Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Pollenfilter
Pollenfilter

Kies een pollenfilter voor een verbeterde luchtkwaliteit

Heeft u last van allergieën? Dit kan erg vervelende gevolgen hebben, zoals jeuk, irritaties, vermoeidheid. Ziektes zoals hooikoorts en astma kunnen niet meer weggecijferd worden en zijn veel meer voorkomend dan vroeger. 

Een oplossing om de luchtkwaliteit in woningen te verbeteren is het toepassen van pollenfilters in de ventilatieroosters! Onze nieuwe fijnstof- en pollenfilters hebben een hoogte van 47 mm. De pollenfilters worden per lengte van 1,25 mtr verkocht en kunnen zelf op maat gemaakt worden.

Wat doet een pollenfilter?

In welk rooster past dit pollenfilter?

Het pollenfilter kan toegepast worden in diverse Duco ventilatieroosters. Oorspronkelijk is dit filter bedoeld voor Aralco Roosters en Renson roosters. 

Wij plaatsen veel DucoTon 10 roosters en met een kleine aanpassing (het filter moet dan 2 cm. korter geknipt worden, want een DucoTon10 rooster is 45 mm. hoog) is dit goed toepasbaar. 

Lees meer over welke roosters geschikt zijn voor het pollenfilter Aerofil.

Ducoton 10 Ventilatierooster

De unieke eigenschappen van de fijnstof- en pollenfilter

Gaat u voor een stofvrij huis?

Plaats een pollenfilter in uw ventilatierooster!

Kan ik een pollenfilter zelf plaatsen?

U kunt dit filter heel makkelijk zelf plaatsen. U kunt het rooster van het ventilatierooster losklikken, vervolgens het filter op maat knippen en in het rooster schuiven. Het rooster klikt u weer op het ventilatierooster vast. Het is verstandig om het rooster van uw ventilatierooster regelmatig schoon te maken.

U zult schrikken wat u aantreft in het rooster aan stof en spinnenwebjes wanneer deze al een poosje niet is schoongemaakt. U kunt het rooster heel makkelijk afspoelen met lauw water onder de douche.

Wat kost een pollenfilter van IJsselglas?

De fijnstof- en pollenfilters worden verkocht in stroken van 1,25 meter en kunnen gemakkelijk op maat worden geknipt. De prijs per strook, 1,25 m1, is €34,36 incl. BTW (afhaalprijs in onze winkel).

Het is mogelijk om de fijnstoffilter online te bestellen, onze verzend- en verwerkingskosten bedragen €14,50.

*De prijzen zijn onder voorbehoud. Vraag ons naar de exacte prijzen van dit moment.

Duurzaamheid en onderhoud pollenfilter

De aanbevolen termijn voor het vervangen van de filter is afhankelijk van de regio waar men zich bevindt.

Na 6 maanden kan men de filter stofzuigen om de efficiëntie in stand te houden.

Hoe werkt een fijnstoffilter?

Een pollenfilter ten opzicht van een ‘gewoon’ filter, wat is het verschil? In een gewone filter bepalen de poriën grootte welke stofdelen door het filter passen. Hoe kleiner de poriën filter, hoe beter het effect van het filter is.
Echter neemt de luchtweerstand wel toe en dit zorgt ervoor dat het het filter minder goed zijn werk kan doen en verstopt kan raken.

Een fijnstof- en pollenfilter is daarentegen permanent elektrostatisch geladen. Door deze lading trekt iedere vezel in het filter, ieder vuiltje en stof is als een magneet. De pollenfilter filtert tot wel 90% van alle stofdeeltjes uit de inkomende lucht. 

De open structuur van de pollenfilter zorgt er tevens voor dat het gemakkelijk lucht doorlaat en dit zorgt voor een hogere efficiëntie in combinatie met een lage luchtweerstand. Dit in tegenstelling tot een gewone filter. 

Wat klanten over ons zeggen

Uitstekend
4.7
Gebaseerd op 147 recensies
review us on
Beleefd, professioneel en vakkundig.
prima werk ... snel geplaats en zelfs gevonden hoe de breuk kon ontstaan en dat verholpen ''''tot de volgende klus .
Zeer tevreden over IJsselglas! Professionele vakmensen die netjes en snel werken. Hele 1e verdieping HR** glas en twee nieuwe kozijnen aangebracht. Ook hulp gekregen bij de aanvraag van de subsidie. Top!
netjes, snel, vakkundig, bezoek showroom, meenemen proefexemplaren
js_loader
Klaar voor verbetering?

En wel de verbetering van de luchtkwaliteit door simpelweg een pollenfilter te plaatsen.