Triple glas kopen?

Hoe dik is triple glas eigenlijk?

Hoe dik is Triple glas? Deze vraag krijgen wij vaak.

Triple glas is in verschillende diktes leverbaar. Triple glas is al verkrijgbaar in een glasdikte van 24 mm. en loopt door tot wel 40 mm. dikte. 
Wilt u de allerbeste isolatiewaarde bereiken met glas? Kies dan voor Triple glas!

In deze blog leggen wij u graag uit wat Triple glas is en welke glasopbouw mogelijk is.

Wat is triple glas?

Isolatieglas dat uit drie bladen floatglas bestaat, met daartussen twee afstandhouders, dat is Triple glas. Triple glas wordt ook wel HR+++ glas genoemd of driedubbel glas.

Wat zijn de voordelen?:

 • Geen koudeval meer langs de ramen
 • Betere isolatiewaarde dan gewoon dubbelglas
 • Ideaal voor woningen met alleen vloerverwarming
 • Energie besparen

Wist u dat van enkel glas naar dubbel glas u al een besparing kan opleveren van 20 euro per maand! Triple glas is in aanschaf duurder dan HR++ glas, maar dat heeft u met uw besparing op de energierekening er zo weer uit!

Dikte Triple glas

In welke dikte is Triple glas verkrijgbaar? Dat is een vraag die wij vaak krijgen. Triple glas is in verschillende diktes leverbaar. Omdat het glas uit drie glasbladen wordt opgebouwd zijn er verschillende mogelijkheden om de tot de juiste glasdikte en isolatiewaarde te komen.

Hieronder een voorbeeld:

 • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4    U -waarde 1.0
 • Glasdikte 32 mm. opbouw 4*-10-4-10-*4 U -waarde 0,8
 • Glasdikte 36 mm. opbouw 4*-12-4-12-*4 U -waarde 0,7
 • Glasdikte 40 mm. opbouw 4*-14-4-14-*4 U -waarde 0,6
  *= gecoate ruit

Dit glas kan ook voorzien worden van Krypton gas. Met krypton gas worden er nog betere isolatiewaarden gehaald, wat vooral gunstig is bij dunnere glasdiktes.

 • Glasdikte 24 mm. opbouw 4*-6-4-6-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,8
 • Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,7

Onze glaszetters kunnen samen met u kijken welke dikte het beste toegepast kan worden in uw kozijnen, om op die manier de beste isolatiewaarde te behalen.

Energie besparen

Wilt u precies weten wat u aan energie gaat besparen als u kiest voor Triple glas? Hieronder leggen wij het u uit!

De isolatiewaarde (Ug) van glas uitgedrukt in W/m²K geeft eigenlijk weer wat het energieverlies is per m² glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen buiten en binnen. Hoe lager dit getal is, hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden.

Uitgaande van standaard HR++ dubbelglas met een Ug-waarde van 1,2 W/m²K kan gesteld worden dat tijdens een koude nacht met een  buitentemperatuur van 0 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, er bij een gemiddelde woning (20 m² glas) continu 480 Watt (1,2 × 20 × 20) aan warmte-energie verloren gaat. Bij wijze van spreken laat men de hele nacht 8 gloeilampen van 60 Watt onnodig branden. Ter vergelijking, bij eenzelfde woning zal met Triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6 W/m²K dit warmteverlies gehalveerd worden tot 240 Watt.

Wat kost Triple glas?

Steeds meer huishoudens investeren in het duurzamer maken van hun woning. Het plaatsen van HR+++ glas is hier vaak een onderdeel van. En dat is niet heel gek, want met deze investering bespaart u jaarlijks aanzienlijk op uw energierekening.

Bent u van plan om Triple glas te laten plaatsen? Dan stelt u zich vast vaak de vraag: ‘Wat kost Triple glas mij eigenlijk?’. Het is lastig om een totaalbeeld te geven van de kosten voor het plaatsen van Triple glas. Een kostenoverzicht is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid Triple glas u nodig heeft en of het bijvoorbeeld ook nodig is om kozijnen te vervangen. Wel kunnen wij u een richtprijs geven voor de gemiddelde kosten per m2.

