Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Zorg voor voldoende ventilatie en luchtreiniging

Ventileren voor een schoon én gezond binnenklimaat

Er zijn vandaag de dag verschillende basisregels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We proberen zo vaak als mogelijk onze handen te wassen, drukte te vermijden en voldoende afstand te houden.

Maar voldoende ventileren is ook één van de adviezen van het RIVM.
Lucht in een woning, school of een bedrijfspand raakt snel vervuild. Goed ventileren is belangrijk voor een prettig en gezond binnenklimaat. 

Met ventileren houd je de lucht in de ruimte zo gezond en schoon mogelijk. En het helpt bovendien om de overdracht van luchtweginfecties, zoals Covid-19 te voorkomen.

Maar hoe lang moet ik mijn huis nou eigenlijk ventileren? En hoe kan ik nou eigenlijk goed ventileren? Wij vertellen het u!

Hoe lang moet ik mijn huis ventileren?

Het is belangrijk om 24-uur per dag de binnenlucht van uw woning, bedrijfspand of school te verversen met verse buitenlucht. De ruimte voorzien van voldoende schone lucht kan op verschillende manieren.

Denk bijvoorbeeld aan het openzetten van een raam of mechanische ventilatiesystemen. Maar dit is niet hetzelfde als ‘permanente ventilatie’. Dé oplossing voor permanente ventilatie is het gebruik van ventilatieroosters

En over dat laatste vertellen wij u graag meer! Met ventilatierooster wordt vuile lucht afgevoerd naar buiten en wordt de binnenruimte continu ververst met schone lucht. Wilt u ventileren zonder ventilatieroosters? Bekijk de website van het RIVM voor verschillende mogelijkheden om te ventileren.

Let op! Bent u met veel mensen in dezelfde ruimte? Dan kunt u naast het gebruik van ventilatieroosters best als extra optie een raam open zetten om te zorgen dat de ruimte extra snel wordt gezuiverd.

Zelfregelende ventilatieroosters doen het werk voor u!

Met een zelfregelende ventilatierooster wordt de luchtstroom op een natuurlijke manier toegevoerd door een regelbare klep aan de binnenzijde (die u zelf eventueel kunt bedienen) èn een zelfregelende klep aan de buitenzijde van het ventilatieroosters.

Deze zelfregelende klep werkt mechanisch (zonder stroom) en zorgt ervoor het ventilatievolume gelijkt blijft bij een toenemende wind. Ideaal toch? U kunt op deze manier 24-uur per dag ventileren èn een aangenaam comfort houden in uw woning, bedrijfspand of klaslokaal! 

Wilt u alles weten over de mogelijkheden van zelfregelende ventilatieroosters? Klik dan hier voor de uitgebreide brochure!

Hoe wordt een ventilatierooster geplaatst?

Er zijn verschillende manieren om een ventilatierooster te plaatsen. De meeste ventilatieroosters worden boven het glas in het raam geplaatst. Dat wil zeggen dat de ruit 8 cm. korter wordt van boven, zodat daar een Duco10 ventilatierooster geplaatst kan worden.

De Duco10 ZR is tegenwoordig de meest geplaatste ventilatierooster. ZR staat voor zelfregelend, dus zoals hiervoor omschreven, heeft u met het ventileren geen omkijken naar uw ventilatierooster. Het rooster zorgt er voor dat u 24 uur per dag de lucht kunt verversen.

Ventilatieroosters zijn beschikbaar in verschillende soorten. Denk aan roosters speciaal voor een schuifpui, maar ook geluiddempende ventilatieroosters. Er zijn ventilatieroosters voor elk raamtype (hout, aluminium, kunststof en staal).Naast de standaard ventilatieroosters zijn er ook specifieke ventilatie oplossingen, zoals;

Silenzio ZR design muurdemper

Kijk op onze website voor meer informatie over ventilatieroosters of vraag uw gratis offerte aan!

Kijk op onze website voor meer informatie over ventilatieroosters of vraag uw gratis offerte aan!

Pollenfilter als extra optie?

Wist u dat u een ventilatierooster ook kunt voorzien van een pollenfilter? Handig als u last heeft van hooikoorts of zoveel mogelijk stofdeeltjes wilt vermijden. Pollenfilters zijn eenvoudig te plaatsen in verschillende Duco ventilatieroosters.

Wilt u meer informatie over ventileren? Of ventilatieroosters bestellen?