Profiteer van meer comfort met isolatieglas!

Subsidie op triple glas (ISDE)

Voorheen was er de ‘subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner’, maar wegens het enorme succes is deze subsidie per 1 januari 2021 gesloten.

Echter betekent dit niet dat woningeigenaren geen recht meer hebben op subsidie, want vanaf 4 januari 2021 is er voor eigenaar én bewoner de ‘investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)‘.

Wegens succes subsidie gesloten, gelukkig is er een vervolg opgekomen.

U ontvangt de ISDE subsidie wanneer u zich aansluit op een warmtenet, een warmtepomp of zonneboiler laat installeren of isolatiemaatregelen treft zoals het plaatsen van HR++ of Triple glas.

triple glas in ruit zwolle

De ISDE voordelen voor het treffen
van isolatiemateriaal

Door het plaatsen van Triple glas kunt u profiteren van flink wat voordelen. Het grootste voordeel is dan ook dat u geniet van een stuk meer comfort in de woning. Dit komt doordat er bijna geen warmte meer verloren gaat. 

Maar, beter isoleren van uw woningen heeft nog een aantal voordelen, namelijk:

  • Besparing op de energierekening;
  • U levert een ‘goede’ bijdrage aan een beter milieu;
  • De woning stijgt in waarde.

 

 

Triple glas

Wanneer heeft u recht op de ISDE subsidie?

Er zijn verschillende isolatiemaatregelen waarvoor u subsidie kunt aanvragen. Denk aan het plaatsen van HR++ glas of Triple glas.

Om gebruik te kunnen maken van de ISDE subsidie geldt een minimale oppervlakte-eis voor het glas.

U dient namelijk minimaal 10m2 glas te laten plaatsen. En de subsidie geldt tot een maximum van 45m2. U kunt HR++ glas ook combineren met bijvoorbeeld kozijnpanelen. 

Echter blijft het maximaal aantal m2 in dat geval hetzelfde. U dient dan het aantal m2 bij het glas op te tellen.

Voor het plaatsen van HR++ glas ontvangt u een subsidiebedrag van € 35,- per m2. En voor Triple glas is dit zelfs € 100,-.

Energiebesparende maatregelen met de ISDE subsidie

Extra financiele middelen nodig?

Wilt u graag triple glas laten plaatsen en heeft u daarvoor extra financiële middelen nodig?

Bij het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u een speciale rente afsluiten. Benieuwd naar de voorwaarden? U leest ze hier.

Wij kunnen helpen bij het aanvragen!

Wilt u als woningeigenaar de ISDE subsidie aanvragen? Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u een stappenplan, zodat u weet hoe u de aanvraag op een juiste manier kunt doen. 

Wilt u liever hulp bij het aanvragen? Onze medewerkers denken met u mee en helpen u bij het invullen van de juiste gegevens! 

Wilt u meer weten over de subsidieregelingen of subsidie aanvragen?