De vraag ‘hoe dik is Triple glas?‘ krijgen we vaak.
Triple glas is in verschillende diktes leverbaar, vanaf een glasdikte van 24 mm. Én loopt door tot wel 40 mm. dikte.
Wilt u de allerbeste isolatiewaarde bereiken met HR+++glas? Kies dan voor Triple glas!
In deze blog vertellen wij u alvast hoe interessant dit glas voor uw woning kan zijn.
Isolatieglas dat uit drie bladen floatglas bestaat, met daartussen twee afstandhouders, dat is Triple glas. Triple glas wordt ook wel HR+++ glas genoemd of driedubbel glas.
Wat zijn de voordelen?:
Wist u dat de overstap van enkel glas naar dubbel glas u al een besparing kan opleveren van 20 euro per maand! Triple glas is in aanschaf duurder dan HR++ glas, maar dat heeft u met uw besparing op de energierekening er zo weer uit!
Nu we weten wat Triple glas is, komen we dichter bij de vraag en antwoord van deze blog. Het glas bestaat uit drie glasbladen, omdat het glas wordt opgebouwd zijn er verschillende mogelijkheden om tot de juiste glasdikte en isolatiewaarde te komen.
We pakken er even een voorbeeld bij:
Glasdikte | Opbouw | U-waarde |
---|---|---|
28 mm. | 4*-8-4-8-*4 | 1.0 |
32 mm. | 4*-10-4-10-*4 | 0.8 |
36 mm. | 4*-12-4-12-*4 | 0.7 |
40 mm. | 4*-14-4-14-*4 | 0.6 |
* = gecoate ruite
Het glas kan ook voorzien worden van Krypton gas. Met krypton gas worden er nog betere isolatiewaarden gehaald, wat vooral gunstig is bij dunnere glasdiktes.
Glasdikte 24 mm. opbouw 4*-6-4-6-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,8
Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,7
Kan Triple glas in iedere woning geplaatst worden? Onze glaszetters kunnen samen met u kijken welke dikte glas het beste toegepast kan worden in uw kozijnen, om op die manier de beste isolatiewaarde te behalen.
Wilt u precies weten wat u aan energie gaat besparen als u kiest voor Triple glas? Hieronder leggen wij het u uit!
De isolatiewaarde (Ug) van glas uitgedrukt in W/m²K geeft eigenlijk weer wat het energieverlies is per m² glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen buiten en binnen. Hoe lager dit getal is, hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden.
Uitgaande van standaard HR++ dubbelglas met een Ug-waarde van 1,2 W/m²K kan gesteld worden dat tijdens een koude nacht met een buitentemperatuur van 0 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, er bij een gemiddelde woning (20 m² glas) continu 480 Watt (1,2 × 20 × 20) aan warmte-energie verloren gaat.
Bij wijze van spreken laat men de hele nacht 8 gloeilampen van 60 Watt onnodig branden. Ter vergelijking, bij eenzelfde woning zal met Triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6 W/m²K dit warmteverlies gehalveerd worden tot 240 Watt.
Nog even terugkomend op geen koudeval met Triple glas. Uiteindelijk geeft dit meer comfort dan we eigenlijk door hebben. We kunnen dan ook wel zeggen dat het een zeer relevante kwaliteitsverbetering is. En wellicht een grotere winst, dan de energiebesparing in cijfers.
Door het plaatsen van Triple glas in een woning of pand is er geen koudeval meer. Doordat de koudeval niet meer gecompenseerd hoeft te worden, kan de verwarming lager. Zeker bij grote ruiten of als mensen dicht bij het glas zitten is het verschil erg groot.
Hierdoor gaat u echt meer comfort ervaren in huis én in de portemonnee.
Steeds meer huishoudens investeren in het duurzamer maken van hun woning. Het plaatsen van HR+++ glas is hier vaak een onderdeel van. En dat is niet heel gek, want met deze investering bespaart u jaarlijks aanzienlijk op uw energierekening.
Bent u van plan om HR+++ te laten plaatsen? Dan stelt u zich vast vaak de vraag: ‘Wat kost Triple glas mij eigenlijk?’. Het is lastig om een totaalbeeld te geven van de kosten voor het plaatsen van glas. Een kostenoverzicht is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid glas dat u nodig heeft én of het bijvoorbeeld ook nodig is om kozijnen te vervangen. Wel kunnen wij u een richtprijs geven van de gemiddelde kosten per m2.
Het plaatsen van HR+++ glas kost u ongeveer € 170,- per m2 en met een afname van 20 m2 levert u dit een besparing tot wel € 280,- per jaar op! Dit is voor de meest huishoudens een behoorlijk investering, maar tegelijkertijd wordt er ook een enorme besparing gerealiseerd.
Bent u bekend met de ISDE subsidie? Wellicht is dit nog interessant mocht u willen overstappen naar andere glas.
Wat is het verschil tussen Triple glas versus HR++ glas? HR++ glas is dubbel glas, inclusief een coating en isolerend gas tussen de twee glasplaten. HR+++ glas heeft een extra glasplaat, drie in totaal. Inclusief de coating en het isolerend gas. Dit zorgt voor hele goede isolatiewaarde.
