E-mail: glas@ijsselglas.nl  Telefoon: 038 333 2005

Hoe dik is Triple glas?

Triple glas is in verschillende diktes leverbaar. Hoe dik is Triple glas? Deze vraag krijgen wij vaak. Triple glas is al verkrijgbaar in een glasdikte van 24 mm. en loopt door tot wel 40 mm. dikte.  Wilt u de allerbeste isolatiewaarde bereiken met glas? Kies dan voor Triple glas!
Wij leggen u graag uit wat Triple glas is en welke glasopbouw mogelijk is.

Wat is Triple glas?

Isolatieglas dat uit drie bladen floatglas bestaat, met daartussen twee afstandhouders, dat is Triple glas. Triple glas wordt ook wel HR+++ glas genoemd of Driedubbel glas.

Wat zijn de voordelen?:

  • Geen koudeval meer langs de ramen
  • Betere isolatiewaarde dan gewoon dubbelglas
  • Ideaal voor woningen met alleen vloerverwarming
  • Energie besparen

Wist u dat van enkel glas naar dubbel glas u al een besparing kan opleveren van 20 euro per maand! Triple glas is in aanschaf duurder dan HR++ glas, maar dat heeft u met uw besparing op de energierekening er zo weer uit!

Dikte Triple glas

In welke dikte is Triple glas verkrijgbaar? Dat is een vraag die wij vaak krijgen. Triple glas is in verschillende diktes leverbaar. Omdat het glas uit drie glasbladen wordt opgebouwd zijn er verschillende mogelijkheden om de tot de juiste glasdikte en isolatiewaarde te komen.

Hieronder een voorbeeld:

Nieuwe woning met Triple glas

Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4    U -waarde 1.0
Glasdikte 32 mm. opbouw 4*-10-4-10-*4 U -waarde 0,8
Glasdikte 36 mm. opbouw 4*-12-4-12-*4 U -waarde 0,7
Glasdikte 40 mm. opbouw 4*-14-4-14-*4 U -waarde 0,6
*= gecoate ruit

Dit glas kan ook voorzien worden van Krypton gas. Met krypton gas worden er nog betere isolatiewaarden gehaald, wat vooral gunstig is bij dunnere glasdiktes.

Glasdikte 24 mm. opbouw 4*-6-4-6-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,8
Glasdikte 28 mm. opbouw 4*-8-4-8-*4 voorzien van Krypton gas U -waarde 0,7

Onze glaszetters kunnen samen met u kijken welke dikte het beste toegepast kan worden in uw kozijnen, om op die manier de beste isolatiewaarde te behalen.
Vraag HIER uw vrijblijvende offerte aan.

Energie besparen

Wilt u precies weten wat u aan energie gaat besparen als u kiest voor Triple glas? Hieronder leggen wij het u uit!

U-waarde glasDe isolatiewaarde (Ug) van glas uitgedrukt in W/m²K geeft eigenlijk weer wat het energieverlies is per m² glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen buiten en binnen.

Hoe lager dit getal hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden.

Uitgaande van standaard HR++ dubbelglas met een Ug-waarde van 1,2 W/m²K kan gesteld worden dat tijdens een koude nacht met een buitentemperatuur van 0 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, er bij een gemiddelde woning (20 m² glas) continu 480 Watt (1,2 × 20 × 20) aan warmte-energie verloren gaat.
Bij wijze van spreken laat men de hele nacht 8 gloeilampen van 60 Watt onnodig branden.
Ter vergelijking, bij eenzelfde woning zal met Triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6 W/m²K dit warmteverlies gehalveerd worden tot 240 Watt.

Kozijnen aan vervanging toe? Kies voor Triple glas

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan voor nieuwe kozijnen met Triple glas. Daarmee heeft u direct de beste isolatie voor uw ramen. Kozijnen voor Triple glas zijn er in hout, kunststof, aluminium of staal met thermische onderbreking leverbaar.

Advies op maat

Wilt u een advies op maat? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie ter plekke te bekijken. Bel ons nu voor een afspraak op telefoonnummer 038 – 3332005 of vul HIER ons offerteformulier in.
Wilt u nog meer lezen over Triple glas? Klik dan HIER op onze webpagina voor nog meer informatie.

Posted on