Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Wanneer is glasschade verzekerd?

Het is een vraag die we vaak krijgen. Wanneer is mijn glasschade verzekerd? En ik heb een glasschade wat moet ik doen? En hoe kunnen we dit vlot regelen? Of u bent verzekerd bij een glasschade of ruitschade ligt aan uw verzekering. Maar het goede nieuws is: bijna iedereen heeft een goede glasschade verzekering.

Ik heb een glasschade en nu?

Neem eerst foto’s van de schade, gewoon even met uw mobiel. Het kan altijd handig zijn om de schade toch te kunnen verhalen op uw verzekering, mocht het er naar neigen dat dat niet gaat lukken. Vervolgens ruimt u zo snel mogelijk de scherven op. Zo voorkomt u lichamelijk leed bij uzelf, eventuele kinderen of uw huisdieren. Is er geen gevaar voor lichamelijk letsel? Dan kunt u overwegen het glas te laten liggen. Onze glaszetters ruimen het dan veilig voor u op.

Dekt mijn verzekering de glasschade?

Een glasschade zit in een klein hoekje. Zeker als je naast een voetbalveldje woont. Maar ook wanneer je veel duur glas in huis hebt, bijvoorbeeld glas in lood, heb je grotere kans op schades. En vergeet niet dat er nog wel eens wat ruiten sneuvelen door slecht weer of gevolgen van slecht weer. De meeste mensen zijn dan ook verzekerd voor glasschades. Soms zit het in de basisverzekering van uw woonhuisverzekering en soms heeft u een aanvullende glasschade module nodig. En sommige mensen zijn voor glas verzekerd via hun woningbouwcorporatie of bewonersvereniging. Maar de ene glasverzekering is de andere niet. Bij de ene verzekering zijn bijzondere glassoorten, zoals glas in lood wel meeverzekerd en bij de andere niet. Ga na of u verzekerd bent tegen glasschade. Het is altijd de moeite waard om uw verzekeringsmaatschappij even te bellen. Dan weet u precies of u verzekerd bent, hoe u verzekerd bent en of de gemaakte schade ook onder uw dekking valt en dus vergoed wordt. Zij kunnen u vertellen of de gemaakte schade onder uw dekking valt en dus vergoed wordt. Vervolgens kunt u zelf bepalen welke glaszetter u graag wilt inhuren om uw schade op te lossen. Uw verzekeringsmaatschappij zal altijd een glaszetbedrijf aanraden, maar u mag gerust uw eigen glaszetbedrijf inschakelen.

ruitbreukfoto

Kunt u de glasschade regelen met mijn verzekering?

IJsselglas zorgt ervoor dat de schade met uw verzekering wordt geregeld. In de meeste gevallen komt er geen expert aan te pas, dus als u zorgt dat u uw verzekeringspolis bij de hand heeft, dan zorgt IJsselglas voor de rest. Wij hebben overigens direct contact met de meeste verzekeraars en dienen de nota rechtstreeks bij uw verzekering in. U heeft er geen omkijken naar.