Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Hoe glazen deur plaatsen?

Het plaatsen van een glazen deur is een heel precies werkje. De binnendeur met glas moet goed bevestigd worden en de deur moet natuurlijk goed recht staan, zodat hij niet over de grond schaaft bij het openen van de deur.

Welk type glazen deur heb ik?

Voor het plaatsen van een glazen deur is het van belang te weten welk type glazen deur u heeft of wenst.

Taatsdeur

Bij een taatsdeur in uw woonkamer of kantoor, heeft u geen kozijnwerk nodig.
Bij een glazen taatsdeur ligt het draaipunt onder en boven de deur. Hierdoor heeft u een maximale glasbeleving.

Bij een taatsdeur wordt er een vloerveer (ook wel vloerpot genoemd) gebruikt als onderste draaipunt, deze wordt dan zo afgesteld dat de deur automatisch sluit na het openen. Het voordeel van een taatsdeur is dat er geen zware stijlen (stalen kozijnen) nodig zijn om de deur aan af te hangen.

Een taatsdeur is een doordraaiende deuren waarbij de vloerpot als draaipunt fungeert. Dit heeft dan weer als groot voordeel dat de deur vanzelf in de gesloten positie achter u dichtvalt. Zeker bij gezinnen met (kleine) kinderen wordt dit als zeer prettig ervaren!
Een ander belangrijk punt is de veiligheid. Een taatsdeur sluit met vertraging en heeft rondom een kleine speling zodat (kinder)vingers niet bekneld kunnen raken!

Pendeldeur

Een pendeldeur wordt bevestigd aan het kozijn door middel van tensorscharnieren. Hieronder ziet u een voorbeeld van een pendeldeur en een tensorscharnier.

De glazen deuren kunnen worden uitgevoerd in verscheidende gekleurde hardglas soorten of in gefigureerd gehard glas.

Een binnendeur met glas is over het algemeen uitgevoerd in 10 mm dik glas. Dit geharde veiligheidsglas en is voorzien een hydraulisch scharnier. Het scharnier zorgt er voor dat de deur gecontroleerd sluit in de middenpositie. De deur kan in beide richtingen worden geopend tot een hoek van tenminste 90 graden. Een pendeldeur sluit zich zelf automatisch in de vooraf ingestelde middenpositie. Ook heeft de deur een ruststand op +90 en -90 graden. In dit geval is de deur in een van beide richtingen geopend.

Er zijn verschillende soorten deurgrepen voor uw glazen deur leverbaar.

De verschillende soorten deurbeslag laten wij u graag zien in onze showroom en winkel aan de Handelsstraat 4 in Kampen.

Advies nodig?

Nog niet helemaal zeker van de soort glazen deur? Vraag ons om advies!
Of kom een kijkje nemen in onze winkel, waar wij diverse soorten glazen deuren in onze showroom hebben staan. Een vrijblijvende en gratis offerte voor een glazen deur vraag u HIER aan.

Eén reactie

  1. Dankjewel voor deze nuttige aanvullende informatie over glazen deuren. Ik heb zelf een pendeldeur, daar kom ik nu achter! Hartstikke fijn schoon te houden. Om die reden heb ik hem ook aangeschaft.

Eén reactie

  1. Dankjewel voor deze nuttige aanvullende informatie over glazen deuren. Ik heb zelf een pendeldeur, daar kom ik nu achter! Hartstikke fijn schoon te houden. Om die reden heb ik hem ook aangeschaft.