Menu
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren

Waarom heb ik condens op glas aan de binnenzijde?

Condens op glas aan de binnenzijde van uw enkele ruit kan verholpen worden door te kiezen voor HR++ dubbelglas. Met HR++ glas heeft u praktisch geen condens meer aan de binnenzijde van uw ruit. Het blijft – ook met HR++ glas wel belangrijk om uw woning goed te ventileren.

Condens op glas aan de buitenzijde?

Condens op glas aan de buitenzijde van uw dubbelglas ruit, kan erop wijzen dat u glas heeft met een lage isolatiewaarde. Misschien kon er geen dikker glas toegepast worden in uw situatie waardoor u een dunnere ruit in uw kozijn heeft. Met kryptongas wordt de isolatiewaarde aanzienlijk verhoogt en met een HR++ ruit heeft u veel minder kans op condens op het glas.

Condens op HR++ glas bij bepaalde weersomstandigheden?

Omdat wij toch veel vragen krijgen hoe dit komt, leggen wij het u hier in het kort uit:
Naarmate beglazing met een betere isolerende kwaliteit (HR+ en HR++glas) toegepast wordt, wordt de kans op condensatie aan de binnenzijde geringer, maar aan de buitenzijde neemt de kans Condensvorming op de ruitop condensatie toe, doordat de temperatuur van de buitenruit in bepaalde (weers-) omstandigheden tot onder het dauwpunt daalt.

Om voor de gangbare isolerende beglazing en met name de betere glaskwaliteiten inzicht te krijgen in het aantal uren condensatie per jaar bij verschillende omstandigheden, hebben Novem en de glasindustrie TNO verzocht om een onderzoek uit te voeren.

Condens op de buitenzijde van een goed isolerende ruit treedt op als de oppervlaktetemperatuur van de buitenzijde lager wordt dan het dauwpunt van de omringende buitenlucht. Dit kan alleen gebeuren als het warmteverlies door (nachtelijke) uitstraling groter is dan de toevoer van warmte door geleiding, straling en/of convectie.

Bij bepaalde weersinvloeden gedurende het jaar, kunt u ook met uw HR++ glas ’s ochtends in de morgendauw eventjes wat condens aan uw glas hebben. Dit is een teken dat de ruit heel goed isoleert en zijn werking goed doet! Dit is geen productiefout van het glas.

Dubbelglas maar toch condens?

Heeft u dubbelglas, maar toch condens aan de binnenzijde? Dan kan het zijn dat u nog standaard isolatieglas heeft dat luchtgevuld is in plaats van het tegenwoordige argon- gasgevulde glas. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om een offerte te maken.

Condensatie over het jaar met HR++ glas

Bij bepaalde weersinvloeden gedurende het jaar, kunt u ook met uw HR++ glas ‘s ochtends in de morgendauw eventjes wat condens aan uw glas hebben. Dit is een teken dat de ruit heel goed isoleert en zijn werking goed doet! Dit is geen productiefout van het glas.