Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Gasprijzen historisch hoog.
Wat kun je er tegen doen?

Stijging gasprijs is een feit.

Wat kan ik er zelf aan doen?

De stijging van de gasprijs zorgt voor hogere gasrekeningen, maar zijn er mogelijkheden om de stijging van je eigen rekening te beperken? Jazeker. Door een extra warme trui aan te doen, niet te lang douchen of minder snel de kachel aan te zetten. Hier begint het natuurlijk mee, bewustwording.

Maar heeft u er al eens aan gedacht om enkel glas te vervangen in uw woning of wellicht het vervangen van slechte ruiten? Of dubbel glas met een meer isolerende werking, zoals HR++ glas? Het is een investering die je niet alleen terug ziet op de rekening, maar ook zeker voelt. 

De ruimtes in huis voelen comfortabeler aan, de kachel hoeft minder hoog en wellicht is dan echt een trui een voldoende.

"Als je in een woning met enkel glas woont, zou ik morgen de glaszetter bellen"

Stijging gasprijs?
Stap over op HR++ glas.

Heel veel woningen in Nederland hebben nog ‘gewoon dubbel glas’. Dat is in vaktermen ‘standaard isolatieglas’. Met HR++ glas stook je aanzienlijk minder gas dan met gewoon dubbel glas of enkel glas! Wat is het verschil?

Standaard isolatieglas is dubbel glas met lucht tussen de twee ramen en isoleert een stuk minder dan HR (Hoog Rendement) of HR++ glas.

HR++ glas is met argon gas gevuld tussen de glasplaten en isoleert twee keer zo goed als ‘gewoon dubbel glas’. Dát merkt u direct in de portemonnee, want de gasprijzen gaan niet met tientjes, maar met honderden euro’s omhoog! 

De besparing van gewoon dubbel glas naar HR++ glas is vergelijkbaar met de besparing van enkel naar dubbel glas (bron TNO).

voorkant huis
gasprijzen gaan omhoog

Subsidie op HR++ glas

Op dit moment is het nog mogelijk om gebruik te maken van de subsidieregeling voor HR++ glas!

Voor het plaatsen van HR++ en Triple glas wordt een subsidiebedrag beschikbaar gesteld. 

De subsidie geldt alleen bij minimaal 8 m2 tot maximaal 45 m2 aan HR++ glas of Triple glas. Wilt u meer weten over de subsidieregeling, kijk dan op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Stijging gasprijs, maar wat kost dubbel glas?

Hebben we u al overtuigd wat de investeringen op kunnen leveren? Juist in deze tijd, waarin de stijging gasprijs een feit is. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat u benieuwd bent naar de kosten voor dubbel glas. U zult begrijpen dat de kosten voor dubbel glas heel erg uiteen kunnen lopen.

Regelmatig krijgen wij telefonisch vragen over welke m2 prijs wij hanteren voor dubbel glas. Aan de hand van deze prijs hoopt de klant een goede inschatting te kunnen maken van de kosten voor het vervangen van dubbel glas. 

Maar met alleen de m2-prijs bent u er niet. Er komt meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan een vervanging op de begane grond of op 1e verdieping. Is er een steiger nodig? Wordt er gebruik gemaakt van zware ruiten en/ of grote ruiten?

Bel ons dus gerust met de vraag naar de prijs, maar houdt u er rekening mee dat wij meer informatie nodig hebben om een goede offerte op maat voor u te kunnen opstellen.

Stijging gasprijs kies voor HR++ glas

Wilt u snel weten wat het ongeveer kost om bij uw woning  HR++ glas te laten plaatsen? Stuurt u ons dan een mail met foto’s en afmetingen. Vaak kunnen wij u op basis daarvan al een richtprijs geven. En lijkt het u wat? Dan komen wij graag langs om de ruiten definitief in te meten, zodat wij u een op maat gemaakte offerte kunnen maken. 

Daarnaast kunnen wij u advies geven over het isoleren van uw woning met isolatieglas!

Wilt u liever direct een inmeetafspraak en advies van onze ervaren glaszetters? Onze glaszetters komen graag vrijblijvend langs voor een offerte op maat. De levertijd van HR++ glas is ca 5-6 weken.

Wacht niet te lang én geniet deze winter nog van een behaaglijk gevoel in uw huis. Én in uw portemonnee!

Basisschool de Horizon schoolplein
Ventilatieroosters plaatsen voor betere ventilatie?

Ventileren in woningen is erg belangrijk, vooral omdat het coronavirus ons nog zo parten speelt. Wij geven u graag meer informatie over ventilatieroosters in uw woning. Lees meer over het gebruik ventilatieroosters