Menu
Heb jij recht op subsidie in 2022?

De ISDE subsidie nóg interessanter!

De ISDE subsidie is per 1 januari 2022 aangepast en in het voordeel van u. Lees gauw meer hierover in de blog.

U kunt de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) aanvragen als u een koopwoning heeft én tevens uw hoofdverblijf is.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met de subsidie stimuleert het ministerie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.

Energiebesparende maatregelen en advies

De Subsidie Energiebesparing Eigenhuis ontvangt u wanneer u minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat aanpakken in huis.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. U kunt kiezen voor verschillende maatregelen:

Energiebesparende maatregelen

U neemt 2 of meer energiebesparende maatregelen om subsidie te kunnen ontvangen. Dat kan met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. U kunt kiezen uit isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van HR++ glas of Triple Glas.

Aanvullende maatregelen

Wilt u een stap verder gaan? Op aanvullende energiebesparende maatregelen, zoals isolerende deuren en kozijnen ontvangt u extra subsidie.

Zeer energiezuinig pakket

Gaat uw nog een stap verder? Voldoen uw energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen aan zwaardere eisen van bijvoorbeeld isolatie?

Andere financiële mogelijkheden

Heeft u extra financiële ruimte nodig om uw energiebesparende maatregelen te kunnen uitvoeren? Het Nationaal Energiebespaarfonds geeft particuliere huiseigenaren en Verenigingen van Woningeigenaren een extra financiële mogelijkheid bij de financiering van energiebesparende maatregelen. Bezoek Energiebespaarlening.nl. 

Wilt u investeren in uw huis? Ga voor duurzaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *