E-mail: glas@ijsselglas.nl  Telefoon: 038 333 2005

Posted on

Hoe enkel glas door dubbel glas vervangen?

U vraagt zich af, hoe kan ik het enkel glas door dubbel glas laten vervangen? Dan komen er vast veel meer vragen in u op.

Welke soorten dubbel glas zijn er en welke is dan het meest geschikt voor mijn woning? Moeten mijn kozijnen vervangen worden als ik mijn enkel glas door dubbel glas wil laten vervangen? Wat kost het vervangen van dubbel glas eigenlijk?

Wat is dubbel glas?

Dubbel glas (ook wel isolerend dubbel glas genoemd) bestaat uit twee glasbladen, die door een metalen kader van elkaar worden gehouden. De randen zijn afgesloten door kit, zodat een gesloten geheel ontstaat. De ruimte in het dubbelglas (ook wel de spouw) is gevuld met droge lucht. Isolerend dubbelglas isoleert tot twee maal beter dan enkele beglazing.

Welke soorten dubbel glas zijn er?

Er zijn diverse soorten dubbel glas. U kunt denken aan standaard isolatieglas, kwalitatief hoogwaardig dubbel glas (HR++) of zelf triple glas (HR+++). Welke oplossing het dubbelglasbeste past bij uw woning, daarin zullen wij u adviseren.

Alle soorten toepassingen kunnen worden toegepast op een dubbel glas combinatie. Of het nu gaat om decoratie, privacy of zonwering. Of om isolerend glas, veiligheidsglas, inbraakwerend glas, geluidswerend glas.

Maar misschien heeft u nog compleet andere wensen? Bijvoorbeeld op het gebied van comfort kennen wij zelfreinigend glas. Dat klinkt toch als muziek in onze oren?

Wat zijn de voordelen van dubbel glas ten opzichte van enkel glas?

Glas vervangen in uw woning heeft een aantal belangrijke voordelen. Het grote voordeel van het plaatsen van dubbel glas is een betere isolatie van uw woning. U verlaagt uiteraard  de energiekosten en daarmee draagt ook nog bij aan een beter milieu.
Een ander voordeel van dubbel glas, is dat u uw woning in de zomerperiode koeler kunt houden dan met enkel glas.

Beter wooncomfort en leefklimaat
Dubbel glas zorgt voor een beter wooncomfort, zoals we dat zo mooi zeggen. Bij enkel glas kunt u bijvoorbeeld last hebben van een onaangename koude luchtstroming als u dichtbij de ramen zit. Dubbel glas is dikker en brengt daarmee al meteen veel minder een “kou beleving”.

Energiebesparing
De besparing op de stookkosten in de wintertijd kan vooral leuk oplopen. Afhankelijk van de staat van uw woning en de ruimte die het betreft, kunt u wel 25 euro per m2 per jaar besparen. Een betere isolering van uw woning dus en een lagere energierekening.

(Geluids)isolatie
En dubbel glas, bestaat natuurlijk uit twee glasdelen. Dat brengt niet alleen een isolatie met zich mee, maar ook geluidswering. Heeft u veel last van lawaai rondom uw woning? Bijvoorbeeld door verkeer of omdat u in een kinderrijke buurt woont? Dubbelglas isoleert het lawaai een stuk beter dan enkel glas. Overigens kunnen we nog meer aanvullende maatregelen treffen als sprake is van geluidsoverlast.

Veiligheid
Dubbel glas is sterker dan enkel glas en dat komt de veiligheid ten goede. Dubbel glas bestaat uit minimaal twee glasbladen en kent een hogere weerstand. De kans op doorvallen is kleiner dan bij enkel glas. Maar heeft u extra wensen, bijvoorbeeld kogelwering, brandwering of inbraakbeveiliging? Dan zijn er altijd passende oplossingen binnen de soorten dubbel glas.

Zijn mijn kozijnen geschikt om dubbel glas in te plaatsen?

Of uw kozijnen nou gemaakt zijn van hout, kunststof, aluminium of staal. Het is eigenlijk vrijwel altijd mogelijk uw enkel glas te vervangen door dubbel glas in de bestaande raamkozijnen. Zo hoeft u dus niet uw kozijnen te vervangen, wat de klus een stuk gemakkelijk en voordeliger maakt!

Uiteraard is het wel afhankelijk van de ‘staat’ waarin uw kozijnen verkeren of het mogelijk is om uw enkel glas te vervangen door dubbel glas.

En hoe zit het met mijn monumentale woning?

En wat als ik in een monumentaal pand woon met kozijnen met een dunne sponning, kan hier ook dubbel glas in geplaatst worden? Ja zeker! Hiervoor bestaat er Monumentenglas. Monumentenglas is dun isolerend dubbelglas, is speciaal ontwikkeld voor isolatieproblemen met betrekking tot ramen en deuren in monumenten en historische gebouwen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Wat kost dubbel glas?

Nu bent u vast nieuwsgierig wat het kost om uw enkel glas te vervangen door dubbel glas. De prijs hangt af van ontzettend veel factoren.

Te beginnen met de oppervlakte m2 waar het omgaat. Maar u heeft ook kunnen lezen dat er verschillende soorten en type dubbel glas zijn. Kiest u voor HR++ of voor HR+++ glas?

En in hoeverre heeft u (veiligheids)wensen voor bijvoorbeeld brandwerend glas, zonwerend glas of bijvoorbeeld geluidswerend glas?

Al uw wensen spelen mee in de prijsbepaling.

Kan er een glaszetter langskomen voor dubbel glas?

Natuurlijk. U kunt ons direct bellen en een afspraak inplannen met één van onze ervaren glaszetters of u vult het contactformulier in.

Één van onze ervaren glaszetters komt vervolgens op afspraak bij u thuis om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Vervolgens mag u van ons een overzichtelijke, heldere, op maat, maar wel geheel vrijblijvende offerte verwachten. Wij vinden het belangrijk dat u van te voren precies weet waar u aan toe bent en wat u mag verwachten. Zo komt er niemand voor verrassingen te staan.