Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Welk glas voor keukenwand?

Glas voor een keukenwand, is een goed alternatief voor tegels. Een keukenwand van glas zorgt voor een mooie, moderne uitstraling, door de strakke afwerking. En een glazen keukenwand is verder uit praktisch oogpunt ook zeer aantrekkelijk: het is eenvoudig schoon te houden, echt goed schoon, en daardoor erg hygiënisch!

Kan een glazen keukenwand wel tegen hitte?

Ja! Wij gebruiken namelijk een speciaal soort hardglas voor keukenwanden. Colorbel of Lacobel-T glas. En dat type glas is uitermate geschikt als keukenwand, want Colorbel of Lacobel-T heeft een hittebestendigheid tot 200 graden en is ook nog eens in veel mooie kleuren leverbaar!

Over het algemeen wordt 6 mm. dik glas voor keuken achterwanden toegepast. Colorbel of Lacobel-T glas wordt gehard en is daarom zo stevig dat het gewoon achter de kookplaat gebruikt kan worden. Er is eventueel ook 8 mm. dik glas leverbaar mocht dat uw voorkeur hebben, uiteraard is dit iets prijziger.

Glazen keukenwand colorbel

Moet ik altijd hardglas toepassen?

Wanneer u graag glas op uw keukenwand wilt, maar er is geen kookhoek in de buurt, dan kunt u ook Lacobel glas gebruiken. Lacobelglas is net als colorbel en Lacobel-T in heel veel mooie kleuren leverbaar.

Welke kleuren zijn mogelijk?

Colorbel/Lacobel en Lacobel-T is verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren. Sowieso in alle standaard RAL-kleuren en is zelfs verkrijgbaar in metallic kleuren.
Een glasplaat is van zichzelf een beetje groen. Dus een lichte kleur die achter glas wordt gespoten, zal aan de voorzijde iets afwijken. Dit kan erg storend zijn. Houd daar rekening mee, een neem desnoods een kleurmonster van ons mee om de juiste kleur te bepalen.
Wanneer u kiest voor een witte glasplaat adviseren wij u om extra helder glas te kiezen met een extra laklaag. Op die manier voorkomt u dat u straks oneffenheden door de glasplaat heen ziet en/of de glasplaat groen uitvalt tegen uw muur.

Moeten de randen ook geslepen zijn van de glasplaat?

De keuken glaspanelen worden standaard ongeslepen geleverd. Dit betekent dat de randen nog ruw zijn aan de zijkant. Een mooier resultaat geeft het als de randen poli geslepen worden. Dat wil zeggen dat de zijkant van het glas glanzend machinaal is geslepen, en de randen onder een verstek van 45 graden staat, die ook weer hoogglans zijn afgewerkt. Als de zijkanten tegen de kastjes aanvallen kan er eventueel gekozen worden om alleen de bovenzijde van de glasplaat te laten slijpen.

hardglas keuken

Muur eerst sausen, daarna glasplaat bevestigen

Wij adviseren altijd om de muur te sausen voordat u het glas laat plaatsen. De glasplaat wordt met de gecoate kant naar achter geplaatst en dan heeft u een prachtig egaal geheel, bijna een spiegel in de kleur die u wilt! Bovendien zijn alle oneffenheden in de muur weggewerkt. U kunt veilig een dergelijke geverfde wand met bijvoorbeeld een neutrale transparante siliconenkit of spiegellijm tegen de wand kitten. De verf voorkomt dat de kit zichtbaar wordt. U heeft dan ook geen last meer van het feit dat een kitrandje aan de zijkant van de keukenwand achter het glas komt, wat bij een blanke plaat erg storend is.

Inmeten en levertijd

De glaszetters van IJsselglas kunnen voor u de glasplaat nauwkeurig inmeten en voor u plaatsen. Ook wanneer u stopcontacten verwerkt wilt hebben in uw glasplaat kunnen wij dit voor u inmeten.
Uiteraard kunt u de glasplaat ook zelf plaatsen, nadat u een gedetailleerde tekening met afmetingen aan ons heeft doorgegeven, kunnen wij dit voor u gaan bestellen. De levertijd van glaspanelen voor uw keuken ligt gewoonlijk tussen de 5 – 8 weken.

Benieuwd naar de prijs voor glas in uw keuken?

IJsselglas maakt graag een gratis en vrijblijvende offerte voor u. Klik HIER voor uw gratis offerte.

Eén reactie

  1. Een glazen achterwand in de keuken is erg praktisch. Lekker makkelijk om schoon te maken. Ook is het leuk dat je kan kiezen uit verschillende kleuren zoals hier benoemd wordt.

Eén reactie

  1. Een glazen achterwand in de keuken is erg praktisch. Lekker makkelijk om schoon te maken. Ook is het leuk dat je kan kiezen uit verschillende kleuren zoals hier benoemd wordt.