Menu
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Wat is een pollenfilter?

In deze blog vertellen wij u graag wat een pollenfilter is.
Met een pollenfilter kunt u 24 uur per dag zorgeloos en gezond ventileren, ideaal voor mensen met astma of hooikoorts!

Last van hooikoorts of astma? Een Aerofil pollenfilter helpt echt!

De voordelen van een Aerofil pollenfilter:

Met de Aerofil pollenfilters, ook bekend onder de naam Pollux filters kunt u zorgeloos 24 uur per dag ventileren! U hoeft niet gedurende de dag het rooster dicht te doen voor de pollen van buiten, want het pollenfilter houdt dit tegen!

Pollenfilter

Hoe belangrijk is een ventilatierooster in een woning, bedrijfspand of school?

In onze moderne maatschappij brengen wij zo’n 90% van onze tijd binnen door: thuis, op kantoor, op school, … De luchtkwaliteit binnenshuis is echter maar al te vaak beneden alle peil.
Door steeds beter te isoleren en luchtdicht te bouwen kan de vervuilde lucht, die ook binnenshuis ontstaat, de woning niet verlaten, ze stapelt zich op en geeft bacteriën, ziektekiemen, microben en schimmels de kans om te groeien.
Isoleren is zeker belangrijk, om de energieverliezen te beperken, maar ventileren is noodzakelijk om een gezond
binnenklimaat te garanderen.

Een ventilatierooster boven het glas geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via het rooster naar binnen, zonder complexe toevoerkanalen, dat is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

Wat is een Aerofil pollenfilter?

Een pollenfilter is een fijnmazig HEPA filter dat heel eenvoudig in een ventilatierooster geschoven kan worden.
De filters die wij beschrijven in deze blog zijn bestemd voor ventilatieroosters van het merk Duco.
Wij vertellen u graag meer over de ventilatieroosters van Duco.

De belangrijkste eigenschap van de Aerofil pollenfilter is dat hij permanent elektrostatisch geladen is. Op die manier blijven zowel grote, als middelgrote en kleine pollen en/of stofdeeltjes aan de vezels van het filter kleven.

In welke roosters past een Aerofil pollenfilter?

Een Aerofil pollenfilter, ook bekend onder de naam Pollux filter kan toegepast worden in de volgende ventilatieroosters;

Let op:

De filters die wij kunnen leveren zijn 47 mm. hoog

De filters zijn echter makkelijker zelf op maat te maken door er bijvoorbeeld 2mm. af te knippen, zodat de filters wel passen in roosters met een kaphoogte van 45 mm.

Zelf het filter plaatsen

U kunt een Aerofil pollenfilter heel makkelijk zelf plaatsen. U kunt het rooster van het ventilatierooster los klikken, vervolgens het filter op maat knippen en in het rooster schuiven.
Het rooster klikt u weer op het ventilatierooster vast. Het is verstandig om het rooster van uw ventilatierooster regelmatig schoon te maken.

U zult schrikken wat u aantreft in het rooster aan stof en spinnetjes, wanneer deze al een poosje niet is schoongemaakt. U het kunt het rooster heel makkelijk afspoelen met lauw water onder de douche.

Wanneer Aerofil pollenfilter vervangen?

De aanbevolen termijn voor het vervangen van een pollenfilter is afhankelijk van de regio waar men zich bevindt:

Na 6 maanden kunt u het filter stofzuigen om de efficiëntie in stand te houden.

Wat kost een Aerofil pollenfilter?

De 45 mm. filters gaan per 1,25 meter stroken en kunnen zelf op maat gemaakt worden. Prijs per lengte (van 125 cm) is bij IJsselglas BV € 34,36 incl. BTW (afhaalprijs in de winkel). Verzenden kan natuurlijk ook, de verzend- en verwerkingskosten zijn € 14,50.
Bestel HIER uw pollenfilter bij IJsselglas

7 reacties

  1. Vorige week hebben wij weer navraag gedaan bij de fabriek. Ze lieten ons weten met een alternatief bezig te zijn, omdat de huidige pollenfilters niet meer leverbaar zijn. De variant die ze voor ogen hadden gaf niet dezelfde resultaten, dus ze zijn nu verder aan het kijken. Zodra wij weer goede pollenfilters kunnen leveren, zetten wij dit weer op onze website.

 1. Goedendag,

  Begrijp ik goed dat de Duco HAF filters niet meer leverbaar zijn? Is er geen optie om eventueel voor jullie als Ijsselglas grotere hoeveelheid 3M HAF filters in te kopen en deze op bestelling op maar te leveren? Aangezien mijn filters geen standaard maat hebben heb ik ze in het verleden gelijmd. Wat wel wil maar niet ideaal is.

  Alvast dank!

 2. Beste,

  Is er al nieuws wanneer de 34mm pollenfilter leverbaar zijn?

  Alvast dank!

 3. Zijn deze pollenfilters ook beschikbaar in 60 mm breed. Wij hebben een ander merk rooster (climaclip) , maar kunnen er wel een filter tussen doen.
  Groet, Marleen