Menu
Pollenfilter Aerofil
Pollenfilter

Pollenfilter Aerofil voor een verbeterde luchtkwaliteit

Heeft u last van allergieën? Dit kan erg vervelende gevolgen hebben, zoals jeuk, irritaties, vermoeidheid. Ziektes zoals hooikoorts en astma kunnen niet meer weggecijferd worden en zijn veel meer voorkomend dan vroeger. 

Een oplossing om de luchtkwaliteit in woningen te verbeteren is het toepassen van pollenfilters Aerofil in de ventilatieroosters! Onze nieuwe fijnstof- en pollenfilters zijn van het merk Aerofil en hebben een hoogte van 47 mm. De pollenfilters worden per lengte van 1,25 mtr verkocht en kunnen zelf op maat gemaakt worden.

Wat doet een pollenfilter?

In welk rooster past dit Aerofil pollenfilter?

Het pollenfilter Aerofil (ook wel Pollux Filter genoemd) kan toegepast worden in diverse Duco ventilatieroosters. Oorspronkelijk is dit filter bedoeld voor Aralco Roosters en Renson roosters. Wij plaatsen veel DucoTon 10 roosters en met een kleine aanpassing (het filter moet dan 2 cm. korter geknipt worden, want een DucoTon10 rooster is 45 mm. hoog) is dit goed toepasbaar. Lees meer over welke roosters geschikt zijn voor het pollenfilter Aerofil.

Ducoton 10 Ventilatierooster

De unieke eigenschappen van de Aerofil fijnstof- en pollenfilter

Ga jij voor een stofvrij huis?

Plaats een pollenfilter Aerofil in uw ventilatierooster!

Kan ik een pollenfilter Aerofil zelf plaatsen?

U kunt dit filter heel makkelijk zelf plaatsen. U kunt het rooster van het ventilatierooster losklikken, vervolgens het filter op maat knippen en in het rooster schuiven. Het rooster klikt u weer op het ventilatierooster vast. Het is verstandig om het rooster van uw ventilatierooster regelmatig schoon te maken.

U zult schrikken wat u aantreft in het rooster aan stof en spinnenwebjes wanneer deze al een poosje niet is schoongemaakt. U kunt het rooster heel makkelijk afspoelen met lauw water onder de douche.

Wat kost een pollenfilter Aerofil?

De fijnstof- en pollenfilters worden verkocht in stroken van 1,25 meter en kunnen gemakkelijk op maat worden geknipt. De prijs per strook, 1,25 m1, is €34,36 incl. BTW (afhaalprijs in onze winkel).

Het is mogelijk om de Aerofil fijnstoffilter online te bestellen, onze verzend- en verwerkingskosten bedragen €14,50.

*De prijzen zijn onder voorbehoud. Vraag ons naar de exacte prijzen van dit moment.

Duurzaamheid en onderhoud pollenfilter Aerofil

De aanbevolen termijn voor het vervangen van de filter is afhankelijk van de regio waar men zich bevindt.

Na 6 maanden kan men de filter stofzuigen om de efficiëntie in stand te houden.

Hoe werkt een Aerofil fijnstoffilter?

Een Aerofil pollenfilter ten opzicht van een ‘gewoon’ filter, wat is het verschil? In een gewone filter bepalen de poriëngrootte welke stofdelen door het filter passen. Hoe kleiner de poriën filter, hoe beter het effect van het filter is.
Echter neemt de luchtweerstand wel toe en dit zorgt ervoor dat het het filter minder goed zijn werk kan doen en verstopt kan raken.

Een Aerofil fijnstof- en pollenfilter is daarentegen permanent elektrostatisch geladen. Door deze lading trekt iedere vezel in het filter, ieder vuiltje en stof is als een magneet. De Aerofil pollenfilter filtert tot wel 90% van alle stofdeeltjes uit de inkomende lucht. De open structuur van de Aerofil pollenfilter zorgt er tevens voor dat het gemakkelijk lucht doorlaat en dit zorgt voor een hogere efficiëntie in combinatie met een lage luchtweerstand.
Dit in tegenstelling tot een gewone filter. 

Wat klanten over ons zeggen

Uitstekende service, vriendelijke en bekwame medewerkers. Alles opgeruimd na afloop. Meer dan tevreden.
Dick Vos
Dick Vos
1700834144
IJsselglas heeft in onze nieuwe woning al het glas vervangen voor HR++ glas. Wat een prettig bedrijf is dit. Duidelijke afspraken, levertijden nagekomen, alles netjes afgewerkt en geen rommel achtergelaten. En niet onbelangrijk, tegen een eerlijke prijs.Een aanrader!
Wilfred Felix
Wilfred Felix
1699083184
ja netjes glas aan in de plaats en afwerken.
Netjes afgewerkt werk. Vriendelijk personeel.
js_loader
Klaar voor verbetering?

En wel de verbetering van de luchtkwaliteit door simpelweg een pollenfilter te plaatsen.