Wilt u nog beter gaan isoleren? Dan kunt u overwegen om voor HR+++ glas te kiezen in uw bestaande kozijnen. Maar let wel op dat dit glas een stuk zwaarder is dan bijvoorbeeld HR++ glas. Het kan zijn dat uw (uitslaande) kozijn dit glas niet kan dragen.
Voor vaste ramen is Triple glas vaak wel mogelijk, maar ook hier moet wel eerst gekeken worden of uw bestaande kozijnen geschikt zijn voor dit glas. Het glaspakket is een stuk dikker dan gewoon HR++ glas. Dit komt door de extra glasplaat ten opzichte van dubbel glas.
Zijn uw kozijnen geschikt voor Triple glas? Laat u door ons adviseren. Mocht het niet mogelijk zijn, dan is er een alternatief voor Triple glas in bestaande kozijnen. Bijvoorbeeld HR++ glas. Dit is minder zwaar dan Triple glas, maar biedt zeker ook een goede isolatie.
Kozijnen voor Triple glas zijn er in hout, kunststof, aluminium of staal met thermische onderbreking leverbaar.
Hoe weet u wat de isolatiewaarde is van glas? Wanneer is de isolatiewaarde goed? En wat doet de isolatiewaarde Triple glas?
Bij glas wordt de isolatiewaarde aangeduid in een U-waarde. Hoe dichter de U-waarde bij 0, hoe beter het glas uw huis isoleert. Triple glas gezet in een nieuw kozijn heeft een U-waarde die ligt tussen de 0,4 en 0,9. Enkelglas heeft een U-waarde van 5,8 en standaard luchtgevuld dubbelglas 2,8.
De U-waarde van Triple glas wordt behaald, doordat de glasplaat bestaat uit drie glasplaatlagen.
Triple glas met een opbouw van:
Triple glas met een opbouw van:
Ook kan het Triple glas gevuld worden met Krypton gas. Dit geeft de volgende waardes:
U heeft nog enkelglas in uw woning of dubbelglas? U wilt meer de warmte in huis houden? Of u gaat de uitdaging aan met uw energierekening? Kortom, u wilt investeren in HR++ glas of zelfs voor HR+++ gaan.
Een investering gaat u meteen ervaren. Het is warmer of juist koeler in huis (minder koudeval). Mogelijk ook minder lawaai van buiten. Én op langer termijn een verlaging van kosten.
Heeft u zich al verdiept in de subsidies die er zijn voor het verbeteren van de isolatie in uw woningen? En bent u op de hoogte van de soorten glas die er zijn. Lees ook eens onze blogs over de verschillende mogelijkheden op het gebied van glas.
Wij komen graag vrijblijven bij u langs om de situatie ter plekke te bekijken. Bel ons voor een afspraak op telefoonnummer 038 – 3332005 of vul het offerteformulier in.
Wilt u nog meer lezen over Triple glas? Wij vertellen en adviseren u graag.
Maandag en woensdag:
09.00 – 12.30 uur
13.30 – 17.00 uur
Dinsdag en donderdag:
09.00 – 12.30 uur
Vrijdag:
09.00 – 12.30 uur
13.30 – 16.00 uur
Bel ons gerust voor een afspraak als u op een ander tijdstip wilt komen!
Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur
© Copyright IJsselglas | Privacyverklaring
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.
15 reacties
Geacchte heer/mevrouw,
Wij willen een nieuwe woning bouwen en de aannemer geeft aan dat de kozijnen bij Triple glas een stuk dikker worden waardoor het geheel erg lomp aan gaat voelen?
Wij kunnen alleen maar aanhoren?
Hoe zit dit?
Geachte heer Van Oijen,
Bedankt voor uw reactie op onze blog.
Het is inderdaad zo dat Triple glas dikker is dan gewoon HR++ glas. Als het hang- en sluitwerk van de nieuwe (openslaande) kozijnen berekend is om meer gewicht te kunnen dragen, moet dat niet uitmaken.
Daarentegen zult u met Triple glas veel meer energie gaan besparen dan met HR++ glas.
Wij zouden in uw situatie Triple glas zeer zeker in overweging meenemen, vooral met een nieuwe woning heeft u nu de kans om Triple glas te plaatsen, in bestaande woningen wil dit nog wel eens lastiger zijn.
Wilt u nadere informatie, belt u ons gerust, wij staan u graag te woord! Tel. 038-3332005
Goed dat je benadrukt dat triple glas ideaal voor woningen met alleen vloerverwarming is. Mijn man en ik zijn het huis aan het bouwen, en we willen het zo goed mogelijk isoleren om kosten op energie te besparen. Bedankt voor de info! Ik denk dat triple glas perfect in ons geval is.
Geachte,
Ik heb nu dubbelglas en veel geluidsoverlast van de straat.
Zou drie dubbel glas deze overlast verminderen?
