolatieruit

Als katteneigenaar herkent u vast het probleem; u heeft geen deur in de achterpui of geen ruimte voor het plaatsen van een kattenluik. Maar u wilt wel graag dat uw kat de mogelijkheid krijgt om zelf naar binnen of buiten te gaan? Zonder dat u zelf steeds van de bank af hoeft te komen? Een kattenluik in uw isolatieruit is dan dé oplossing! 

Wij zorgen in dat geval voor een omsloten sparing in de isolatieruit, zodat u daar zelf een kattenluik in kunt monteren. Het voordeel van een kattenluik in isolatieglas is dat hiermee het hout of kunststof van de deur, de muur of het kozijn intact kan blijven en er geen gat in aangebracht hoeft te worden.

Kattenluik in HR++ glas/ thermopane glas

Het is mogelijk om een kattenluik in HR++ glas (Thermopane glas) te laten maken. Dit glas is dan 2 tweezijdig gehard (veiligheids) isolatieglas. Helaas is het niet mogelijk om een opening voor een kattenluik te maken in bestaand isolatieglas.
Het raam dient volledig vervangen te worden, waarbij tijdens de productie van de isolatieruit een specifieke opening gemaakt kan worden. 

Dit geeft u wel de mogelijkheid om uw nieuwe raam te laten voorzien van een verbeterde isolatiewaarde, want een HR++ ruit met een kattenluik heeft een U-waarde van 1.2. Win, win dus!

Wij kunnen een kattenluik maken in bijvoorbeeld een schuifpui of ander glas dat tot aan de grond reikt. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de minimale afstand tussen de rand van het glas en de rand van sparing 100 mm dient te zijn.

Nadat de juiste afmetingen voor uw isolatieglas zijn bepaald en de gewenste locatie voor het kattenluik is vastgesteld, zorgen wij ervoor dat er een naadloze integratie van zowel isolatieglas als luik ontstaat. U kunt vervolgens zelf een passend kattenluik bestellen.

Wat kost een kattenluik in glas?

Het leveren van isolatieglas met een omsloten sparing ten behoeve van een kattenluik is geen goedkope oplossing. Maar voor uw huisdier doet u alles toch?! 

Bent u benieuwd naar de kosten voor een sparing voor een kattenluik in isolatieglas? Geef ons de diameter van het gat door die in de ruit moet komen en de afmetingen van de ruit en wij maken graag een offerte voor u op maat.

Garantie op glas met sparing

In de meeste gevallen heeft u 10 jaar garantie op diverse soorten isolatieglas, maar dit geldt niet voor glas waar een uitsparing uitgehaald is. U heeft dus geen garantie op isolatieglas met sparing voor een kattenluik.

kattenluik isolatieglas

Kies voor veiligheid met veiligheidsglas

Een correcte plaatsing van het glas is niet alleen van groot belang om problemen in de toekomst te voorkomen. 

Ook het soort glas speelt een belangrijke rol. Wij adviseren daarom altijd 6 mm hardglas isolatieglas voor het plaatsen van een kattenluik in glas dat tot de grond reikt.

Dit glas zal bij glasbreuk niet zorgen voor ernstige verwondingen aan uw huisdier! En tevens zorgen wij er zo voor dat wij blijven voldoen aan de NEN-normen, waarbij ruiten die tot aan de grond toe reiken met letselveilig glas moeten worden gemonteerd.

Hulp nodig bij uw kattenluik in isolatieglas?

Wij begrijpen als geen ander dat u mogelijk nog vragen heeft over uw kattenluik in isolatieglas, inclusief zaken zoals veiligheid, het type glaslatten of ventilatiemogelijkheden.

IJsselglas uit Kampen helpt u graag met deze vraagstukken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!