Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Al meer dan 20 jaar de beste service
Vakkundige glaszetters met oog voor detail
Snelle offerte met eerlijke prijs
Telefonisch goed bereikbaar tijdens kantooruren
Houtrot reparatie
Houtrot reparatie

Uw houtrot laten repareren door IJsselglas

De glaszetters van IJsselglas plaatsen niet alleen beglazing, maar wij zijn ook specialist als het gaat om het repareren van houtrot. Onze glaszetters hebben speciale trainingen gevolgd om professionele houtrot reparaties uit te kunnen voeren op kleine en grote schaal.

Door uw houtrot te laten repareren bespaart u op uw portemonnee maar het is ook een milieuvriendelijke keuze! Bij het uitvoeren van houtrot reparaties maken wij gebruik van de producten van het merk Repair Care. 

De producten waar wij mee werken zijn van hoogwaardige kwaliteit en zorgen ervoor dat uw kozijn er weer jaren tegenaan kan. Na het aanbrengen en overschilderen van de Repair Care producten is het houtrot volledig onzichtbaar.

Wat is houtrot en hoe ontstaat houtrot?

De naam zegt het eigenlijk al: rottend hout. Houtrot houdt in dat u een rottend deel in uw houtwerk heeft. Houtrot in uw houtwerk kan meerdere oorzaken hebben en wordt vaak veroorzaakt door binnendringend vocht. Bijvoorbeeld door slecht schilderwerk, verouderde kitnaden of geen gebruik van geventileerde glaslatten of neuslatten

Heeft u houtwerk dat gelakt is met een donkere kleur zoals zwart of monumentengroen? Dan is dit houtwerk kwetsbaarder dan lichtere kleuren. Donker kleuren absorberen meer zonlicht en daarmee warmte. Het houtwerk kan gaan uitzetten of bij snelle temperatuurverandering krimpen.

Houtrot kunt u herkennen aan meerdere scheuren in het verfwerk of aan afgebladderde stukken verf of hout. Houtrot kan voorkomen binnen uw kozijnen maar ook binnen drempels. Plekken waar hout en vocht samenkomen zijn de plekken waar houtrot kan ontstaan.

Hoe kunt u houtrot voortaan voorkomen ?

We begrijpen dat u voortaan houtrot in uw houtwerk zoals u kozijnen wilt voorkomen. Om houtrot te voorkomen is het belangrijk dat uw kozijn zorgvuldig en professioneel wordt geplaatst in de muur. Controleer van tevoren of uw kozijn of houtwerk compleet is en de naden goed zijn afgewerkt. We raden aan om een neuslat te plaatsen onder uw kozijn die ervoor zorgt dat regenwater beter wordt afgevoerd en geen kans krijgt om binnen te dringen.

Het is belangrijk dat u uw houtwerk zoals kozijnen goed afkit en voorziet van een goede beschermende verflaag. Daarnaast is het raadzaam om tijdig een verfinspectie uit te laten voeren door een erkende schilder, om zo vroegtijdige houtrot en verfgebreken te voorkomen.

Laat de verfinspectie uitvoeren door RoordaGroep Schilders!

IJsselglas is een dochteronderneming van de RoordaGroep Glaszetters, Schilders & Stukadoors uit Kampen. De RoordaGroep bestaat inmiddels meer dan 20 jaar en RoordaGroep Schilders kan uw woning gratis komen inspecteren. 

Na de inspectie ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte voor het herstellen van het houtrot en het bijwerken van het schilderwerk. 

 

Als blijkt dat het houtrot te ernstig is en plaatselijke reparatie niet mogelijk is, kunnen wij u in contact brengen met onze timmerman om een offerte te ontvangen voor een nieuw kozijn. Dit is hét voordeel van IJsselglas: alle vakmensen onder één dak, waardoor u profiteert van korte lijnen en één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden aan uw woning.

Hoe repareert u houtrot? Ga liever niet zelf aan de slag!

Heeft u houtrot in uw houtwerk zoals een kozijn? Dan is het nodig dat uw houtrot zo snel mogelijk wordt gerepareerd om verdere rotting te voorkomen binnen uw kozijn. Houtrot repareren is een vakkundig klusje dat de juiste technieken, producten en vakmanschap vereist.

Wij adviseren u om niet zelf het houtrot te gaan repareren maar dit over te laten aan een vakman die speciale trainingen heeft gevolgd om houtrot tegen te gaan en te behandelen en daarbij ook de juiste producten gebruikt.

Voordelen van houtrot reparatie

Het laten repareren van houtrot in uw houtwerk, zoals een kozijn heeft meerdere voordelen. Door houtrot te repareren bespaart u tot wel 90% van de kosten bij vervanging van een nieuw kozijn. En zorgt u voor een verbeterde isolatie binnenshuis en krijgt het houtrot geen kans om binnenshuis eventuele schimmels en insecten te verspreiden.

Bij het verhelpen van houtrot reparatie voorkomt u eventuele schade aan het omliggende stucwerk aan de binnenzijde van uw woning, maar ook het tegelwerk en vensterbanken blijven onbeschadigd.

Wanneer u meerdere kozijnen in uw huis heeft, of in een monumentaal pand woont. Blijven de originele kozijnen in tact wat de woningwaarde zal verhogen. Een woning met goed onderhouden en gerepareerd houtwerk ziet er aantrekkelijker uit voor toekomstige potentiële kopers.

Toch een nieuw kozijn met beglazing?
Vraag subsidie aan!

Wat kost het om houtrot te repareren?

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de kosten van het laten repareren van houtrot in uw houtwerk zoals een kozijn. Om de kosten te bepalen van houtrot reparatie, houden wij rekening met een aantal factoren.

Wilt u een offerte ontvangen voor een houtrot reparatie voor uw situatie? Dan verwijzen wij u graag door naar onze offerte pagina. Hier kunt u toelichten wat uw situatie is, op welke verdieping u houtrot heeft, de afmetingen van de te repareren houtrot en voor welke handelingen u een offerte wenst van ons. Met uw gegevens stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op.

Door ons uitgevoerde projecten
Houtrot reparatie resultaat
dubbelglas_huis_ijsselglas
deur_dubbelglas_ijsselglas
Wat klanten over ons zeggen
Uitstekend
4.8
Gebaseerd op 148 recensies
review us on
Beleefd, professioneel en vakkundig.
prima werk ... snel geplaats en zelfs gevonden hoe de breuk kon ontstaan en dat verholpen ''''tot de volgende klus .
Zeer tevreden over IJsselglas! Professionele vakmensen die netjes en snel werken. Hele 1e verdieping HR** glas en twee nieuwe kozijnen aangebracht. Ook hulp gekregen bij de aanvraag van de subsidie. Top!
netjes, snel, vakkundig, bezoek showroom, meenemen proefexemplaren
js_loader
Uw houtrot professioneel laten repareren?
Neem contact op met de glaszetters van IJsselglas.
Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.