Triple glas
Wilt u energie gaan besparen met Triple glas? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om een offerte te maken.

Voordelen Triple glas

  • Geen koudeval meer langs de ramen
  • Betere isolatiewaarde dan gewoon dubbelglas
  • Ideaal voor woningen met alleen vloerverwarming
  • Energie besparen

Wilt u een advies op maat over Triple glas?

Wij kunnen vrijblijvend bij u langskomen om de situatie ter plekke te bekijken en kunnen u een offerte doen voor Triple glas
Energie besparen met isolatieglas

Energie besparen

Wilt u precies weten wat u gaat besparen in als u kiest voor Triple glas? Hieronder leggen wij het u uit!

De isolatiewaarde (Ug) van glas uitgedrukt in W/m²K geeft eigenlijk weer wat het energieverlies is per m² glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen buiten en binnen. Hoe lager dit getal hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden. Uitgaande van standaard HR++ dubbelglas met een Ug-waarde van 1,2 W/m²K kan gesteld worden dat tijdens een koude nacht met een buitentemperatuur van 0 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, er bij een gemiddelde woning (20 m² glas) continu 480 Watt (1,2 × 20 × 20) aan warmte-energie verloren gaat. Bij wijze van spreken laat men de hele nacht 8 gloeilampen van 60 Watt onnodig branden. Ter vergelijking, bij eenzelfde woning zal met Triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6 W/m²K dit warmteverlies gehalveerd worden tot 240 Watt.

Winter

1x in de 6 weken: Sterk: Avond, nacht en ochtend

Herfst

1x in de 2 weken: Licht Kort: Nacht en vroege ochtend

Zomer

1x in de week: Zeer licht, Zeer kort: Nacht

Lente

1x in de 4 weken: Licht Kort: Nacht en vroege ochtend

Condensatie over het jaar met HR++ en Triple glas

Bij bepaalde weersinvloeden gedurende het jaar, kunt u ook met uw HR++ glas ’s ochtends in de morgendauw eventjes wat condens aan uw glas hebben. Dit is een teken dat de ruit heel goed isoleert en zijn werking goed doet! Dit is geen productiefout van het glas.