Wij zullen contact met u opnemen via uw mailadres, om u nadere informatie te geven over de geluidswerendheid van Triple glas.
goedendag, is het ook mogelijk om driedubbelglas in mijn bestaande kunstof kozijnen te plaatsen.
Goedendag,
De dunste variant van Triple glas is 28 mm. dik
HR++ glas is 24 mm. dik en heeft een U-waarde (isolatiewaarde) van 1.1
Met de dunste variant van Triple glas heeft u een U-waarde van 1.0. Dit scheelt dat praktisch niks met een HR++ ruit qua isolatiewaarde.
Als u een ruimere spouw heeft en dikker Triple glas kwijt kunt, dan heeft Triple glas wel zeker zin, maar het is de vraag of dat te plaatsen is in bestaande kunststofkozijnen.
Wij hopen u hiermee uw vraag te hebben beantwoord. Wilt u meer weten over Triple glas, neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag!
Met vriendelijke groet,
Team IJsselglas
Ik wil mijn bestaande hoekwoning met normaal isolatieglas vervangen door HR++ glas óf zelfs HR+++ glas zonder de kozijnen en tuindeuren aan te passen.
Zou daarom ook een combinatie van beide glassoorten mogelijk zijn ? Dus de deuren met HR++ en de kozijnen met HR+++.
Ja, combinatie van verschillende soorten glas is geen probleem wat betreft isolerend effect. Wat wel invloed heeft is het materiaal van het kozijn. Vooral bij kozijnen met glasvlakken van minder dan een m2 gaat dit een grote invloed uitoefenen. In de regel isoleren houten kozijnen beter dan aluminium. Voor trippel glas zijn er extra isolerende kozijnen in zowel hout kunststof als aluminium.
Het warmteverlies van glas is gedefinieerd als W/(m2*K) dus als de hoeveelheid warmte die door 1 m2 van het glas verdwijnt bij een temperatuurverschil van 1 graad. Het is dus niet zo dat in een kozijn met driedubbel glas een een uitzetraampje met enkelglas het enkelglas voor extra wamrteverlies zou zorgen. Stel je hebt een kozijn van 3×2=6,0 m2 met 5,8 m2 driedubbel glas U=1.0 en 0,2m2 enkelglas met U=5,0. Je totale verlies per graag temperatuurverschil is dan 5,8+1,0=6,8 W
Als dit zelfde kozijn geheel met dubbelglas U=3,0 gevuld zou zijn zou het verlies 18W zijn.
Hallo, ik heb in mijn appartement 2 schuifdeuren van ca. 110cm breed en 200cm hoog, voorzien van dubbelglas, zichtmaat ca. 90x175cm. De dikte van de kozijnen van de (houten) schuifdeur en de naastgelegen vaste ramen is 55.5mm, het huidige glas is ca. 21mm dik, aan de buitenkant zit een glaslat van 15mm, aan de binnenkant 19mm.
Wat is er mogelijk met HR+++ glas in deze deuren? Of zijn de deuren te dun voor HR+++ glas?
Wat is volgens u de beste optie in dit geval?
Ik hoor graag van u!
Groeten, Johan Wiersma
Rotterdam
Goedemiddag heer Wiersma,
De minimale dikte van Triple glas is 28 mm, hierbij moet nog minimaal 6 mm. Beglazingsband worden opgeteld en dan nog een glaslat van 15 mm.
De totale dikte van het glaspakket, kitvoeg en glaslat is dan 49 mm. De U waarde is dan 1.0 W/m2 K. terwijl HR++ glas een U waarde heeft van 1.1 W/m2 K
Triple glas past niet in de schuifdeur, mijn advies zal zijn om HR++ glas te monteren.
Met vriendelijke groet,
Marcel Honhoff
IJsselglas BV
Hoe weet of je dubbel glas of bv.hr+ Glas hebt
Goedemorgen heer Veenhuizen,
Als het glas ouder is als 20 jaar kunt u er van uit gaan dat het isolatieglas is, als het glas jonger is dan is het glas HR++ als de spouw, dit is de ruimte tussen de twee glasplaten 13 mm of groter is.
Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op!
Met vriendelijke groet,
Marcel Honhoff
IJsselglas BV
tel. 038-3332005
Ik hen een elan brandt schuifpui en schuiframen. Bouwjaar 1978. Ik wil naar hoog rendement glas. Dan is de ruimte in de spouw voor 24 mm hoog rendement glas te klein. Is het dan mogelijk om op het raamprofiel een soort U profiel te monteren waarin dit glas wel past?. Dan komt het glas niet in maar op de raamstijlen en dorpels.
Goedemorgen heer Geerling,
Bedankt voor uw bericht, de dikte van HR++ glas kan vanaf een glaspakket van 16 mm dik door middel van het toepassen van Kryptongas in plaats van Argon gas.
Voor een goed advies en de mogelijkheden in uw kozijnen komen wij graag vrijblijvend bij u langs om het werk op te nemen en u een offerte toe te sturen.
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groet,
Marcel Honhoff
IJsselglas BV