Het plaatsen van HR+++ glas kost u zo ongeveer € 170,- per m2 en met een afname van 20 m2 levert u dit een besparing tot wel € 280,- per jaar op! Dit is voor de meest huishoudens een behoorlijk investering, maar tegelijkertijd wordt er ook een enorme besparing gerealiseerd.

Triple glas versus HR++

Wat is het verschil tussen Triple glas versus HR++ glas? HR++ glas is dubbel glas, inclusief een coating en isolerend gas tussen de twee glasplaten. HR+++ glas heeft een extra glasplaat, drie in totaal. Inclusief de coating en het isolerend gas. Dit zorgt voor hele goede isolatiewaarde.

triple glas raam
glasplaten
Triple glas raam

Triple glas in bestaande kozijnen

Wilt u nog beter gaan isoleren? Dan kunt u overwegen om voor Triple glas te kiezen in uw bestaande kozijnen. Maar let wel op, Triple glas is een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld HR++ glas. Het kan zijn dat uw (uitslaande) raam dit glas niet kan dragen.

Voor vaste ramen is Triple glas vaak wel mogelijk, maar ook hier moet er wel gekeken worden of uw bestaande kozijnen geschikt zijn voor dit glas. Het glaspakket is een stuk dikker dan gewoon HR++ glas. Dit komt door de extra glasplaat ten opzichte van dubbel glas.

Zijn uw kozijnen geschikt voor Triple glas? Laat u door ons adviseren. Mocht het niet mogelijk zijn, dan is er een alternatief voor Triple glas in bestaande kozijnen. Bijvoorbeeld HR++ glas. Dit is minder zwaar dan Triple glas, maar biedt zeker ook een goede isolatie.

Kozijnen voor Triple glas zijn er in hout, kunststof, aluminium of staal met thermische onderbreking leverbaar.

Isolatiewaarde Triple glas

Hoe weet u wat de isolatiewaarde is van glas? Wanneer is de isolatiewaarde goed? En wat doet de isolatiewaarde Triple glas?

Bij glas wordt de isolatiewaarde aangeduid in een U-waarde. Hoe dichter de U-waarde bij 0, hoe beter het glas uw huis isoleert. Triple glas gezet in een nieuw kozijn heeft een U-waarde die ligt tussen de 0,4 en 0,9. Enkelglas heeft een U-waarde van 5,8 en standaard luchtgevuld dubbelglas 2,8.

De U-waarde van Triple glas wordt behaald, doordat de glasplaat bestaat uit drie glasplaatlagen.

triple glas in ruit zwolle

Berekening isolatiewaarde

Triple glas met een opbouw van:

 • 4*/10/4/10/*4 heeft een glasdikte van 32 mm. en een U-waarde van 0.8
 • 4*/12/4/12/*4 heeft een glasdikte van 36 mm. en een U-waarde van 0.7

Ook kan het Triple glas gevuld worden met Krypton gas. Dit geeft de volgende waardes:

 • 4*/10/4/10/*4 krypton heeft een glasdikte van 32 mm. en een U-waarde van 0.5
 • 4*/12/4/12/*4 krypton heeft een glasdikte van 36 mm. en een U-waarde van 0.4

Besparing Triple glas

U heeft nog enkelglas in uw woning of dubbelglas? U wilt meer de warmte in huis houden? Of u gaat de uitdaging aan met uw energierekening? U wilt investeren in HR++ glas of zelfs voor Triple glas gaan.

Een investering gaat u meteen ervaren. Het is warmer of juist koeler in huis (minder koudeval). Mogelijk ook minder lawaai van buiten. En op langer termijn een verlaging van kosten.

Heeft u zich al verdiept in de subsidies die er zijn voor het verbeteren van de isolatie in uw woningen? En bent u op de hoogte van de soorten glas die er zijn. Lees ook eens onze blogs over de verschillende mogelijkheden op het gebied van glas.

Geld in hand
Advies op maat?

Wij komen graag vrijblijven bij u langs om de situatie ter plekke te bekijken. Bel ons voor een afspraak op telefoonnummer 038 – 3332005 of vul het offerteformulier in.

Wilt u nog meer lezen over Triple glas? Wij vertellen en adviseren u graag.